Connect with us

ACTUALITATE

Echilibrul dintre viața profesională și personală devine prioritatea principală a angajaților. Studiu

Publicat

angajati

Într-un studiu recent realizat de Randstad România, intitulat Workmonitor România, s-a descoperit că, pentru angajații români, echilibrul dintre viața profesională și cea personală reprezintă un factor primordial, cu o pondere semnificativă de 96%, depășind chiar salariul și siguranța locului de muncă.

Ambiție și dezvoltare personală: Perspectivele angajaților în 2024

Cercetarea arată că 71% dintre angajați se consideră ambițioși în cariera lor, iar 41% își doresc să preia mai multe responsabilități manageriale, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, jumătate dintre români văd un rol full-time ca fiind formula ideală de lucru, iar o treime nu se concentrează deloc pe evoluția profesională.

AI și oportunitățile de învățare: Cum influențează deciziile angajaților

Studiul indică faptul că, în ciuda lipsei interesului pentru o evoluție în carieră, angajații români sunt interesați de dezvoltare.

Oportunitățile de învățare sunt considerate esențiale, iar peste o treime ar refuza un loc de muncă fără posibilitatea de a-și actualiza cunoștințele și abilitățile.

Tehnologia ocupă un loc important în domeniile de interes pentru dezvoltare.

Dezbaterea întoarcerii la birou: Ce vor angajații români

Studiul arată că dezbaterea dintre angajați și angajatori privind întoarcerea la birou va continua și în acest an.

Peste două treimi dintre respondenți au luat decizii importante, cum ar fi mutarea în altă casă sau îngrijirea unui animal de companie, bazându-se pe presupunerea că munca de acasă va deveni normalitate.

Cu toate acestea, 38% ar lua în considerare renunțarea la locul de muncă dacă li s-ar cere să petreacă mai mult timp la birou.

Echitate și diversitate: Ce caută angajații români într-un angajator

Studiul Randstad evidențiază că românii acordă o importanță crescută aspectelor de echitate și diversitate într-un mediu de lucru.

Echitatea salarială, concediul de creștere a copilului și forța de muncă diversă sunt printre aspectele pe care angajații le consideră cruciale în politici și inițiative de echitate și diversitate ale angajatorilor.

Studiul Randstad România Workmonitor 2024 subliniază importanța acordată de angajații români echilibrului dintre viața profesională și personală, precum și nevoia de dezvoltare personală.

Angajatorii sunt încurajați să adopte strategii care să ofere un mediu de lucru flexibil, să susțină învățarea continuă și să promoveze echitatea și diversitatea pentru a atrage și păstra talentele valoroase în 2024.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe