Connect with us

EVENIMENT

Droguri în Penitenciarul Aiud județul Alba. O femeie a reușit să introducă stupefiante în închisoare

Publicat

Traficul și consumul de droguri nu cunosc limite nici în spatele gratiilor. O femeie din Hunedoara, care făcea parte dintr-o amplă rețea de traficanți de droguri și etnobotanice, a reușit să introducă în Penitenciarul de Maximă Securitate Aiud, la începutul anului 2018, de două ori, substanțe interzise ascunse în gură sau în părțile intime, informează ziarul Alba24.ro.

Metoda prin care femeia a reușit să introducă drogurile în penitenciarul din Aiud a fost descoperită de anchetatori, prin filaje și interceptări ale conversațiilor.

Deși cei care făceau parte din grupul de traficanți erau foarte precauți, nu vorbeau despre afaceri la telefon, nu se întâlneau în public și preferau să folosească aplicații mobile pentru comunicare, anchetatorii au reușit să intre pe firul poveștii.

Aceștia au fost ascultați și urmăriți de către polițiști, chiar și mai mulți consumatori de droguri au depus mărturie în timpul anchetei. De asemenea, o parte dintre membrii din grupare au vândut, în repetate rânduri, droguri sau etnobotanice către investigatori sub acoperire.

Unul dintre inculpații în dosar a descoperit la un moment dat un dispozitiv de urmărire amplasat de către anchetatori pe mașina sa.

În timpul anchetei a fost descoperit traficul de droguri și metoda prin care aceștia introduceau substanțele interzise în Penitenciarul Aiud.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, pe baza supravegherii operative realizate de către organele abilitate s-a descoperit că femeia l-a vizitat de două ori pe soțul său la Penitenciarul Aiud, pentru a-i plasa mai multe pliculețe cu substanțe interzise.

La o vizită, i-a plasat acestuia substanțe interzise care se aflau ascunse în gura acesteia.

”În data de 27 martie 2018, după ce C. A l-a vizitat pe inculpatul C.M., în Penitenciarul Aiud, îl întreabă dacă “nu s-au rupt alea”, iar C. M. zice că „îs leoarcă…au intrat la ele apă, ”referindu-se la salivă”.

De asemenea, ”în data de 6 aprilie 2018, inculpata C.A. a efectuat o vizită intimă la C.M., în Penitenciarul Aiud, ocazie cu care îi introduce din nou o cantitate de substanțe etnobotanice, disimulate în vagin”, pe care i le predă soțului său, pentru ca acesta să le vândă în penitenciar.

În interiorul închisorii din Aiud, C.M. vindea substanțele interzise în schimbul a două pachete de țigări obișnuite. De asemenea, un deținut care a cumpărat droguri de la acesta a apelat la o rudă din afara penitenciarului pentru a plăti  pentru ceea ce a cumpărat în penitenciar.

Procurorii au notat în rechizitoriu că deținutul de la Aiud a cumpărat de la C.M. de patru ori substanțe interzise, pentru consum propriu.

”După consumul etnobotanicelor cumpărate de la inculpat, martorul declară că se simțea foarte rău, avea stări de vomă, iar ultima dată când a cumpărat și-a pierdut cunoștința și a fost dus la infirmeria penitenciarului, câteva zile având pierderi de memorie”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

După ce gruparea a fost destructurată, persoanele implicate au fost trimise în judecată și o prima condamnare a venit în 2 octombrie, la Tribunalul Hunedoara. Cei implicați în dosar au primit între unu și trei ani de închisoare, dar unii dintre ei au la activ și condamnări mai vechi. Tânăra care a reușit să introducă în Penitenciarul Aiud substanțe interzise a fost condamnată la 9 luni de închisoare cu suspendare.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

OPINIE – Lucian Urcan: Țara e o companie coruptă, care trebuie să livreze încontinuu

Publicat

opinie – lucian urcan: Țara e o companie coruptă, care

Sunt multe analogii care se pot face între modul în care funcționează țara/statul și diverse alte entități. Aleg astăzi să fac o astfel de analogie între stat și o companie (o firmă). O companie mare, cu multe departamente și mulți angajați – mai mult sau mai puțin cinstiți. O companie care trebuie să livreze încontinuu, ca să nu între în colaps.

Aud deseori în spațiul public o dorință exprimată clar: “să vină marele reset, să o luăm de la zero”. De la zero,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Titluri de stat Fidelis 2025: donatorii de sânge pot cumpăra titluri de stat și în euro. Care sunt dobânzile

Publicat

ministerul finanțelor lansează din 9 mai a patra ediţie fidelis

Ministerul Finanțelor anunță a șasea ediție Fidelis în 2025. În premieră, donatorii de sânge pot cumpăra titluri de stat și în euro.

Ediția de titluri de stat se va desfășura între 4-11 iulie. Vor fi dobânzi de până la 8,25% la emisiunile în lei și de până la 6,30% la cele în euro.

Titluri de stat Fidelis 2025: Condiții pentru subscrieri

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat Fidelis denominate în lei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Început răcoros de iulie, urmat de zile caniculare

Publicat

vreme calda e1723887402132.jpg

Început de iulie cu temperaturi mai scăzute decât finalul lunii iunie, cu maxime în jur de 28 de grade și minime de aproximativ 10 grade. Urmează o perioadă de căldură intensă, cu temperaturi caniculare și disconfort termic accentuat, până în data de 8 iulie, după care vremea se va răcori din nou.

Potrivit meteorologilor ANM, în Transilvania, valorile termice din primele două zile ale lunii iulie vor fi mai scăzute decât la finalul lunii iunie, astfel că media…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Taxă pe profitul băncilor, pregătită de Guvern. Ar putea duce la majorarea dobânzilor

Publicat

taxă pe profitul băncilor, pregătită de guvern. ar putea duce

Guvernul propune o taxă de 29% pe profitul băncilor, față de 16% în prezent, pentru a crește veniturile bugetare. Măsura, cuprinsă în programul de guvernare, ar aduce 1 miliard de lei în plus față de sistemul actual de impozitare, dar riscă să majoreze costurile de creditare ale firmelor, prin dobânzi, comisioane și garanții mai mari.

Puțin peste 21% din firmele care au depus bilanțul contabil în 2024 avea credite bancare în plată la nivelul anului trecut, conform datelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe