Connect with us

EVENIMENT

Dublu atentat cu maşină-capcană în Somalia. Cel puţin 100 de persoane, printre care copii, au fost ucise

Publicat

untitled

Cel puţin 100 de persoane, printre care copii, au fost ucise într-un dublu atentat cu maşină-capcană produs sâmbătă pe o stradă foarte circulată din capitala Somaliei, Mogadiscio, a anunţat duminică preşedintele ţării, Hassan Sheikh Mohamud, transmit AFP şi Reuters.

O sută de persoană au murit şi 300 au fost rănite, dar ambele bilanţuri continuă să crească, a declarat preşedintele după ce s-a deplasat la locul atentatului.

Precedentul bilanţ era de 10 morţi.

Dublu atentat cu maşină-capcană în Somalia. Cel puţin 100 de persoane, printre care copii, au fost ucise: Două maşini cu explozibili au fost detonate

Două maşini cu explozibili au fost detonate la interval de câteva minute în cursul după-amiezii în apropierea unei intersecţii animate, fiind urmate de focuri de armă într-un atac care a vizat Ministerul Educaţiei.

‘Oamenii noştri care au fost masacraţi erau mame cu copii în braţe, taţi cu probleme de sănătate, studenţi care erau trimişi să înveţe, comercianţi care munceau din greu pentru familiile lor’, a spus preşedintele.

Atacul a avut loc în aceeaşi intersecţie în care un camion a explodat la 14 octombrie 2017, omorând 512 oameni şi rănind mai mult de 200.

Dublu atentat cu maşină-capcană în Somalia. Cel puţin 100 de persoane, printre care copii, au fost ucise: vor mai avea capacitatea să comită un nou atentat

‘S-a întâmplat în acelaşi loc şi tot împotriva unor nevinovaţi. Nu este drept. Dacă Dumnezeu va voi, nu vor mai avea capacitatea să comită un nou atentat’, a mai spus Mohamud, referindu-se la jihadiştii din gruparea shebab.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată, dar autorităţile somaleze atribuie în general acest tip de atac militanţilor jihadişti shebab, care comit cu regularitate atacuri în capitală şi alte oraşe mari din Somalia.

Citește și: Atentat terorist într-o moschee din Afganistan. Explozia unei bombe a făcut 18 morţi, inclusiv un cleric apropiat talibanilor

Ei au revendicat atacul de săptămâna trecută împotriva unui hotel din oraşul portuar Kismayo, atac soldat cu nouă morţi şi 47 de răniţi.

Dublu atentat cu maşină-capcană în Somalia. Cel puţin 100 de persoane, printre care copii, au fost ucise: asalt spectaculos de 30 de ore

După un asalt spectaculos de 30 de ore al islamiştilor împotriva unui hotel din Mogadiscio la sfârşitul lunii august, preşedinte Mohamud a promis un ‘război total’ pentru eliminarea militanţilor shebab şi a cerut populaţiei să ‘stea deoparte’ de zonele controlate de islamişti care urmau să fie vizaţi de viitoare ofensive.

Forţele de securitate şi miliţii ale clanurilor locale au lansat operaţiuni militare în centrul ţării, care au permis autorităţilor să recâştige teren în dauna islamiştilor.

Pe lângă insurecţia shebab, Somalia este ameninţată şi de o foamete iminentă, provocată de cea mai gravă secetă din ultimii mai bine de 40 de ani.AGERPRES

Sursda foto: captura video

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură” în Alba. Elevii premiați și cei calificați la etapa națională

Publicat

rezultate la concursul național ”universul cunoașterii prin lectură” în alba.

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură”, etapa județeană Alba, au fost comunicate de inspectoratul școlar. Au participat 100 elevi din unitățile de învățământ din mediul rural din județ.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

Publicat

parc nou manastur.jpg

Un parc a luat locul unei centrale termice în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Zona este acum un loc unde mănășturenii, mici și mari, se bucură de relaxare și mișcare.

Proiectul realizat în cartierul Mănăștur de Primăria Cluj-Napoca a inclus demolarea centralei termice, care se afla între blocuri.

Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

„Clujul cartierelor:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin de protecție doar pe hârtie: Un bărbat din Cugir și-a tâlhărit fosta iubită. Nu avea voie să se apropie de ea

Publicat

ordin de protecție doar pe hârtie: un bărbat din cugir

Ordinele de protecție de multe ori sunt încălcate de către bărbații agresivi. În lipsa unor măsuri reale de protecție, precum brățările electronice de monitorizare, femeile abuzate sunt în continuare în pericol. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. Dosarele pot fi înregistrate până în 17 mai. Acte necesare și procedura

Publicat

titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. dosarele pot fi

Titularizare 2024: Candidații își pot depune dosarele de înregistrare la concursul național, până în 17 mai. Proba scrisă va fi organizată în 17 iulie, iar în iunie se desfășoară inspecțiile la clasă.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe