Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Douăzeci de cetăţeni străini, depistaţi la Vărșand, Borș și Nădlac II când încercau să treacă ilegal frontiera

Publicat

În urma unor acțiuni desfășurate în zona de competență, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Vărşand, Borș și Nădlac au depistat douazeci de cetăţeni din Irak, Siria, Libia, Algeria și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

În data de 14.12.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au desfăşurat o acțiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 03.30, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră, au fost depistate zece persoane. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, respectiv Siria, opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani şi doi minori în vârstă de 17 ani. Aceştia au declarat faptul că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Tot în data de 14.12.2019, în jurul orei 21.30, un echipaj format din polițiști de frontieră, aflat în serviciu în zona de competență Sectorului Poliției de Frontieră Borș, a oprit la control, pe comunicația Borș-Santău, un autoturism care circula în regim taxi. În autoturism au fost identificate trei persoane, cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Extinzând verificările, în apropierea localității Tămășeu, au fost mai descoperiți alți cinci cetățeni străini, care se deplasau pe jos spre frontiera cu Ungaria.

În urma cercetărilor, s-a constatat că persoanele în cauză sunt cetățeni Libia, Algeria, Siria și Irak, cu vârste cuprinse între 17 și 40 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

In ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Și politiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac II au depistat, în data de 13.12.2019, în apropierea punctului de frontieră, două persoane de sex masculin. S-a procedat la legitimarea acestora, bărbații prezentând două permise de şedere având însemnele autorităţilor din Suedia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control sunt false, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că cei doi sunt cetăţeni din India, în vârstă de 25, respectiv 28 de ani, care intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei în baza documentelor false.

Și in acest caz poliţiştii de frontieră  au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic, la Aiud. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

masina politie.jpg

Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic, la Aiud. Conducea un autoturism, pe strada Transilvaniei din municipiu.

Potrivit IPJ Alba, marți, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii rutieri din Aiud au depistat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud.

Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Primăria Alba Iulia vrea să facă un PASAJ SUBTERAN, în zona OMV-Kaufland. Soluția pentru traficul infernal dinspre Micești

Publicat

video: primăria alba iulia vrea să facă un pasaj subteran,

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un pasaj subteran care să treacă pe sub intersecția dintre Calea Moților și bulevardele Revoluției și Republicii, în zona stadion, benzinăria OMV. 

Pe scurt aceasta ar fi soluția la traficul infernal care se desfășoară zilnic, dinspre Micești. Ideea unui pasaj subteran în zona respectivă a fost discutată în interiorul primăriei încă de la jumătatea anului 2022. 

Iar în 2023, a făcut parte dintr-un proiect de idei, prin care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Val de praf saharian deasupra României. Ploi ”murdare”, cu particule de praf în următoarea perioadă. Atenționarea ANM

Publicat

val de praf saharian deasupra româniei. ploi ”murdare”, cu particule

Un val de praf saharian trece miercuri deasupra României. Meteorologii anunță că ploile prognozate în următoarea perioadă vor evidenția depuneri de praf saharian.

”În perioada 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, circulația aerului se va menține predominant sud-vestică.

Va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României”, a anunțat ANM.

Potrivit sursei citate, concentrații mai mari se vor înregistra în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi bărbați din Alba, recidiviști, arestați pentru viol. Și-au lovit victima cu pumnii și au amenințat-o cu cuțitele

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Doi bărbați din comuna Șpring au fost arestați preventiv, fiind urmăriți penal pentru viol. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au constatat, din primele cercetări, că fapta ar fi fost comisă cu violență.

Unul dintre agresori are 37 de ani și celălalt 48 de ani. Ambii sunt recidiviști și erau deja reținuți de Poliție, din 25 martie. Fapta s-ar fi petrecut în noaptea de 24/25 martie, la locuința unuia dintre ei, din comuna Șpring.

Procurorii au reținut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe