EVENIMENT
DSP Bihor caută voluntari pentru anchetele epidemiologice la punctele de fronieră. În 24 de ore s-au emis peste 800 de decizii de carantinare

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a anunţat marţi, 10 noiembrie, că recrutează voluntari pentru a sprijini activitatea de supraveghere epidemiologică, inclusiv cea din punctele de frontieră, Bihorul având cele mai multe asemenea puncte de trecere.
„Avem nevoie de voluntari pentru anchetele epidemiologice, pentru vamă. Ştiţi că Bihorul are cele mai multe puncte de trecere a frontierei, am avea nevoie de oameni în Valea lui Mihai, în Săcuieni, în Borş I şi Borş II, la tren în Episcopia… Sunt oameni din DSP, dar nu sunt suficienţi.
Numai în ultimele 24 de ore s-au făcut peste 800 de decizii de carantinare. Vă daţi seama, în 24 de ore, am avut 800 de persoane cărora a trebuit să le scriem deciziile de carantinare. Veneau din ţările cu risc. Munca este foarte, foarte mare”, a declarat marţi, directorul DSP, dr. Daniela Rahotă.
Directoarea DSP Bihor a precizat că, de două săptămâni, instituţia beneficiază de ajutorul unui număr de 50 de studenţi de la medicină şi câţiva de la informatică, pentru introducerea de date, însă activitatea e solicitantă şi este nevoie de un număr crescut de voluntari.
Potrivit unui comunicat semnat şi trimis de directorul DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, instituţia recrutează pe bază de voluntariat: studenţi din cadrul facultăţii de medicină, studenţi din cadrul facultăţii de informatică, medici – toate specialităţile, asistenţi medicali – toate specialităţile, alte categorii profesionale, în scopul sprijinirii activităţilor specifice Compartimentului Supraveghere Epidemiologică şi Controlul Bolilor Transmisibile, pe perioada stării de alertă.
Activitatea de voluntariat se va desfăşura în conformitate cu prevederile Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.
Anunţurile de recrutare, care conţin detalii privind condiţiile şi modalităţile de înscriere, au fost publicate pe site-ul DSP Bihor din data de 9 noiembrie, în scopul implementării măsurilor în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic la nivelul judeţului Bihor. Agerpres

Căței, pisici, pești, hamsteri, râme, păianjeni și mai nou, alpaca. Cu alte cuvinte, gama animalelor de companie se diversifică. Clujenii se simt bine alături de partenerii necuvântători, ca atare, aceștia devin nelipsiți din viața de zi cu zi a stăpânilor.
Acasă, pe stradă ori în mijloacele de transport, animalele își însoțesc prietenii umani, devenind parte integrantă a stilului de viață a acestora.
VIDEO. Ce animale de COMPANIE mai au…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Situația taximetriștilor de la Aeroportul Cluj, scăpată de sub control? Sesizare pe MyCluj: „Ne-a dat jos!”

Un clujean cu un copil mic a fost dat jos din mașină de către un șofer de taxi care, potrivit sesizării depuse pe platforma MyCluj, a refuzat să ofere explicații și a reacționat agresiv verbal.
„O nouă călătorie cu avionul, o nouă aventură la sosire cu taximetriștii. Minunat să îți bată cineva joc de tine când ajungi acasă. De data aceasta, domnul Isidor din câte spunea un coleg de-al dânsului, nu a avut loc să ne puna toate bagajele în portbagaj (au ramas…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Start Up Nation 2025: lista furnizorilor de formare profesională, publicată de minister. Cum se fac înscrieri

Start Up Nation 2025: Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) a publicat lista celor 151 de furnizori de formare profesională selectați. Aceștia care vor organiza cursuri de pregătire antreprenorială pentru persoanele interesate să obțină finanțare prin intermediul programului Start-Up Nation.
”Pentru prima dată, finanțăm în Start-Up Nation nu doar afacerile aflate la început de drum, ci și cursuri gratuite de formare antreprenorială.
O…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Curățenia de primăvară, la Cugir. Angajații Primăriei au adunat aproximativ 100 de saci cu deșeuri dintr-o zonă a orașului

La Cugir a avut loc vineri, 4 aprilie, o nouă acțiune din cadrul campaniei de primăvară, un demers al administrației locale menit să încurajeze grija față de mediul înconjurător și implicarea activă în comunitate.
Angajații Primăriei Cugir și ai instituțiilor subordonate s-au mobilizat și au intervenit într-o zonă a orașului care a inclus: Stadionul Nou, Pârâul Gugului și Calea Murelor, unde au adunat deșeurile abandonate.
În urma efortului comun, s-au adunat…
Citește mai mult pe Alba24.ro