Connect with us

EVENIMENT

După 12 ani de procese. Șase persoane, printre care doi foști directori ai Aeroportului Băneasa, ACHITAȚI într-un dosar cu prejudiciu uriaș

Publicat

justitie tribunal decizie.jpg

Şase membri din fosta conducere a Aeroportului Băneasa, printre care şi doi directori generali, au fost achitaţi definitiv de Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar privind nereguli la un contract de modernizare a aeroportului, cu prejudiciu de aproape 5 milioane de euro.

Este vorba de Florin Paul Fulger (director general şi ulterior director tehnic al Societăţii Naţionale „Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu” SA), Liliana Pop (director economic), Dorian Vlăsceanu (consilier juridic), Monica Cătălina Tuşer (fost şef Departament achiziţii publice), Emil Jernoiu (director tehnic) – acuzaţi de abuz în serviciu, respectiv Ştefan Mladin (fost director general al aeroportului) – acuzat de neglijenţă în serviciu.

După 12 ani de procese, judecătorii i-au achitat pe cei şase inculpaţi pe motiv că fapta nu există.

Acesta este unul dintre cele mai vechi dosare ale DNA care se mai află pe rolul instanţelor, ancheta fiind efectuată pe vremea când Direcţia era condusă de Daniel Morar.

În rechizitoriul trimis în instanţă în aprilie 2011, DNA susţinea că, în 20 februarie şi 14 mai 2007, persoane cu funcţii de decizie din cadrul Aeroportului Băneasa (Florin Fulger, Liliana Pop şi Dorin Vlăsceanu) au semnat două acte adiţionale la un contract de execuţie de lucrări de reparaţii şi modernizare a suprafeţelor de mişcare ale aeroportului, contract ce fusese încheiat cu firma SC Romstrade SRL (companie deţinută de Nelu Iordache), lider al Asocierii ROMSTRADE – UTI – DELTA – TEHNOLOGICA.

Conform DNA, prin cele două acte adiţionale, a fost modificată formula de actualizare a preţului lucrărilor printr-o formulă de revizuire ce nu corespunde dispoziţiilor legale aplicabile acestui contract de achiziţie publică, formulă ce a fost apoi aplicată şi unor lucrări conexe suplimentare celor contractate iniţial.

Aplicarea noii formule de calcul, care nu corespunde formulei de revizuire legale reglementate imperativ, a avut drept rezultat obligarea Societăţii Naţionale ‘Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu’ SA la plata nejustificată, către executant, a unei sume totale în valoare de peste 23,6 milioane lei.

În acest fel, arăta la acea vreme DNA, a fost cauzat un prejudiciu atât în dauna Aeroportului Băneasa în cuantum de 8,4 milioane lei, cât şi bugetului de stat cu suma de 15,2 milioane lei.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ce nu au voie să facă preoții: Sfântul Sinod a transmis măsurile canonice împotriva corupției, aplicabile în interiorul BOR

Publicat

ce nu au voie să facă preoții: sfântul sinod a

Ce nu au voie să facă preoții: Cancelaria Sfântului Sinod a transmis un comunicat oficial în care prezintă măsurile canonice și sancțiunile aplicabile în Biserica Ortodoxă Română, împotriva corupției.

„În Biserica Ortodoxă Română, potrivit învățăturii de credință și disciplinei canonice, nu se justifică sub nici o formă actele sau tentativele de corupție.

Pentru cei implicați în astfel de acte sau tentative sunt prevăzute canonic, statutar și regulamentar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Aquapark la Ocna Mureș, în completarea Băilor Sărate. Cum va arăta noua investiție, aflată în faza de proiectare

Publicat

video: aquapark la ocna mureș, în completarea băilor sărate. cum

VIDEO: Aquapark la Ocna Mureș. Autoritățile locale din Ocna Mureș intenționează construcția unui aquapark în ora. Acesta ar urma să completeze Complexul Băilor Sărate finalizat în urmă cu câteva luni.  

Primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler, a declarat pentru Alba24 că studiul de fezabilitate și proiectarea sunt în prezent în lucru.

Finanțarea ar urma să fie accesată din fonduri europene în exercițiull viitor.

Terenul alocat are o suprafață de aproximativ 5…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 100.000 de clujeni și turiști au sărbătorit împreună Ziua Națională a României la Cluj-Napoca

Publicat

ziua nationla clujeni vitrina.jpg

Evenimentele realizate la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Naționale a României au început dis-de-dimineață în Piața Mihai Viteazul, cu ceremonialul de depunere coroane și jerbe de flori, după care acțiunea s-a mutat în Piața Avram Iancu unde a avut loc defilarea cu tehnică militară și de intervenție.

„Parada” a adus uimire pe fața celor mici, dar și a celor mari, iar artificiile de zi au colorat cerul în tricolor. Manifestarea cultural patriotică „Avram…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marcel Pavel, Vlad Miriță și Radu Ille, invitați speciali la Festivalul Național Studențesc “Serbările Unirii”

Publicat

marcel pavel, vlad miriță și radu ille, invitați speciali la

Marcel Pavel, Vlad Miriță și Radu Ille sunt invitați speciali la Festivalul Național Studențesc “Serbările Unirii”, care se desfășoară în aceste zile la Alba Iulia.

În perioada 1-5 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, se desfășoară la Alba Iulia Festivalul Național Studențesc “Serbările Unirii”, organizat de Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, cu sprijinul Ministerului Familiei.

Ajuns la cea de-a XXVII-a ediție, festivalul, după o pauză de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe