Connect with us

ACTUALITATE

Echipa României de căutare-salvare RO-USAR, certificată internaţional pentru încă cinci ani

Publicat

igsu

Echipa României de căutare-salvare RO-USAR a obţinut din nou certificarea internaţională, valabilă încă cinci ani, a anunţat IGSU vineri, menţionând că în domeniul salvării de sub dărâmături, în cazul unui seism major, militarii români pot furniza asistenţă internaţională ţărilor afectate.

„După parcurgerea celor 36 de ore în care au fost testaţi continuu în cele mai dificile situaţii, salvatorii de la Ciolpani au fost reclasificaţi de către experţii ONU şi UE. Echipa RO-USAR a fost certificată INSARAG în anul 2014, iar potrivit procedurilor internaţionale, la fiecare 5 ani, necesită o reevaluare”, arată IGSU într-o postare pe Facebook.

Peste 100 de salvatori din cadrul IGSU, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă (USISU), precum şi de la inspectoratele judeţene din Argeş, Dolj, Constanţa, Mureş, Sibiu, Tulcea şi Vâlcea au reprezentat România la o aplicaţie de protecţie civilă care s-a desfăşurat în Bulgaria timp de patru zile.

Este vorba de exerciţiul EU MODEX Lot 3 – Montana-Bulgaria, organizat de Uniunea Europeană. Din partea României au participat modulul specializat de căutare-salvare urbană şi modulul specializat de cercetare-decontaminare CBRN. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfinţii Mari Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena

Publicat

calendar ortodox 2025: sfinţii mari Împăraţi, întocmai cu apostolii, constantin

Publicitate

Sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena este una dintre cele mai însemnate pentru creştini, întrucât împăratul Cons­tantin i-a eliberat pe aceştia de sub prigoana păgână prin Edictul de la Mediolanum din 313 şi toată activitatea sa, sub sfatul mamei sale, Elena, a fost una de protectorat faţă de noua religie. Împăratul Constantin cel Mare (272-337) a devenit nu doar eliberatorul creştinilor, ci şi protectorul lor.

Pri­mul împărat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie de 43 de ani din Vârfu Câmpului, dată dispărută. Polițiștii cer sprijinul populației

Publicat

femeie de 43 de ani din vârfu câmpului, dată dispărută.

Publicitate

Notă: IJP Botoșani a anunțat că persoana a fost identificată în județul Dolj. Nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Știrea inițială:

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei în vârstă de 43 de ani, Cutic Daniela, din comuna Vârfu Câmpului, care a fost dată dispărută după ce a plecat de acasă pe 13 mai pentru a se deplasa în județul Buzău.

După ce a ajuns la destinație, femeia nu a mai putut fi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Părinții care nu își duc copiii agresori la consiliere psihologică ar putea face închisoare. Proiect de lege depus în Parlament

Publicat

părinții care nu își duc copiii agresori la consiliere psihologică

Publicitate

Un proiect de lege depus recent în Parlament propune înăsprirea sancțiunilor pentru părinții minorilor care comit acte de violență și nu respectă obligația de a-i duce la consiliere psihologică. Conform inițiativei legislative, aceștia ar putea fi pedepsiți cu închisoare de la 1 la 3 ani.

În prezent, singura măsură aplicabilă părinților era o simplă amendă, însoțită de recomandarea consilierii psihologice pentru copilul agresor – o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pericol invizibil în mediul online: DNSC avertizează că noi programe Infostealer fură date personale fără a lăsa urme

Publicat

un bărbat din municipiul botoșani a fost păcălit să vireze

Publicitate

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează cu privire la o nouă amenințare informatică gravă: proliferarea programelor malware de tip Infostealer, care fură date personale fără a lăsa urme vizibile.

Aceste aplicații periculoase acționează discret, fără să afecteze performanțele dispozitivului, dar reușesc să sustragă parole, date bancare, documente și alte informații sensibile, fără ca utilizatorii să…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe