EVENIMENT
Droguri cumpărate pe Darkweb de către o reţea de traficanţi din Capitală condusă de o femeie

Procurorii DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi droguri din Capitală condusă de o femeie, care aducea heroină din Turcia sau etnobotanice comandate în Olanda prin Darkweb – reţeaua „ascunsă” de pe Internet folosită de grupări criminale din toată lumea.
Procurorii spun că femeia a implicat în această reţea mai mulţi membri de familie, printre care concubinul ei, închis într-un penitenciar pentru omor, un cumnat, dar şi fiul său.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei au reţinut şase inculpaţi în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţia prevăzută de lege, în formă continuată.
În cauză s-a reţinut faptul că o persoană de sex feminin a constituit şi a coordonat o reţea de traficanţi de heroină ce aproviziona piaţa consumatorilor de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.
În această reţea era implicat concubinul femeii, încarcerat într-un penitenciar, unde executa o condamnare pentru omor. Cu ajutorul acestuia, traficanţii intenţionau să introducă droguri în penitenciar, însă operaţiunea nu a mai avut loc, după ce în luna martie a fost instituită în România starea de urgenţă.
Anchetatorii au descoperit că femeia s-a deplasat de mai multe ori în Turcia, unde avea stabilite relaţii vechi cu furnizori de heroină.
Deplasările erau făcute periodic, la intervale de aproximativ două luni, iar pentru transportul direct al drogurilor, ea folosea „cărăuşi”, rude şi persoane de încredere, fiecare primind sume cuprinse între 5.000 de euro şi 10.000 de euro pentru un transport.
Cumnatul femeii era cel care se ocupa cu ascunderea drogurilor şi distribuirea lor în cea mai mare parte către consumatori de pe raza cartierului Ferentari din Bucureşti. Un rol important îl avea şi fiul femeii care se ocupa de traficul de cocaină.
Alţi membri ai grupării aveau rolul de a efectua comenzi online pe Darkweb de substanţe psihoactive (etnobotanice) de pe teritoriul Olandei, plăţile fiind realizate cu criptomonedă Bitcoin.
Ulterior, etnobotanicele erau livrate în România prin intermediul unor firme de curierat, ulterior fiind preluate şi comercializate către persoane care le revindeau consumatorilor.
Miercuri, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, pe raza Sectorului 3 din Capitală, ocazie cu care a fost depistat unul dintre liderii reţelei de traficanţi, în timp ce transporta cantitatea de un kilogram de substanţe psihoactive, recent introdusă în ţară, având Olanda ca ţara de provenienţă.
La aceeaşi dată, au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Brăila, Galaţi, Constanţa, Argeş, Cluj, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, ocazie cu care a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 11 kilograme de substanţe psihoactive (etnobotanice), medicamente cu conţinut stupefiant (diazepam, regenon, metadonă, xanax), un pistol cu gaz supus autorizării şi 17 cartuşe aferente, 4 staţii de emisie/recepţie, o râşniţă electrică folosită la prepararea şi omogenizarea substanţelor psihoactive, 3 mărunţitoare mecanice, 2 cântare electronice, sumele de 5.223 lei şi 955 euro despre care se deţin date că provin din traficul de substanţe psihoactive, diverse materiale şi recipiente folosite la ambalarea şi transportul drogurilor.
Joi, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Agerpres
EVENIMENT
Muniție preluată de pirotehniști în vederea DISTRUGERII controlate, în poligon. Sfaturile ISU Cluj

Pirotehniștii din cadrul ISU Cluj au preluat, azi, muniție neexplodată din două locații din județul Cluj, Strucuț, respectiv Crăești, în vederea distrugerii ei controlate în poligon. Este vorba de un proiectil de 105mm și un proiectil de aruncător de 82mm, ambele din al Doilea Război Mondial.
„Echipajul pirotehnic din cadrul unității noastre a fost solicitat să desfășoare în această după-amiază două misiuni de asanare a unor elemente de muniție găsite pe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”, susținută de părintele Amfilohie Brânză.
Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții
În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.
Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii în ziua Învierii. Tradiții din satele clujene

În Postul Paștilor, în mai toate casele dn satele din județul Cluj răsuna bătaia brâglelor de la războiul de țesut.
Asta pentru că, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în Postul Mare erau pregătite hainele noi, purtate de Paști.
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii
În vechime, în satul tradițional, femeia ocupa un rol important, ea fiind…
Citește mai mult pe Cluj24.ro