Connect with us

EVENIMENT

După cercetări clinice, China anunță că medicamentul antiviral Favipiravir este eficient în tratarea COVID-19

Publicat

medicamente

Cercetările clinice făcute în China arată că Favipiravir, un medicament antiviral, a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocate de noul coronavirus, COVID-19, a anunţat marţi un oficial citat de agenţia Xinhua.

Favipiravir, un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacţii adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferinţă de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre aceşti pacienţi au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.

Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Un studiu clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan, a sugerat totodată că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, citat de Xinhua. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro rămâne la trei bani depărtare de 5 lei

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

În ciuda nivelului oscilant al aversiunii față de risc existent pe marile piețe, leul a reușit să rămână „cea mai stabilă monedă” din regiune.

Față de săptămâna precedentă, când a fost atins minimul ultimei luni și jumătate de 4,9678 lei, cursul euro s-a instalat în perioada analizată peste pragul de 4,97 lei, iar media a crescut de la 4,9737 la 4,9764 lei. La rândul său, culoarul de tranzacționare a urcat la 4,972 – 4,977 lei.

ANALIZĂ. Radu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

”Materie și Icoană”, expoziție în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș

Publicat

”materie și icoană”, expoziție în grădina muzeului municipal „ioan raica”

Grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș va găzdui miercuri de la ora 11.00,  vernisajul expoziției documentare „Materie și Icoană”, care va fi la dispoziția publicului până în data de 15 mai 2024. Accesul vizitatorilor va fi gratuit.

Expoziția valorifică rezultatele unui proiect de cercetare care a adunat în jurul icoanelor transilvănene specialiști din diverse domenii (conservare-restaurare, știința patrimoniului, istorie, științele naturii și arheologie) cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Radare la început de săptămână, pe drumurile din Alba. Unde vor fi amplasate echipajele de Poliție

Publicat

radare la început de săptămână, pe drumurile din alba. unde

Radare la început de săptămână, pe drumurile din Alba. Reprezentanții IPJ au transmis lista drumurilor pe care se vor afla echipaje ale Poliției, care vor supraveghea traficul rutier la începutul acestei săptămâni. . 

Amplasarea radarelor în data de 22 aprilie 2024

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

22 aprilie: Ziua Pământului. Eveniment mondial anual dedicat sănătății planetei

Publicat

29 februarie 2024, an bisect: lucruri neștiute despre această zi.

22 aprilie: Ziua Pământului. Este un eveniment mondial anual dedicat conștientizării și protejării mediului înconjurător.

A fost fondată în 1970 și este una dintre cele mai mari mișcări de mediu din lume.

Scopul principal al Zilei Pământului este de a sensibiliza oamenii cu privire la problemele de mediu și la importanța protejării planetei noastre.

În această zi, oamenii din întreaga lume organizează diferite activități și evenimente pentru a marca angajamentul lor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe