Connect with us

ACTUALITATE

Două treimi dintre copiii de vârstă şcolară din lume, fără acces la Internet acasă

Publicat

arhivă

Două treimi dintre copiii cu vârstă şcolară din lume – sau 1,3 miliarde de copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 17 ani – nu au conexiune la Internet acasă, conform unui raport comun al UNICEF şi al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT).

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, raportul „How Many Children and Youth Have Internet Access at Home?” („Câţi copii şi tineri au acces la Internet acasă?”) constată o lipsă similară a accesului în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani, 759 de milioane (63%) neavând conexiune la domiciliu.

„Faptul că atât de mulţi copii şi tineri nu au Internet acasă reprezintă mai mult decât un decalaj digital – este o falie digitală. Lipsa de conectivitate nu limitează doar capacitatea copiilor şi tinerilor de a se conecta online.

Îi împiedică să concureze în economia modernă. Îi izolează de lume. Iar în cazul închiderii şcolilor, ca în situaţia cu care se confruntă în prezent milioane de persoane din cauza COVID-19, le îngreunează accesul la educaţie.

Spus mai direct, lipsa accesului la Internet îi va costa viitorul pe cei din următoarea generaţie”, a declarat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF.

Aproape un sfert de miliard de elevi din întreaga lume sunt încă afectaţi de închiderea şcolilor; din cauza COVID-19, sute de milioane de elevi se bazează pe învăţarea virtuală. Pentru cei care nu au acces la Internet, educaţia poate fi inaccesibilă, se arată în comunicatul UNICEF.

Potrivit raportului, decalajul digital perpetuează inegalităţile care deja creează diviziuni între ţări şi comunităţi. Copiii şi tinerii din cele mai sărace gospodării rămân şi mai mult în urma colegilor lor şi au foarte puţine şanse de a recupera.

La nivel global, aproximativ 60% dintre copiii de vârstă şcolară din zonele urbane nu au acces la Internet acasă, comparativ cu aproximativ trei sferturi dintre copiii de vârstă şcolară din gospodăriile rurale.

Copiii de vârstă şcolară din Africa subsahariană şi Asia de Sud sunt cei mai afectaţi, aproximativ nouă din 10 copii neavând conexiune la Internet.

Astfel, în Africa de Vest şi Centrală 95% (194 milioane) de copii cu vârste şcolare de 3 – 17 ani nu au conexiune acasă.

În Africa de Est şi de Sud – 88% – 191 milioane; Asia de Sud – 88% – 449 milioane; Orientul Mijlociu şi Africa de Nord – 75% – 89 milioane; America Latină şi Caraibe – 49% – 74 milioane; Europa de Est şi Asia Centrală – 42% – 36 milioane; Asia de Est şi Pacific – 32% – 183 milioane. La nivel global 67%, adică 1,3 miliarde de copii, nu au conexiune la Internet acasă.

Potrivit sursei citate, chiar şi atunci când copiii au conexiune acasă, este posibil să nu aibă acces la aceasta din cauza unor factori precum presiunea de a face treabă în casă sau de a lucra, lipsa de dispozitive suficiente în gospodării, faptul că fetelor le este permis accesul la Internet într-o măsură mai mică sau deloc sau lipsa de înţelegere privind accesarea oportunităţilor online.

Există, de asemenea, probleme legate de siguranţa online, deoarece părinţii pot fi inadecvat pregătiţi pentru a-i ajuta pe copii să rămână în siguranţă.

În prezent, UNICEF sprijină eforturile sectoarelor educaţiei pentru a se asigura că toţi copiii din ţară pot continua să înveţe, online şi offline, în timpul pandemiei de COVID-19.

Raportul utilizează o analiză reprezentativă la nivel global cu privire la disponibilitatea conexiunii la Internet în gospodăriile cu copii şi tineri cu vârste cuprinse între 0 – 25 de ani, cu date din peste 85 de ţări. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Vouchere pentru alimente 2025: Când intră banii pe card și cât vor primi persoanele vulnerabile

Publicat

vouchere sociale 2025. În ce luni intră banii pe cardurile

Publicitate

Și în 2025, programul „Sprijin pentru România” vine în ajutorul persoanelor vulnerabile, oferind vouchere pentru alimente și mese calde. Beneficiarii vor primi două tranșe de sprijin financiar, fiecare în valoare de 125 de lei, distribuite o dată la 6 luni. Programul este destinat celor aflați în dificultate și contribuie la acoperirea cheltuielilor esențiale pentru hrană, scrie alba24.ro.

Prima tranșă a sprijinului, în valoare de 125 de lei,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Binecuvântare pentru un nou început: Arhiepiscopia Iașilor va construi o fabrică de lumânări

Publicat

binecuvântare pentru un nou început: arhiepiscopia iașilor va construi o

Publicitate

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a sfințit în această dimineață, 19 mai, amplasamentul unde se va construi noua fabrică de lumânări „Sfântul Mina”. Noua clădire va fi construită conform noilor cerințe de fabricare, vor fi instalate două linii de producție și vor fi amenajate spații noi pentru alte unități economice ale eparhiei.

Noua fabrică de lumânări va fi construită în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Comori neașteptate în cel mai nordic muzeu al României, de la cămașa cu svastici la autograful lui Elvis Presley

Publicat

botoșani: comori neașteptate în cel mai nordic muzeu al româniei,

Publicitate

În cel mai nordic oraș al României, la Darabani, se află unul dintre cele mai interesante muzee din România. Realizat prin strădania oamenilor de cultură ai locului, expoziția este vastă și conține piese unicat în România, inclusiv un autograf al lui Elvis Presley, scrie ADEVĂRUL

Pe granița de nord a României, într-un frumos conac, vechi de două secole, se află unul dintre cele mai inedite muzee din România. Este vorba despre Muzeul Nordului,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfânta Muceniță Lidia din Filipini

Publicat

calendar ortodox 2025: sfânta muceniță lidia din filipini

Publicitate

„Treci în Macedonia şi ne ajută.” (Faptele Apostolilor 16, 9) – este rugămintea unui bărbat macedonean ce i s-a arătat într-o vedenie Sfântului Apostol Pavel pe când se afla în Troa (în timpul celei de-a doua călătorii misionare).

Considerând această vedere glasul lui Dumnezeu, Sfântul Pavel a decis fără întârziere să treacă în cealaltă parte a Europei, în estul Macedoniei, în Filipi, luându-i cu sine și pe cei care îl însoțeau:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe