Connect with us

EVENIMENT

DSP Bihor caută voluntari pentru anchetele epidemiologice la punctele de fronieră. În 24 de ore s-au emis peste 800 de decizii de carantinare

Publicat

vama nadlac ii
arhivă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a anunţat marţi, 10 noiembrie, că recrutează voluntari pentru a sprijini activitatea de supraveghere epidemiologică, inclusiv cea din punctele de frontieră, Bihorul având cele mai multe asemenea puncte de trecere.

„Avem nevoie de voluntari pentru anchetele epidemiologice, pentru vamă. Ştiţi că Bihorul are cele mai multe puncte de trecere a frontierei, am avea nevoie de oameni în Valea lui Mihai, în Săcuieni, în Borş I şi Borş II, la tren în Episcopia… Sunt oameni din DSP, dar nu sunt suficienţi.

Numai în ultimele 24 de ore s-au făcut peste 800 de decizii de carantinare. Vă daţi seama, în 24 de ore, am avut 800 de persoane cărora a trebuit să le scriem deciziile de carantinare. Veneau din ţările cu risc. Munca este foarte, foarte mare”, a declarat marţi, directorul DSP, dr. Daniela Rahotă.

Directoarea DSP Bihor a precizat că, de două săptămâni, instituţia beneficiază de ajutorul unui număr de 50 de studenţi de la medicină şi câţiva de la informatică, pentru introducerea de date, însă activitatea e solicitantă şi este nevoie de un număr crescut de voluntari.

Potrivit unui comunicat semnat şi trimis de directorul DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, instituţia recrutează pe bază de voluntariat: studenţi din cadrul facultăţii de medicină, studenţi din cadrul facultăţii de informatică, medici – toate specialităţile, asistenţi medicali – toate specialităţile, alte categorii profesionale, în scopul sprijinirii activităţilor specifice Compartimentului Supraveghere Epidemiologică şi Controlul Bolilor Transmisibile, pe perioada stării de alertă.

Activitatea de voluntariat se va desfăşura în conformitate cu prevederile Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

Anunţurile de recrutare, care conţin detalii privind condiţiile şi modalităţile de înscriere, au fost publicate pe site-ul DSP Bihor din data de 9 noiembrie, în scopul implementării măsurilor în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic la nivelul judeţului Bihor. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

EXTREMELE Clujului. Comunele unde Nicușor Dan și George Simion au obținut cele mai multe voturi

Publicat

nd gs.jpg

Rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidențiale arată un județ Cluj polarizat între două opțiuni: calea pro-europeană și naționalismul suveranist. Comunele Sic și Măguri-Răcătău oferă cel mai puternic contrast electoral.

Mesajele pro-europene au convins locuitorii din Sic

În comuna Sic, cu o populație majoritar maghiară (97%), candidatul pro-european Nicușor Dan a obținut un scor covârșitor: 92,71%, față de 7,29% pentru contracandidatul său George…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Publicat

dsc09663 enhanced nr.jpg

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.

Programele de studii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Publicat

ploi torentiale furtuna cluj scaled e1717054624347.jpg

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau  Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 35.000 de vizitatori au intrat în “Universul lui Salvador Dali”. Clujul, cel mai mic oraș care a expus faimoasa colecție

Publicat

dali3 1.jpg

Cea mai importantă expoziție de artă care a ajuns la Cluj-Napoca, Universul lui Salvador Dali, s-a încheiat în 18 mai, după o prelungire de 18 zile față de data stabilită inițial.

Peste 35.000 de plătitori de bilete s-au bucurat, la Cluj, de operele lui Dali. Câteva mii au trecut pragul expoziției și cu ocazua Nopții Muzeelor.

Clujul, cel mai mic oraș în care a fost expusă colecția

Proiectul expoziționa ”Universul lui Salvador Dali” a reprezentat, pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe