Connect with us

ACTUALITATE

Două treimi dintre copiii de vârstă şcolară din lume, fără acces la Internet acasă

Publicat

arhivă

Două treimi dintre copiii cu vârstă şcolară din lume – sau 1,3 miliarde de copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 17 ani – nu au conexiune la Internet acasă, conform unui raport comun al UNICEF şi al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT).

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, raportul „How Many Children and Youth Have Internet Access at Home?” („Câţi copii şi tineri au acces la Internet acasă?”) constată o lipsă similară a accesului în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani, 759 de milioane (63%) neavând conexiune la domiciliu.

„Faptul că atât de mulţi copii şi tineri nu au Internet acasă reprezintă mai mult decât un decalaj digital – este o falie digitală. Lipsa de conectivitate nu limitează doar capacitatea copiilor şi tinerilor de a se conecta online.

Îi împiedică să concureze în economia modernă. Îi izolează de lume. Iar în cazul închiderii şcolilor, ca în situaţia cu care se confruntă în prezent milioane de persoane din cauza COVID-19, le îngreunează accesul la educaţie.

Spus mai direct, lipsa accesului la Internet îi va costa viitorul pe cei din următoarea generaţie”, a declarat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF.

Aproape un sfert de miliard de elevi din întreaga lume sunt încă afectaţi de închiderea şcolilor; din cauza COVID-19, sute de milioane de elevi se bazează pe învăţarea virtuală. Pentru cei care nu au acces la Internet, educaţia poate fi inaccesibilă, se arată în comunicatul UNICEF.

Potrivit raportului, decalajul digital perpetuează inegalităţile care deja creează diviziuni între ţări şi comunităţi. Copiii şi tinerii din cele mai sărace gospodării rămân şi mai mult în urma colegilor lor şi au foarte puţine şanse de a recupera.

La nivel global, aproximativ 60% dintre copiii de vârstă şcolară din zonele urbane nu au acces la Internet acasă, comparativ cu aproximativ trei sferturi dintre copiii de vârstă şcolară din gospodăriile rurale.

Copiii de vârstă şcolară din Africa subsahariană şi Asia de Sud sunt cei mai afectaţi, aproximativ nouă din 10 copii neavând conexiune la Internet.

Astfel, în Africa de Vest şi Centrală 95% (194 milioane) de copii cu vârste şcolare de 3 – 17 ani nu au conexiune acasă.

În Africa de Est şi de Sud – 88% – 191 milioane; Asia de Sud – 88% – 449 milioane; Orientul Mijlociu şi Africa de Nord – 75% – 89 milioane; America Latină şi Caraibe – 49% – 74 milioane; Europa de Est şi Asia Centrală – 42% – 36 milioane; Asia de Est şi Pacific – 32% – 183 milioane. La nivel global 67%, adică 1,3 miliarde de copii, nu au conexiune la Internet acasă.

Potrivit sursei citate, chiar şi atunci când copiii au conexiune acasă, este posibil să nu aibă acces la aceasta din cauza unor factori precum presiunea de a face treabă în casă sau de a lucra, lipsa de dispozitive suficiente în gospodării, faptul că fetelor le este permis accesul la Internet într-o măsură mai mică sau deloc sau lipsa de înţelegere privind accesarea oportunităţilor online.

Există, de asemenea, probleme legate de siguranţa online, deoarece părinţii pot fi inadecvat pregătiţi pentru a-i ajuta pe copii să rămână în siguranţă.

În prezent, UNICEF sprijină eforturile sectoarelor educaţiei pentru a se asigura că toţi copiii din ţară pot continua să înveţe, online şi offline, în timpul pandemiei de COVID-19.

Raportul utilizează o analiză reprezentativă la nivel global cu privire la disponibilitatea conexiunii la Internet în gospodăriile cu copii şi tineri cu vârste cuprinse între 0 – 25 de ani, cu date din peste 85 de ţări. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Trei autoturisme implicate într-un accident la Saucenița. O femeie, dusă la spital

Publicat

foto: trei autoturisme implicate într un accident la saucenița. o femeie,

Publicitate

O femeie a ajuns la spital în urma unui accident rutier produs, în această după-amiază, pe DN 29 B, în localitatea Saucenița. În eveniment au fost implicate trei autoturisme.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, dar și o ambulanță SAJ.

Aceștia au constat faptul că nu erau persoane încarcerate. O femeie a avut nevoie de ajutor medical, fiind reluată de echipajul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BiblioVacanța 2025 începe pe 7 Iulie. Patru săptămâni de activități educative și creative la biblio vacanta

Publicat

bibliovacanța 2025 începe pe 7 iulie. patru săptămâni de activități

Publicitate

Vara aceasta, copiii din Botoșani sunt invitați să îmbine distracția cu învățarea în cadrul BiblioVacanței 2025. Acest program educativ, intrat deja în tradiția Bibliotecii Județene ‘Mihai Eminescu’ Botoșani, se va desfășura în perioada 7 Iulie 2025 – 1 August 2025.

Timp de patru săptămâni, copiii vor avea acces, în spațiile bibliotecii, la ateliere variate, susținute de oameni pasionați, voluntari și colaboratori cu experiență în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

A sunat la 112 că are șerpi în casă, dar era i s-a părut de beat ce era. Isprava unui bărbat din Lunca. Amendă de 2.000 de lei

Publicat

a sunat la 112 că are șerpi în casă, dar

Publicitate

Un bărbat din comuna Lunca a fost amendat de jandarmi în această noapte cu 2000 de lei, pentru alertarea falsă prin numărul unic de urgență 112.

Bărbatul a sunat în jurul orei 03.00 și a solicitat sprijinul autorităților pentru a scoate doi șerpi din casă.
Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la adresa indicată, dar la capătul celor peste 50 de kilometri parcurși pentru a ajunge la destinație a constatat că șerpii erau doar în închipuirea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Doi bărbați riscă să fie trimiși în judecată pentru cruzime față de animale

Publicat

scandalul câinilor omorâți la corlăteni bagă în ședință autoritățile. prefectul

Publicitate

Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au finalizat anchetele în două cazuri grave de violență asupra animalelor, comise anul trecut și în această primăvară.

Primul caz s-a petrecut în aprilie 2025, în comuna Prăjeni. Un bărbat de 43 de ani este acuzat că a bătut cu furca și cu picioarele un câine, chiar în curtea casei sale.

Al doilea caz a avut loc în comuna Călărași, pe 9 septembrie 2024. Un bărbat de 52 de ani ar fi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe