ACTUALITATE
Echipa de tenis a României va întâlni Spania în barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis 2022

România va întâlni Spania în barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis 2022, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc duminică la Madrid, scrie AFP.
Partidele vor avea loc în Spania pe 4-5 martie.
Faza finală a Cupei Davis de anul viitor va reuni 16 echipe, patru fiind deja cunoscute: Rusia, Croaţia, Marea Britanie şi Serbia, ultimele două beneficiare de wild card.
Spania a câştigat de şase ori Salatiera de Argint şi de alte patru ori a fost finalistă. Spaniolii au zece jucători în top 100 ATP, cu lider incontestabil Rafael Nadal (locul 5).
Spania a fost eliminată în faza grupelor ediţiei actuale a turneului final. Deţinătorii trofeului au ocupat locul 2, după Rusia şi înaintea Ecuadorului, în clasamentul Grupei A, dar au părăsit competiţia (1-2 cu Rusia şi 3-0 cu Ecuador).
Anul acesta, ibericii, fără Rafael Nadal, accidentat, au mizat pe Carreno Busta, Ramos-Vinolas, Pedro Martinez, Feliciano Lopez şi Marcel Granolers.
Aşa cum se ştie, România s-a calificat în barajul pentru Cupa Davis 2022, după ce a învins, pe 27 şi 28 noiembrie, la Cluj-Napoca, reprezentativa statului Peru cu 4-0.
Cel mai bine clasat jucător român este Marius Copil, locul 276 ATP.
Singura victorie a tricolorilor a venit în 1969, la Valencia, cu 4-1, în semifinalele zonei Europene, prin punctele aduse de Ion Ţiriac (două), Ilie Năstase şi perechea Ţiriac/Năstase.
Spania a câştigat în 1967 cu 3-2 la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, în 1975, la Barcelona, cu 3-2, în semifinalele zonei Europa, şi în 2016, cu 4-1 la Cluj-Napoca, în sferturile de finală ale Grupei I, zona Europa/Africa, când punctul echipei noastre a fost reuşit la dublu de Horia Tecău şi Florin Mergea.
Meciurile de baraj vor fi:
Franţa – Ecuador
Spania – România
Finlanda – Belgia
SUA – Columbia
Olanda – Canada
Brazilia – Germania
Slovenia – Italia
Australia – Ungaria
Suedia – Japonia
Norvegia – Kazahstan
Argentina – Cehia
Coreea de Sud – Austria
AGERPRES
Sursa foto: (c) Federatia Română de Tenis/facebook.com
ACTUALITATE
Viceprimarul Tarcea: Statuia lui Maniu a fost luată de pe soclu pentru a se reface cota solului

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat că statuia lui Iuliu Maniu din scuarul de lângă Bastionul Croitorilor a fost dată jos pentru că proiectul de modernizare a zonei prevede refacerea cotei solului.
”Statuia a fost luată de pe soclu si așezată lângă zidul Bastionului învelită intr-o protecție de pânză pentru că, prin proiect, se reface cota solului și soclul statuii, după care se repune pe poziție”, a spus Tarcea pentru Cluj24.
Acesta nu a precizat cât vor dura lucrările și când statuia va fi repusă pe soclu.
Citește și FOTO. Statuia lui Maniu, dată jos cu…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
Prins de polițiști: Botoșănean cu permisul ANULAT și 0,73 mg/l alcool pur “la bord”, “zbura” pe șoseaua din Corlăteni

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
VIDEO. Autorităţile testează o nouă metodă de combatere a aglomeraţiei din trafic. Cămilă pe străzi din Cluj

O cămilă a fost filmată în timp ce mânca un tufiş, înconjurată de zăpadă şi de maşini pe străzile din Cluj-Napoca.
Animalul a fost filmat de un trecător în timp ce mânca liniştit dintr-un, fără să pară deranjat de lumea şi de traficul din jur, nici măcar de zăpadă.
Probabil, animalul a scăpat de vreun circ, dacă nu cumva este un test al autorităţilor locale, în încercarea lor prietenoasă cu mediul de a combate traficul rutier infernal din oraş.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
Cercetători clujeni de la UBB, UMF și USAMV, finaliști la prima ediție a Galei Cercetării Românești

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării organizează la sfârșitul lunii ianuarie prima ediție a Galei Cercetării Românești, prin care se dorește începerea unei tradiții de recunoaștere la cel mai înalt nivel a meritelor celor care proiectează și construiesc viitorul României și al lumii.
”De multe ori, talentul românesc este recunoscut peste hotare. Suntem datori să le transmitem cercetătorilor români din elita lumii că ne fac mândri.
Principiul de la care plecăm este mai bine mai mult pentru mai puțini, decât mai puțin pentru mai mulți, ceea ce implică prioritizarea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro