Connect with us

EVENIMENT

Echipa care părăsește competiția după ce cufărul a dezvăluit un vultur roșu. „Drumul vostru în America Express se încheie aici”

Publicat

echipa care părăsește competiția după ce cufărul a dezvăluit un

Dacă este miercuri, este zi de Cursa pentru Ultima Șansă la America Express. În ediția din 1 februarie 2023, alte trei echipei își vor juca o ultimă carte pentru a rămâne în competiție. Dacă echipele formate din Bordea și Cortea și Bie și mama ei, Mikey, și-au asigurat biletul către etapa următoare, fiind imune, restul echipelor vor trăi la intensitate momentul votului. Cine riscă eliminarea.

Vot tensionat la Cursa pentru Ultima Șansă

Update – Vulturul Irinei a dat vestea cea rea pentru echipa care a terminat pe ultima poziție Cursa pentru Ultima Șansă. Culoarea roșie a dus la eliminarea cuplului format de Bruja și Pufeh, care și-au luat la revedere de la celelalte echipe.

„Din păcate, drumul vostru în America Express se încheie aici. Știu că părerile voastre sunt împărțite, că ați vrut să…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prahova: Bărbat cu retard şi tulburări de comportament, exploatat prin muncă. A fost deschis dosar penal pentru trafic de persoane

Publicat

mascati politisti perchezitii
Arhivă foto

Un bărbat care are retard şi tulburări de comportament a fost exploatat, timp de cinci ani, prin muncă. Anchetatorii din Prahova au deschis  un dosar penal pentru trafic de persoane.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii DIICOT Ploieşti, au efectuat două percheziţii domiciliare în acest dsoar, două persoane fiind duse la audieri.

„În cauză, s-a reţinut că, în ultimii cinci ani, persoanele bănuite ar fi recrutat, adăpostit şi primit, în scopul exploatării prin muncă, persoana vătămată, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa, precum şi de starea vădită de vulnerabilitate”, mai menţionează informarea IJP Prahova.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că persoana vătămată are un grad de retard, dar şi tulburări de adaptare şi de comportament.

În urma audierilor şi a probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de una dintre persoanele bănuite şi, ulterior, măsura controlului judiciar faţă de aceasta.

Persoana vătămată a fost plasată într-un centru social.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

A fugit dintr-un centru de plasament, apoi a furat o mașină și a dat o tură prin oraș. Copil de 13 ani, prins în trafic, pe o stradă din Brăila

Publicat

sancţiuni aplicate unor proprietari de câini periculoşi, în municipiul bistrița
Arhivă foto

Un copil de 13 ani care a fugit dintr-un centru de plasament a fost prins de un polițist aflat în timpul liber în timp ce conducea o mașină furată pe străzile din Brăila. Evenimentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi.

Un polițist din Brăila, aflat în timpul liber, a observat în noaptea de miercuri spre joi, pe Șoseaua Buzăului din Brăila, un copil la volanul unei mașini.

Polițistul a circulat în spatele acestuia, timp în care și-a anunțat colegii aflați în serviciu pentru a interveni cât mai repede.

Copilul și-a continuat deplasarea, fiind identificat de polițiști într-o intersecție din oraș. Aceștia au stabilit că este vorba de un minor de 13 ani, care fugise dintr-un centru de plasament.

Oamenii legii au stabilit că acesta a căutat și a găsit un autoturism cu portierele deschise pe care l-a pornit fără a avea cheie.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiect: Firmele nu vor mai fi obligate să ceară anual eliberarea unor noi autorizaţii de funcţionare

Publicat

parlamentul romaniei 1000x600.jpg
Arhivă foto

Un proiect de lege depus în Parlament arată că firmele nu vor mai fi obligate să ceară anual eliberarea unor noi autorizații de funcționare. Autorizația de funcționare va fi emisă fără termen de valabilitate.

Firmele nu vor mai fi obligate să ceară anual eliberarea unor noi autorizaţii de funcţionare, potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul USR Claudiu Mureşan.

Autorizaţia de funcţionare va fi emisă fără termen de valabilitate, astfel că o cerere de reautorizare nu va fi necesară dacă în activitatea firmelor nu apar modificări care să afecteze autorizaţia existentă, iar documentele deja depuse sunt în termenul de valabilitate.

„Antreprenorii şi firmele mici sunt îngropaţi sub teancuri de hârtii şi avize.

Faptul că nu vor mai avea în sarcină şi obligaţia reînnoirii anuale a acordului/autorizaţiei de funcţionare e un ajutor mic, dar îi scuteşte să mai facă – în fiecare an – încă un dosar, încă un drum la primărie.

În acelaşi timp, funcţionarii publici cu atribuţii în emiterea autorizaţiilor/acordurilor de funcţionare vor fi degrevaţi de operaţiuni repetitive şi vor putea să se concentreze pe alte chestiuni importante pentru comunităţi”, declară Claudiu Mureşan.

Proiectul prevede ca obligaţia de a obţine un nou acord de funcţionare să existe doar dacă documentele depuse expiră în termen de 30 de zile sau dacă apar modificări în activitatea desfăşurată.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

Acord între România şi SUA pentru protejarea drepturilor de pensie

Publicat

acord romania sua pensii fb
sursa foto: Facebook / Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Ministrul Muncii  și ambasadorul SUA în România Kathleen Kavalec au semnat joi,23 martie 2023, un acord cu scopul de a proteja drepturile de pensie ale lucrătorilor români şi americani care lucrează pe teritoriul celuilalt stat.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, documentul permite posibilitatea fructificării perioadelor lucrate atât în România, cât şi în SUA, în vederea deschiderii dreptului de pensie pe principiul totalizării, cu acordarea proporţională a pensiei de către fiecare stat în funcţie de perioadele de asigurare realizate în sistemul propriu.

Acordul conţine, de asemenea, dispoziţii privind exportul pensiilor, cu excepţia prestaţiilor speciale necontributive în bani, în cazul României, pentru facilitarea mobilităţii pensionarilor din cele două state şi pentru menţinerea accesului la drepturile de pensie aflate în plată.

Documentul se referă inclusiv la stabilirea legislaţiei aplicabile pentru evitarea dublei contribuţii de asigurări sociale a unui lucrător sau a riscului ca acesta să nu fie supus niciunei scheme de asigurări sociale.

În ceea ce priveşte detaşarea lucrătorilor pe teritoriul celor două state, documentul prevede exceptarea reciprocă a acestora de la plata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate din sistemul naţional al statului unde sunt detaşaţi şi clarifică procedurile administrative în acest sens, cu scopul de a proteja atât lucrătorii, cât şi angajatorii.

După semnare, acordul urmează să fie ratificat prin lege de Parlamentul României.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe