EVENIMENT
Două românce, în top 50 de femei cu influenţă în domeniul securităţii cibernetice în Europa

Publicaţia de cybersecurity SC Media UK a publicat, marţi, lista celor 50 de femei cu influenţă în domeniul securităţii cibernetice în Europa în anul 2019, top în care au fost incluse şi două românce, Maria-Manuela Catrina şi Andrea Radu.
Conform sursei citate, Maria-Manuela Catrina, secretar de stat în fostul Minister al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a contribuit la pregătirea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Mandatul ei a inclus domenii mult mai vaste şi specializate, cum sunt securitatea cibernetică, inteligenţa artificială şi robotica, promovarea femeilor în tehnologie (prin proiectul Women In Tech). Pe lângă gestionarea dosarelor legislative care au decurs din agenda digitală a UE în cadrul Consiliului de Transport, Telecomunicaţii şi Energie (TTE), a coordonat şi o serie de grupuri naţionale la nivel înalt însărcinate să asigure securitatea şi rezilienţa infrastructurii IT şi de telecomunicaţii din România. În 2018, Maria a ajutat la fondarea iniţiativei Women4Cyber a Organizaţiei Europene de Securitate Cibernetică, care a fost dezvoltată pentru a spori participarea femeilor în domeniul cibernetic.
Andrea Radu este director de strategie pentru evaluare şi transformare cibernetică la EMEA-Deloitte Belgia, funcţie din care sfătuieşte organizaţiile cum să-şi interpreteze riscurile de afaceri şi ameninţările cibernetice pentru a defini o strategie de securitate axată pe construirea rezilienţei cyber, să anticipeze tendinţele viitoare şi astfel să-şi îndeplinească obiectivele de afaceri. În calitate de şef al Women-in-Cyber la Deloitte Belgia şi de fondator al Reţelei Belgiene pentru Femei în Securitate (BNWIS), se concentrează aspecte diferite şi pe atragerea talentului feminin în industrie.
Personalităţile incluse în Top 50 au fost evaluate ţinând cont de o serie de criterii obiective: participări şi luări de cuvânt la conferinţe în domeniul securităţii cibernetice, articole şi cărţi publicate, dovezi demonstrate ale implicării şi expertizei în cyber-security, activitate susţinută pe reţelele de social media, postări şi tweet-uri, dar şi pe baza discuţiilor informale şi a implicării în comunităţile internaţionale şi reţelele profesionale.
În Top 50 au fost incluse personalităţi din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Macedonia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Spania, Suedia, Elveţia, Turcia, Ucraina şi Ungaria. Printre femeile din top se numără: Mariya Gabriel, comisar european pentru Economie şi Societatea Digitală; Despina Spanou, director pentru Societatea Digitală şi Securitate Cibernetică la Comisia Europeană; Lise Fuhr, director general al Asociaţiei Europene a Operatorilor de Reţele de Telecomunicaţii (ETNO); Elena Santiago, director general al CEN şi CENELUC, organisme europene de standardizare, care oferă soluţii în domeniul securităţii cibernetice; Catherine de Bolle, director executiv al EUROPOL; Pia Rantala-Engberg, ambasador al Finlandei în Italia, Malta şi NATO.
SC Media UK este principala sursa de informare pentru profesioniştii din domeniul securităţii cibernetice din Marea Britanie şi Europa, care au nevoie de informaţii privind strategii IT de securitate, cele mai bune practici de protecţie a datelor, reglementări guvernamentale şi tehnologii actuale de securitate IT.AGERPRES
EVENIMENT
VIDEO Starul din RXF, kickboxer-ul Pitbull Atodiresei, la Alba Iulia: Despre luptătorul modern în lumea digitală și a TikTok-ului

Ionuț ”Pitbull” Atodiresei a fost prezent la Alba Iulia pentru un seminar de kickbox, la clubul Revolution Academy din Alba. Pentru cei care cunosc fenomenul sportului de contact din România, Pitbull-ul Atoridresei nu mai are nevoie de nici o prezentare.
Peste 120 de meciuri la profesioniști într-o carieră de luptător pe care a încheiat-o în 2019. Însă, acesta a știut că după cariera de luptător viața continuă, dar nu plecat de lângă ring sau sala de antrenament. Acesta a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Ambulanță SMURD Cluj, care transporta o pacientă, implicată într-un accident la Bunești. O fetiță a ajuns la spital

Un accident de circulație, în care a fost implicată o ambulanță SMURD Cluj a fost implicată, duminică într-un accident de circulație.
Ambulanța, care s-a ciocnit cu o mașină, transporta o pacientă în vârstă la spital.
Ambulanță SMURD Cluj, care transporta o pacientă, implicată într-un accident la Bunești
O ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca, aflată în misiune, având semnalele acustice și luminoase în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Modernizarea DN 14B – drum TransRegio Blaj-Teiuș-A10. Cum va fi amenajat. Datele investiției, la aprobat în ședința CJ Alba

Modernizarea DN 14B – drum TransRegio Blaj-Teiuș-A10. Consilierii județeni au de aprobat, în ședința din 7 aprilie, indicatorii tehnico-economici și devizul general ai obiectivului de investiții “Modernizare DN14B și poduri peste CF M200 la Teiuș si CF M300 la Crăciunel (drum TransRegio Blaj – Teiuș – A10)”.
Obiectivul de investiții este derulat în parteneriat de către CNAIR și asocierea CJ Alba și primăriile Blaj, Teiuș, Mihalț și Crăciunelu de Jos.
Noul drum…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Cum s-a votat bugetul județului Cluj cu unanimitate. Consilierii Georgiana Sima (PNL) și Alexandru Cordoș (PSD) explică

Consilierii județeni Georgiana Sima (PNL) și Alexandru Cordoș (PSD) au explicat cum s-a votat cu unanimitate bugetul județului Cluj pe anul 2025 în cadrul emisiunii ”Transilvania la raport” de pe ClujliveTV, moderată de jurnalistul Vasile Măgrădean, realizată în colaborare cu Cluj24.
Cei doi aleși au analizat proiectele de investiții ale județului Cluj pe anul în curs, dar au făcut și referiri la decizia de amânare a aprobării bugetelor unor regii și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro