Connect with us

EVENIMENT

DSP Arad cere ajutorul comunității: medicii pensionari, voluntarii și firmele să ajute spitalele

Publicat

Directorul DSP Arad, Horea Timiș, susține că spitalele sunt depășite din cauza numărului uriaș de persoane infectate și cere ajutorul comunității. Medicii pensionari, voluntarii și firmele pot să ajute spitalele, spune șeful DSP.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, spune că situația din spitalele din județ este critică. Medicii sunt copleșiți de numărul uriaș de pacienți, echipamentele nu mai fac față, iar situația nu se va îmbunătăți în următoarele zile, arată Timiș.

„După ce ieri eram îngrijorați că am atins 407 cazuri….azi vă anunț că avem 508 pozitivi …în 24 de ore… prin comparație în alte valuri abia atingeam 150…..în ritmul acesta nici cu toate paturile din județ nu ai cum să faci față cu sistemul forjat la maximim, resursele umane terminate, stații de oxigen care merg de o lună la maximum, ventilatoare care pică unul după altul… Măsurile trebuiau să vină înainte să ajungem aici… vor avea efect peste 14-21 de zile, până atunci noi trebuie să rezistăm și să susținem colegii din spitale”, a anunțat Horea Timiș.

De aceea, șeful DSP cere ajutorul comunității și apelează la asistența medicilor pensionari, voluntarilor și companiilor private.

„Medicii de familie trebuie să monitorizeze toate cazurile de la domiciliu..și nu sunt puține și vor fi tot mai multe. Rog, inclusiv cadrele medicale pensionate, să ajute cum pot în această perioadă. La DSP pot să vină medici pentru anchetele epidemiologice… suntem primul nivel de contact și triaj cu pacienții. La Crucea Rosie să apeleze toți cei care pot să fie voluntari la spital. Companiile private trebuie să fie în jurul spitalelor, să susțină cum pot la nevoie, să țină legătura cu managerii. Niciodată în toată cariera noastră, cel puțin în ultimii 25 de ani, nu am întâlnit așa ceva”, a precizat Timiș.

Potrivit raportării de vineri, 407 persoane s-au infectat în 24 de ore în județul Arad. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Ce capacitate va avea și cât va costa. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

construirea unui nou cimitir la alba iulia. ce capacitate va

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia au solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului Alba emiterea acordului de mediu pentru un proiect ce vizează înființarea unui nou cimitir municipal, pe un teren cu o suprafață de peste 4 hectare, aflat în zona cartierului Bărăbanț. Potrivit documentației, noul cimitir va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri de înhumare. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Semnificații pentru credincioși

Publicat

video: sfântul gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de biserică în

Sfântul Gheorghe: purtătorul de biruință, este sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Această sărbătoare aduce în atenția credincioșilor o serie de semnificații din viața sfântului.

Este unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. De asemenea, este considerat patronul spiritual al militarilor din forţele terestre.

Sfântul Gheorghe, a fost fiu de părinţi creştini vestiţi. A învăţat buna credinţă din copilărie. Tatăl său a fost omorât pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lansare de carte Gaudeamus Cluj. „Despre iubire ca fapt divers. În sala pașilor pierduți”, autori Daniela și Felix Ostrovschi

Publicat

felix 1.jpg

O nouă carte aparținând istoricului Felix Ostrovschi va fi lansată în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus” din Cluj-Napoca, în ziua de joi, 25 aprilie, la ora 15.

Deja suntem familiarizați cu modul de abordare a recuperării trecutului de către istoricul Felix Ostrovschi care ne-a convins, de altfel, prin cele trei volume deja publicate, „Faptul divers în Clujul interbelic”, „Cartierele Clujului în anul 1937” și „Vremea vremurilor. Oameni sub povara…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare 2024

Publicat

Șapte elevi de la liceul de arte din alba iulia

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare și studii teoretice muzicale din anul 2024. Aceștia au participat la faza națională de la Craiova, în perioada 17-21 aprilie.

Rezultatele obținute de elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia au fost prezentate de reprezentanții unității de învățământ.

Este vorba despre Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe