EVENIMENT
DSP Arad cere ajutorul comunității: medicii pensionari, voluntarii și firmele să ajute spitalele
Directorul DSP Arad, Horea Timiș, susține că spitalele sunt depășite din cauza numărului uriaș de persoane infectate și cere ajutorul comunității. Medicii pensionari, voluntarii și firmele pot să ajute spitalele, spune șeful DSP.
Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, spune că situația din spitalele din județ este critică. Medicii sunt copleșiți de numărul uriaș de pacienți, echipamentele nu mai fac față, iar situația nu se va îmbunătăți în următoarele zile, arată Timiș.
„După ce ieri eram îngrijorați că am atins 407 cazuri….azi vă anunț că avem 508 pozitivi …în 24 de ore… prin comparație în alte valuri abia atingeam 150…..în ritmul acesta nici cu toate paturile din județ nu ai cum să faci față cu sistemul forjat la maximim, resursele umane terminate, stații de oxigen care merg de o lună la maximum, ventilatoare care pică unul după altul… Măsurile trebuiau să vină înainte să ajungem aici… vor avea efect peste 14-21 de zile, până atunci noi trebuie să rezistăm și să susținem colegii din spitale”, a anunțat Horea Timiș.
De aceea, șeful DSP cere ajutorul comunității și apelează la asistența medicilor pensionari, voluntarilor și companiilor private.
„Medicii de familie trebuie să monitorizeze toate cazurile de la domiciliu..și nu sunt puține și vor fi tot mai multe. Rog, inclusiv cadrele medicale pensionate, să ajute cum pot în această perioadă. La DSP pot să vină medici pentru anchetele epidemiologice… suntem primul nivel de contact și triaj cu pacienții. La Crucea Rosie să apeleze toți cei care pot să fie voluntari la spital. Companiile private trebuie să fie în jurul spitalelor, să susțină cum pot la nevoie, să țină legătura cu managerii. Niciodată în toată cariera noastră, cel puțin în ultimii 25 de ani, nu am întâlnit așa ceva”, a precizat Timiș.
Potrivit raportării de vineri, 407 persoane s-au infectat în 24 de ore în județul Arad. MEDIAFAX
Primarul Clujului, Emil Boc, este și președintele Comisiei de Buget și Coeziune Teritorială a Comitetului European a Regiunilor, organism care dă unde verde sau oprește propunerile de buget ale Uniunii Europene.
Boc s-a aflat zilele trecute la Bruxelles la sesiunea plenară unde s-au aniversat 30 de ani de la înființarea Comitetului European al Regiunilor, ocazie cu care edilul Clujului a acordat un interviu pentru Cluj24.
Rep: Ce faceți la Bruxelles?
E.B. Este…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO. Dispozitiv de alertare în premieră europeană, dezvoltat la Cluj. Primește și transmite mesaje dacă nu este semnal GSM
Un prototip al dispozitivului de alertare AlertBox, dezvoltat la Cluj-Napoca de compania AROBS, se află în fază de testare, acesta făcând parte dintr-un proiect co-finanțat de Agenția Spațială Europeană (ESA) prin programul ARTES (Advanced Research in Telecommunications Systems).
Reprezentanții AROBS au explicat, vineri, că prototipul este un sistem inovativ conceput în România și creat pentru a oferi populației acces neîntrerupt la serviciile de tip RO-Alert si…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Diana Șoșoacă (S.O.S. România): Alegerile prezidențiale, lovite de nulitate absolută. Au loc în stare de ilegalitate (PE)
Președintele Partidului S.O.S România, eurodeputatul Diana Iovanovici Șoșoacă, susține că alegerile prezidențiale care vor avea pe 24 noiembrie și 8 decembrie sunt lovite de nulitate absolută și vor avea loc într-o stare de ilegalitate.
Diana Șoșoacă a făcut această afirmație în cadrul podcastului Test de sinceritate de pe Cluj24 realizat de Vasile Măgrădean, unde a explicat că a constestat decizia CCR prin care i s-a interzis candidatura la Președinția…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Răzvan Ciortea, senator PSD: Primul centru non psihiatric pentru adicții se va deschide la Cluj (PE)
Joi, 21 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, a avut loc evenimentul de lansare a campaniei ”Fii informat. Viitorul îți va mulțumi!”, susținută de Răzvan Ciortea, senator PSD și candidat la Camera Deputaților.
Evenimentul a reunit peste 150 de participanți – tineri, părinți, cadre didactice, psihologi, specialiști din domeniu și reprezentanți ai ONG-urilor naționale și internaționale.
Primul centru non psihiatric pentru adicții se va…
Citește mai mult pe Cluj24.ro