Connect with us

ACTUALITATE

Ducesa de Sussex cere despăgubiri de 1,5 milioane de lire sterline după procesul intentat unui tabloid

Publicat

Meghan, soţia prinţului Harry, solicită despăgubiri de 1,5 milioane de lire sterline (2,1 milioane de dolari americani) reprezentând cheltuieli de judecată după ce a câştigat procesul intentat tabloidului Mail on Sunday, pe care l-a acuzat de încălcarea vieţii private, după ce acesta a publicat fragmente dintr-o scrisoare adresată de ducesa de Sussex tatălui ei, informează Reuters.

Luna trecută, un judecător de la Curtea Supremă din Londra a decis că tabloidul – suplimentul săptămânal al tabloidului Daily Mail – a încălcat dreptul la viaţă privată şi drepturile de autor atunci când a publicat fragmente dintr-o scrisoare redactată pe cinci pagini pe care Meghan i-a trimis-o tatălui ei, cu care a avut o dispută cu puţin timp înainte de nunta ei cu prinţul Harry, nepot al reginei Elisabeta a II-a.

Judecătorul Mark Warby s-a pronunţat în favoarea ei fără să mai continue procesul, considerând că acele articole reprezentau o încălcare clară a dreptului la viaţă privată, în timp ce editorii tabloidului au spus că ducesa de Sussex dorea ca scrisoarea ei să fie făcută publică şi acel document a făcut parte dintr-o strategie de comunicare în mass-media.

În urma unei audieri organizate marţi pentru a stabili daunele şi alte aspecte rămase în pronunţare, avocaţii lui Meghan Markle au cerut despăgubiri de 1,5 milioane de lire sterline reprezentând cheltuieli de judecată şi vor ca jumătate din această sumă să fie achitată în 14 zile.

Avocaţii au solicitat, totodată, ca editorii tabloidului să predea toate copiile acelei scrisori aflate în posesia lor şi au cerut ca judecătorul să impună tabloidului să publice o declaraţie pe prima sa pagină prin care să informeze cititorii că Meghan a câştigat acel proces, alături de o notificare similară publicată pe prima pagină a site-ului MailOnline „nu mai târziu de următoarele şase luni”.

Avocatul Ian Mill a declarat în timpul audierii că ducesa de Sussex nu doreşte să pedepsească tabloidul şi că ar fi dispusă să accepte despăgubiri nominale, calculate în funcţie de veniturile pe care Mail on Sunday le-a obţinut de pe urma acelor articole.

Avocaţii tabloidului vor să obţină permisiunea de a face apel după decizia pronunţată de judecătorul Ward, dar şi pentru alte chestiuni, inclusiv pentru a se stabili dacă Meghan avea exclusivitate asupra drepturilor de autor aferente scrisorii adresate tatălui ei.

Meghan, în vârstă de 39 de ani, şi soţul ei, prinţul Harry, în vârstă de 36 de ani, au fost prezenţi foarte des pe primele pagini ale ziarelor din Marea Britanie luna trecută, după ce au anunţat că aşteaptă venirea pe lume a celui de-al doilea copil, urmată de vestea despărţirii lor finale de casa regală britanică, după ce s-au mutat în California, anul trecut.

Un interviu pe care ducii de Sussex l-au acordat celebrei jurnaliste americane de televiziune Oprah Winfrey, aşteptat cu nerăbdare de opinia publică, va fi difuzat duminică. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe