Connect with us

ACTUALITATE

Doza a patra de vaccin, necesară împotriva Omicron. Precizările ministrului german al Sănătății

Publicat

vaccin

Ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat miercuri că o a patra doză de vaccin va fi necesară pentru combatarea pandemiei de COVID-19 din cauza variantei Omicron mai contagioase a SARS-CoV-2, informează Reuters.

Ministrul a anunţat că Germania a comandat 80 milioane de doze de vaccin pe care Biontech îl dezvoltă în mod specific contra Omicron, iar acestea ar trebui să sosească în aprilie sau mai.

Germania a comandat, de asemenea, 4 milioane de doze de vaccin Novavax, recent aprobat, şi 11 milioane de doze de vaccin Valneva, care aşteaptă autorizaţia de punere pe piaţă, a mai indicat Lauterbach, într-o conferinţă de presă.

Vaccinurile de la Novavax vor sosi în ţară în luna ianuarie, a indicat el.

‘O campanie ofensivă de administrare a dozelor booster este cel mai important zid de apărare al nostru în lupta împotriva (variantei) Omicron’, a subliniat ministrul.

Lauterbach şi-a arătat susţinerea faţă de obligativitatea generală de vaccinare, argumentând că, în lipsa ei, nu va fi posibilă gestionarea viitoarelor valuri de epidemie pe termen lung.

Varianta Omicron va fi responsabilă de majoritatea infectărilor cu coronavirus în Germania

Potrivit lui Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch (RKI) de boli infecţioase, varianta Omicron va fi responsabilă de majoritatea infectărilor cu coronavirus în Germania în trei săptămâni..

‘Crăciunul nu ar trebui să devină scânteia care declanşează vâlvătaia Omicron’, a spus Wieler în aceeaşi conferinţă de presă, insistând că oamenii ar trebui să-şi limiteze contactele la minimum necesar.

Tot miercuri, Consiliul de Etică german s-a pronunţat în favoarea extinderii obligativităţii vaccinării de la sectoarele sensibile – unde a fost introdusă recent – la ‘părţi semnificative din populaţie’, după cum transmite dpa.

O extindere a acestei cerinţe trebuie însoţită de o serie de măsuri

O extindere a acestei cerinţe trebuie însoţită de o serie de măsuri, se arată în recomandarea adoptată cu o majoritate de voturi de acest consiliu consultativ.

În plus faţă de stocuri suficiente de vaccinuri la nivel naţional, oamenii ar trebui să aleagă liber serul cu care să se vaccineze. Consiliul mai recomandă emiterea de invitaţii directe cu programări personalizate, existenţa unui registru naţional de vaccinare cu date securizate, punerea la dispoziţie de informaţii comprehensibile.

Avizul Consiliului de Etică a fost cerut de guvernul federal şi executivele landurilor pentru o evaluare înaintea votului din Bundestag pe tema unei obligativităţi generale de vaccinare. Votul este stabilit să aibă loc la începutul anului viitor.

Cancelarul Olaf Scholz, care s-a pronunţat în favoarea acestei măsuri

Cancelarul Olaf Scholz, care s-a pronunţat în favoarea acestei măsuri, a precizat că parlamentarii vor putea vota conform conştiinţei, o decizie care le va permite să voteze împotriva politicii partidului din care fac parte.

În Germania, rata de vaccinare în Germania se situează în urma celor din altor state occidentale. Până marţi, 70,4% dintre locuitori primiseră numărul de doze recomandat pentru protecţia iniţială, iar cel puţin 32,6% şi doza booster. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Actul care te lasă fără moştenire, în 2025. Ce trebuie scris pe document exact

Publicat

actul care te lasă fără moştenire, în 2025. ce trebuie

Publicitate

În România, legislația privind moștenirea poate părea simplă, dar realitatea din teren ne arată că un detaliu trecut cu vederea, o semnătură lipsă sau chiar o exprimare greșită într-un document pot duce la pierderea definitivă a dreptului de a primi o moștenire. Iar în 2025, aceste aspecte devin cu atât mai importante, mai ales în contextul intensificării controalelor și digitalizării actelor notariale, scrie playtech.ro.

.

Care este termenul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Raed Arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici

Publicat

raed arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii,

Publicitate

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, la Focșani, că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici.

‘A fi pregătit nu înseamnă că noi știm că va fi ceva. Dar există riscuri. Există riscul inundațiilor, există riscul fenomenelor meteo extreme, există riscul cutremurului, există riscul incendiilor, există riscul infecțiilor și există și riscul unui…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat care căuta ciuperci în pădure la Băiceni a dat peste un proiectil în perfectă stare de funcționare

Publicat

un bărbat care căuta ciuperci în pădure la băiceni a

Publicitate

Un element de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, a fost descoperit, în această dimineață, într-o pădure din localitatea Băiceni, de un bărbat care era la cules ciuperci. Realizând pericolul acesta a chemat în sprijin pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoșani.

 

Echipa pirotehnică a constatat faptul că este vorba de un proiectil perforant trasor, cal. 57 mm, în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Județul Botoșani a fost plasat sub COD GALBEN de viscol și ninsori

Publicat

județul botoșani a fost plasat sub cod galben de viscol

Publicitate

Meteorologii au actualizat prognoza și au anunțat că până mâine seară, la ora 23:00, județul Botoșani, va fi sub incidența a două coduri galbene de intensificări ale vântului, viscol și ninsori. Potrivit acestora, vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50-70 km/h.

Din această seară, de la ora 23:00, până mâine seară, la aceeași oră, va ninge, pe alocuri viscolit. Stratul de zăpadă va fi atinge 5 ….10 centimetri.

Pentru a gestiona…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe