Connect with us

ACTUALITATE

Două tablouri ale pictorului Van Gogh, furate acum 16 ani, vor fi din nou expuse la muzeul din Amsterdam

Publicat

Două capodopere ale pictorului olandez Vincent van Gogh, furate în urmă cu peste 16 ani din muzeul Van Gogh din Amsterdam, vor fi din nou expuse săptămâna aceasta, după ce au fost complet restaurate, relatează EFE.

Tabloul ”View of the Sea at Scheveningen” (1882) şi ”Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen„ (1882-84) vor putea fi din nou admirate la muzeul Van Gogh începând de miercuri, potrivit directorului său, Axel Rueger.

Cele două tablouri, a căror valoare se ridică la mai multe milioane de euro, au fost furate în anul 2002 de hoţi care s-au folosit de o simplă scară pentru a ajunge pe acoperişul muzeului din Amsterdam. Ei s-au folosit apoi de o frânghie și au reușit să intre în clădirea securizată, iar apoi au plecat cu tablourile.

Anchetatori italieni au dat de urma tablourilor în septembrie, în cadrul unei percheziţii realizate într-o casă care i-a aparţinut unui responsabil al mafiei, Raffaele Imperiale, din Castellammare di Stabia la sud de Napoli.

”View of the Sea at Scheveningen” a suferit stricăciuni în timpul furtului, „un fragment din pictură lipsind în colţul de jos din stânga”, potrivit reprezentanților muzeului Van Gogh. În schimb, ”Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen” era aproape intact.

Restauratorii au înlăturat totuşi un strat de vopsea gălbuie, aplicat probabil de însuşi Van Gogh.

Cele două picturi au primit, de asemenea rame noi, având în vedere că cele vechi s-au pierdut în timpul furtului.

Înfiinţat în 1973, Muzeul Van Gogh din Amsterdam găzduieşte cea mai mare colecţie de opere ale maestrului post-impresionist. AGERPRES

Sursa foto: wikipedia

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Ieșean care aducea lemne la Botoșani, amendat de polițiști. A rămas și fără „marfă”

Publicat

1686213513 lemne.jpg

Miercuri, polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul european DE 58, în localitatea Frumușica, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 38 de ani, din județul Iași, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire, nu corespundeau cu realitatea, întrucât acesta transporta o cantitate mai mare de material lemnos decât cea pentru care deținea documente.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos transportat, în cantitate de 2 metri cubi, a fost supus confiscării.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vatican: Papa Francisc a suferit o intervenţie chirurgicală care a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii

Publicat

sursa foto: captura video vatican news

Papa Francisc a suferit miercuri o intervenţie chirurgicală care a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii, a precizat Vaticanul într-un comunicat, potrivit Reuters şi DPA.

”Operaţia s-a încheiată: s-a desfăşurat fără complicaţii şi a durat trei ore”, se mai spune în scurtul comunicat de presă.

Suveranul pontif a fost internat miercuri în spitalul Gemelli din Roma, unde a suferit o intervenţie chirurgicală din cauza unei hernii abdominale.

După terminarea operaţiei, papa Francisc a fost adus în apartamentul papal de la etajul al zecea al spitalului Gemelli din Roma, potrivit agenţiei de ştiri ANSA.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum s-au ridicat din sărăcie „satele italienilor” din județul Botoșani

Publicat

index e1686195823360.webp.webp

Câteva sate din județul Botoșani se află în contrast total cu sărăcia care caracterizează nordul Moldovei. Datorită standardelor impuse de sătenii plecați la muncă în străinătate, autoritățile locale s-au văzut nevoite să asigure utilități, infrastructură rutieră și educațională modernă, relatează Adevărul.

Câteva sate din județul Botoșani, unul dintre cele mai sărace din România, se află în contrast total cu sărăcia care caracterizează nordul Moldovei. Datorită standardelor impuse de sătenii plecați la muncă în străinătate, autoritățile locale s-au văzut nevoite să asigure utilități, infrastructură rutieră și educațională modernă. Totodată, ulițele cândva prăfuite s-au umplut cu vile impunătoare, locuințele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Energia eoliană devine principalul furnizor de energie în Germania

Publicat

energie

Potrivit datelor publicate miercuri, aproape o treime din electricitatea generată în Germania în primul trimestru al anului 2023 a provenit din energia eoliană. Turbinele eoliene au depășit cărbunele, devenind principalul furnizor de energie al țării, conform informațiilor transmise de Reuters.

Aproximativ 32,2% din electricitatea din Germania a fost produsă de vânt, în primele trei luni din 2023, faţă de 30% în cazul cărbunelui, a anunţat Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

A fost pentru prima dată din trimestrul doi din 2020 când energia eoliană a fost principala sursă de energie a celei mai mari economii europene.

Sursele convenţionale de energie – cărbune, gaz şi energia nucleară – încă reprezintă peste jumătate din producţia de electricitate din Germania (51,4%, în uşoară scădere faţă de anul trecut (52,9%), conform Destatis.

Germania vrea să genereze cel puţin 80% din electricitate din surse regenerabile, până în 2030. Ultimele centrale nucleare au fost închise în aprilie, iar producţia de cărbune este în declin constant. Agerpres

Citește mai departe