Connect with us

EVENIMENT

După doar o zi, călătorii au provocat distrugeri în primul tramvai Imperio Civitas pus în circulaţie în Arad

Publicat

tramvai imperio arad

Primul tramvai Imperio Civitas pus în circulaţie, dintre cele 28 contractate de Primăria Arad, are distrugeri după numai o zi în care a avut călători.

Angajaţii Companiei de Transport Public (CTP) au constatat că persoane necunoscute au scris în interior cu marker negru, tapiţeria este pătată deja pe unele scaune, iar în vagon se aflau gunoaie aruncate.

Directorul CTP Arad, Claudiu Godja, a declarat marţi, pcă tramvaiul a circulat în probe în oraş pentru a parcurge 300 de kilometri, iar în prima zi în care a circulat cu călători s-au constatat distrugeri.

„Am găsit mâzgăleli cu marker negru în interiorul tramvaiului, tapiţerie pătată şi multă mizerie. Având în vedere că aceste tramvaie au supraveghere video atât la interior, cât şi la exterior, am extras imaginile surprinse şi le predăm Poliţiei Locale pentru a găsi persoanele vinovate”, a spus Godja.

El a adăugat că acesta este primul tramvai din noul model Imperio, produs la fabrica Astra Vagoane Călători Arad, care circulă în oraş.

„Mai avem unul primit care se află în probe, iar săptămâna asta îl primim pe al treilea. Restul din lotul achiziţionat de administraţia locală vor sosi de anul viitor”, a spus directorul CTP Arad.

În luna octombrie, primarul Aradului, Călin Bibarţ, anunţa că primele cinci tramvaie Imperio dintr-un lot de 28 contractat de municipalitate vor intra în circulaţie în acest an, iar alte nouă în prima jumătate a anului viitor. Edilul a spus că jumătate dintre tramvaie vor fi de capacitate medie, care vor vopsite în culorile echipei locale de fotbal UTA, adică alb-roşu. Celelalte vor fi de capacitate mare şi vor rămâne verzi, la fel ca cele şase garnituri aflate deja în circulaţie în oraş, cumpărate cu ani în urmă.

Contractul pentru achiziţia celor 28 de tramvaie a fost semnat în luna mai 2019 şi are o valoare de 218,8 milioane de lei. Cea mai mare parte a finanţării este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Primele garnituri Imperio produse la Arad au fost cumpărate în urmă cu şapte ani, iar reprezentanţii municipalităţii arădene afirmă că în tot acest timp s-a constatat că au un consum de electricitate chiar mai mic decât cel indicat de către producător, care susţine că sunt printre cele mai economice tramvaie din lume.

Agerpres

Sursa foto: captura video acvactive.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

19 mai: Rusaliile Catolice. Obiceiuri și tradiții legate de această sărbătoare. Când pică Rusalile Ortodoxe 2024

Publicat

19 mai: rusaliile catolice. obiceiuri și tradiții legate de această

19 mai: Rusaliile Catolice. În fiecare an, la 50 de zile de la Sărbătoarea Sfintelor Paşti, creştinii sărbătoresc Rusaliile.

Catolicii (cu excepția greco-catolicilor) și ortodocșii au sărbătorit Paștele la...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trenurile Soarelui vor lega zilnic Clujul de staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, de la jumătatea lunii iunie

Publicat

gara cluj 1000x600.jpg

Trenurile Soarelui vor pleca zilnic din gara din Cluj-Napoca începând din noaptea de 14 spre 15 iunie, anunță CFR Călători.

Trenurile vor circula pe toată durata sezonului estival, rtespectiv timp de trei luni, până la data de 7/8 septembrie 2024.

Trenurile Soarelui vor lega zilnic Clujul de staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, de la jumătatea lunii iunie

Clujenii vor avea stfel posibilitatea să meargă cu trenul în staţiunile de la Marea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Angajați ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, la protestul de la București

Publicat

video: angajați ai muzeului național al unirii din alba iulia,

VIDEO: Angajați ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, la protestul de la București. Aceștia s-au alăturat colegilor din instituțiile de cultură din toată țara. 

Citește mai departe

EVENIMENT

LECȚIA de istorie. Despre tătari. În 18 mai au Ziua Surghiunului. Distrugerea satului Sic

Publicat

mongolian girl 7336316 960 720 480x600.jpg

Într-o clasă de la un liceu considerat de elită din Cluj un premiant din clasă terminală întreba cine sunt tătarii? În țara clampăului care a lansat sintagma ”România educată” și pe care, observați, cu eleganță nu îl nominalizăm, tema ar merita câteva note. Adolescenții elevi sunt victime, nu autori ai Deșcolarizării României, syntagma lansată de istoricul și scriitorul ieșean Mircea Platon ( NB: clămpău, clămpăi s. m. 1. individ greoi. 2. demagog. cf….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe