Connect with us

EVENIMENT

Două persoane reţinute de DNA, într-un dosar de şantaj, falsificare de documente şi înşelăciuni imobiliare

Publicat

dna
Arhivă foto

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au emis mandate de reținere pentru două persoane acuzate de șantaj și falsificare de documente notariale într-un caz de înșelăciuni imobiliare.

Astfel, Bogdan Georgescu a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj, iar Mihaela Mitrea este acuzată de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificarea de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false, uz de fals, mărturie mincinoasă, înşelăciune, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, săvârşite în formă simplă sau continuată, sub forma autoratului şi a instigării.

Conform DNA, în perioada iulie – septembrie 2023, Bogdan Georgescu, direct şi prin intermediari, ar fi ameninţat o altă persoană cu darea în vileag a unor fapte de natură penală săvârşite de aceasta cu privire la modalitatea prin care ar fi fost încheiate trei contracte de vânzare-cumpărare imobile.Pentru a nu denunţa presupusele fapte penale, Bogdan Georgescu ar fi solicitat de la persoana respectivă suma de 25.000 euro.

Bogdan Georgescu a comis şantajul în perioada în care se afla în arest la domiciliu, el fiind judecat la Curtea de Apel Bucureşti în alt dosar alături de doi notari, pentru înşelăciuni imobiliare cu acte false de moştenitor.

De ce este acuzat Bogdan Georgescu de DNA

DNA îl mai acuză pe Bogdan Georgescu de faptul că, în cursul anului 2022, direct şi prin intermediari, ar fi pretins de la o persoană suma de 100.000 euro, pentru a falsifica mai multe documente ale unei societăţi comerciale şi pentru a determina angajaţii unui cabinet notarial să autentifice în fals înscrisurile de transfer al proprietăţii (contract de dare în plată) asupra a două terenuri situate în localitatea Dobroeşti, judeţul Ilfov.

El ar fi urmărit să transfere proprietatea asupra celor două terenuri din patrimoniul unei societăţi comerciale radiate în anul 2018 în proprietatea persoanei respective de la care a solicitat 100.000 de euro.

Cu privire la cea de-a doua persoană reţinută, Mihaela Mitrea, DNA susţine că, în perioada 2016 – 2023, ar fi falsificat mai multe documente pe care le-ar fi folosit ulterior la încheierea unor acte notariale, care ar fi avut ca finalitate dobândirea de către ea sau alte persoane a unor beneficii constând în sume de bani (13.994 euro şi 293.839 lei), 188.591 acţiuni la Fondul Proprietatea şi imobile (cinci apartamente şi două terenuri), obţinute de pe urma dezbaterii unor succesiuni.

Cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un șofer din Alba și-a păstrat carnetul după ce a câștigat un proces cu poliția în instanță. Ce alcoolemie avea la etilotest

Publicat

un șofer din alba și a păstrat carnetul după ce a

Un șofer din Alba și-a păstrat carnetul după ce a câștigat un proces cu poliția în instanță. Este vorba despre un proces desfășurat recent la Judecătoria Blaj.

Cel care a deschis procesul este un șofer care a fost tras pe dreapta de poliție. O rezolvare în dosar a venit în data de 18 aprilie 2024.

Fapta pentru care s-a ajuns în instanță a avut loc un an mai devreme, în 3 mai 2023.

Ce s-a întâmplat

În timpul unui control de rutină șoferul în cauză a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Clujeni de SUCCES. De la Cluj la Monaco, via Paris. Paula Păduroiu: Realitatea mi-a depășit VISUL

Publicat

paula paduroiu 1 e1714043681744.jpg

„Un învingător e un visător care nu a renunțat niciodată la visul lui”, spunea Nelson Mandela. Câți dintre noi am visat să ajungem departe și am rămas cu visul? Câți am învins, câți am reușit în viață? Nu e greu să visezi, greu este să-ți împlinești visul. Are Clujul oameni de succes, care și-au împlinit visul? 

Paula Păduroiu este unul dintre acești oameni. A început de jos și a ajuns acolo unde visul ei din copilărie nu îndrăznea să se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prima conferință de tip Moot pentru liceenii din Transilvania, organizată de elevi din Cluj-Napoca

Publicat

moot.jpg

Trei eleve de clasa a XI-a de la un liceu din Cluj-Napoca au pus bazele Transylvania Moot, o conferință de dezbateri din domeniul Dreptului, având ambiția de a aduce o schimbare reală în lumea din jur, mai ales în ceea ce privește educația tinerilor.

Două dintre ele își doresc să își construiască o carieră în acest domeniu, iar viziunea lor a inspirat o echipă de tineri la fel de pasionați să se li alăture în acest demers. Prin implicarea lor și cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Contează locul în care ești bătut: Judecătorii din Blaj au considerat că un bărbat nu a fost umilit, după ce a fost bătut pe câmp

Publicat

contează locul în care ești bătut: judecătorii din blaj au

Pentru a primi daune morale, după ce ai fost bătut, contează locul în care s-a întâmplat fapta. Asta este concluzia judecătorilor din Blaj, într-un dosar de loviri sau alte violențe. 

Mai pe scurt, dacă victima a fost bătută pe câmp și nu a fost nimeni de față, nu a fost umilită. Drept urmare nu a primit daunele morale pe care le-a cerut. Așa au judecat magistrații cazul unui bărbat. O sentință a fost dată pe 18 aprilie 2024. 

Citiți mai jos cum au concluzionat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe