Connect with us

EVENIMENT

Droguri în Penitenciarul Aiud județul Alba. O femeie a reușit să introducă stupefiante în închisoare

PublicatTraficul și consumul de droguri nu cunosc limite nici în spatele gratiilor. O femeie din Hunedoara, care făcea parte dintr-o amplă rețea de traficanți de droguri și etnobotanice, a reușit să introducă în Penitenciarul de Maximă Securitate Aiud, la începutul anului 2018, de două ori, substanțe interzise ascunse în gură sau în părțile intime, informează ziarul Alba24.ro.

Metoda prin care femeia a reușit să introducă drogurile în penitenciarul din Aiud a fost descoperită de anchetatori, prin filaje și interceptări ale conversațiilor.

Deși cei care făceau parte din grupul de traficanți erau foarte precauți, nu vorbeau despre afaceri la telefon, nu se întâlneau în public și preferau să folosească aplicații mobile pentru comunicare, anchetatorii au reușit să intre pe firul poveștii.

Aceștia au fost ascultați și urmăriți de către polițiști, chiar și mai mulți consumatori de droguri au depus mărturie în timpul anchetei. De asemenea, o parte dintre membrii din grupare au vândut, în repetate rânduri, droguri sau etnobotanice către investigatori sub acoperire.

Unul dintre inculpații în dosar a descoperit la un moment dat un dispozitiv de urmărire amplasat de către anchetatori pe mașina sa.

În timpul anchetei a fost descoperit traficul de droguri și metoda prin care aceștia introduceau substanțele interzise în Penitenciarul Aiud.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, pe baza supravegherii operative realizate de către organele abilitate s-a descoperit că femeia l-a vizitat de două ori pe soțul său la Penitenciarul Aiud, pentru a-i plasa mai multe pliculețe cu substanțe interzise.

La o vizită, i-a plasat acestuia substanțe interzise care se aflau ascunse în gura acesteia.

”În data de 27 martie 2018, după ce C. A l-a vizitat pe inculpatul C.M., în Penitenciarul Aiud, îl întreabă dacă “nu s-au rupt alea”, iar C. M. zice că „îs leoarcă…au intrat la ele apă, ”referindu-se la salivă”.

De asemenea, ”în data de 6 aprilie 2018, inculpata C.A. a efectuat o vizită intimă la C.M., în Penitenciarul Aiud, ocazie cu care îi introduce din nou o cantitate de substanțe etnobotanice, disimulate în vagin”, pe care i le predă soțului său, pentru ca acesta să le vândă în penitenciar.

În interiorul închisorii din Aiud, C.M. vindea substanțele interzise în schimbul a două pachete de țigări obișnuite. De asemenea, un deținut care a cumpărat droguri de la acesta a apelat la o rudă din afara penitenciarului pentru a plăti  pentru ceea ce a cumpărat în penitenciar.

Procurorii au notat în rechizitoriu că deținutul de la Aiud a cumpărat de la C.M. de patru ori substanțe interzise, pentru consum propriu.

”După consumul etnobotanicelor cumpărate de la inculpat, martorul declară că se simțea foarte rău, avea stări de vomă, iar ultima dată când a cumpărat și-a pierdut cunoștința și a fost dus la infirmeria penitenciarului, câteva zile având pierderi de memorie”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

După ce gruparea a fost destructurată, persoanele implicate au fost trimise în judecată și o prima condamnare a venit în 2 octombrie, la Tribunalul Hunedoara. Cei implicați în dosar au primit între unu și trei ani de închisoare, dar unii dintre ei au la activ și condamnări mai vechi. Tânăra care a reușit să introducă în Penitenciarul Aiud substanțe interzise a fost condamnată la 9 luni de închisoare cu suspendare.

Sursa: Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

30 de migranţi din Siria, Afganistan şi Irak, prinşi de poliţişti după ce au trecut Dunărea cu o ambarcaţiune

Publicat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au depistat 30 de migranţi din Siria, Afganistan şi Irak care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra ilegal în România din Serbia.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, în data de 9 aprilie, în jurul orei 19,00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare a avut loc o acţiune privind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în localitatea Izvoare, în dreptul km fluvial 854, a fost descoperit un grup format din treizeci cetăţeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Afganistan şi Irak, douăzeci şi şapte de adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.

Cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia cu o ambarcaţiune cu motor condusă de doi cetăţeni sirieni, care s-au întors pe teritoriul Serbiei şi cărora le-au plătit sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 de euro pentru fiecare persoană. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă cu intenţia de a ajunge la rude în ţări din Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat decedat, găsit în albia râului Teleajen

Publicat

Trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost găsit, duminică seară, în albia râului Teleajen, pe raza localităţii prahovene Pleaşa, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, persoana decedată este un bărbat în vârstă de 48 de ani, din localitatea Bucov.

“Din primele cercetări, trupul bărbatului nu prezintă urme de violenţă. În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care persoana a decedat”, precizează sursa citată. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Pui de urs găsit pe marginea drumului, în județul Vrancea

Publicat

Un pui de urs de o lună,  a fost găsit, duminică seara, pe marginea unui drum din județul Vrancea.

„În jurul orei 19.00, un apel 112 sesiza faptul că un pui de urs a fost găsit de două persoane pe marginea părții carosabile, la intrarea în localitatea Reghiu”, anunță IPJ Vrancea.

Polițiștii sosiți la fața locului au găsit puiul de urs în vârstă de circa 1 lună și au sesizat imediat Agenția pentru Protecția Mediului.

La fața locului a fost prezent și un medic veterinar din cadrul ACDB Vrancea.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară

Publicat

O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer/BioNTech, care constă în 511.290 doze, va sosi luni în România, vaccinurile fiind livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 187.200 doze; Centrul Regional Braşov – 64.350 doze; Cluj – 62.010 doze; Constanţa – 50.310 doze; Craiova – 36.270 doze; Iaşi – 52.650 doze; Timişoara – 58.500 doze.

Până în prezent, România a recepţionat 3.374.729 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.965.888 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. AGERPRES

Citește mai departe