EVENIMENT
Echipajul feminin de patru vâsle al României câștigă aurul la Campionatele Mondiale de canotaj Under-23

La Campionatele Mondiale de canotaj Under-23 de la Plovdiv (Bulgaria), echipajul feminin de patru vâsle al României, format din Emanuela-Ioana Ciotău, Alexandra Ungureanu, Cristina Drugă și Patricia Cireș, a obținut medaliile de aur sâmbătă.
Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 23 sec 29/100, devansând Cehia (06:26.00) şi Olanda (06:26.56)
Echipajul masculin de patru rame (Andrei-Petrişor Axintoi, Claudiu Neamţu, Andrei Mândrilă, Iliuţă-Leontin Nuţescu) s-a calificat sâmbătă în Finala A, după ce a ocupat locul al doilea în prima semifinală (06:00.76).
La dublu rame feminin, Elena Silvia Mocanu şi Andreea-Fabiola Iorgovan s-au clasat pe locul secund în Finala B (07:30.42) şi pe opt la general.
Barca masculină de patru rame cu cârmaci (Andrei-Valentin-Robert Vatamaniuc, Petru Andrei Ciornei, Cosmin Iulian Pleşescu, Toader-Iulian Merilă şi Maria-Antonia Iancu) a ocupat locul al treilea în Finala B (06:26.38) şi al nouălea la general.
În Finala B a probei de dublu rame masculin, Sebastian Timiş şi Eduard Angel Moldovan s-au clasat pe locul 6 (06:46.96) şi pe 12 în clasamentul general al probei.
Dragoş Valentin Peia s-a clasat pe locul 5 în Finala C a probei de simplu vâsle masculin (07:15.08).
România va mai evolua duminică în trei finale, la patru rame masculin, dublu vâsle feminin (Andrada-Maria Morosanu şi Iulia-Liliana Bălăucă) şi 8+1 masculin (Constantin Emanuele Sterea, Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Andrei Hemen, Costi-Daniel Neagoe, Ionuţ Pavel, Gheorghe Morar, Alexandru Gherasim şi Maria-Antonia Iancu).
La Mondialele Under-23 din 2022, de la Varese (Italia), România a obţinut trei medalii: aur la dublu vâsle feminin, prin Andrada-Maria Moroşanu şi Iulia-Liliana Bălăucă, argint la patru vâsle feminin, prin Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Drugă, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş, şi bronz la dublu rame masculin, prin Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu.
Agerpres
EVENIMENT
Apel la voluntari pentru stingerea incendiului de pădure din Strungari. Focul amenință să se extindă. Fumul vizibil din Alba Iulia

Un incendiu de pădure care a izbucnit marți în zona Strungari – între Văi s-a extins rapid, punând în pericol o zonă vastă de pădure. Având în vedere amploarea situației și riscul de extindere a incendiului, autoritățile locale din comuna Pianu au făcut un apel urgent la toți cetățenii care pot și doresc să se implice în operațiunile de stingere.
„Dragi cetățeni, după cum bine știți, ieri a izbucnit un incendiu de pădure puternic în zona Strungari – între…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Un bărbat de 69 de ani, cetățean străin, a decedat într-un accident petrecut miercuri în localitatea Săvădisla. Potrivit IPJ Cluj, acesta a pierdut controlul volanului, izbindu-se de un camion parcat.
În data de 2 iulie, în jurul orei 12.10 Poliția municipiului Turda a fost sesizată cu privire la un accident rutier produs în localitatea Săvădisla pe DJ 107M, cu implicarea a două vehicule.
„Din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a constatat că un…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Care este stadiul lucrărilor de reparație pe DN 74 A, în Roșia Montană, drum afectat de calamitățile din 2021. Ce spune prefectul

Lucrările de reparații pe DN 74A, în zona Roșia Montană, în zona tronsoanelor afectate de calamitățile din 2021 avansează confrom graficului. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Prefecturii Alba, dupăc ce prefectul Nicolae Albu a efecutat o vizită în teren.
Se toarnă stratul de uzură din mixtură asfaltică pe trei porțiuni afectate de inundațiile și alunecările de teren din anul 2021. Lucrările au ca obiectiv principal îndepărtarea efectelor calamităților,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
6 iulie: Festivalul-concurs ”Cultură pentru cultură” 2025, a treia etapă, în Poiana cu Salcâmi din Ceru Băcăinți

Festivalul-Concurs ”Cultură pentru Cultură” continuă duminică, 6 iulie, cu a treia etapă, organizată la Ceru-Băcăinți. Evenimentul se va desfășura în Poiana cu Salcâmi.
Grupuri și artiști amatori din satele județului se vor întrece în:
- interpretarea cântecelor tradiționale
- recitarea poeziei populare
- punerea în scenă a obiceiurilor locale – de la nunta în sat, la secerișul de pe dealuri
- dansuri și jocuri tradiționale românești și ale…
Citește mai mult pe Alba24.ro