Connect with us

EVENIMENT

Echipajul feminin de patru vâsle al României câștigă aurul la Campionatele Mondiale de canotaj Under-23

Publicat

canotaj aur fb
sursa foto: Facebook / Federatia Romana De Canotaj

La Campionatele Mondiale de canotaj Under-23 de la Plovdiv (Bulgaria), echipajul feminin de patru vâsle al României, format din Emanuela-Ioana Ciotău, Alexandra Ungureanu, Cristina Drugă și Patricia Cireș, a obținut medaliile de aur sâmbătă.

Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 23 sec 29/100, devansând Cehia (06:26.00) şi Olanda (06:26.56)

Echipajul masculin de patru rame (Andrei-Petrişor Axintoi, Claudiu Neamţu, Andrei Mândrilă, Iliuţă-Leontin Nuţescu) s-a calificat sâmbătă în Finala A, după ce a ocupat locul al doilea în prima semifinală (06:00.76).

La dublu rame feminin, Elena Silvia Mocanu şi Andreea-Fabiola Iorgovan s-au clasat pe locul secund în Finala B (07:30.42) şi pe opt la general.

Barca masculină de patru rame cu cârmaci (Andrei-Valentin-Robert Vatamaniuc, Petru Andrei Ciornei, Cosmin Iulian Pleşescu, Toader-Iulian Merilă şi Maria-Antonia Iancu) a ocupat locul al treilea în Finala B (06:26.38) şi al nouălea la general.

În Finala B a probei de dublu rame masculin, Sebastian Timiş şi Eduard Angel Moldovan s-au clasat pe locul 6 (06:46.96) şi pe 12 în clasamentul general al probei.

Dragoş Valentin Peia s-a clasat pe locul 5 în Finala C a probei de simplu vâsle masculin (07:15.08).

România va mai evolua duminică în trei finale, la patru rame masculin, dublu vâsle feminin (Andrada-Maria Morosanu şi Iulia-Liliana Bălăucă) şi 8+1 masculin (Constantin Emanuele Sterea, Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Andrei Hemen, Costi-Daniel Neagoe, Ionuţ Pavel, Gheorghe Morar, Alexandru Gherasim şi Maria-Antonia Iancu).

La Mondialele Under-23 din 2022, de la Varese (Italia), România a obţinut trei medalii: aur la dublu vâsle feminin, prin Andrada-Maria Moroşanu şi Iulia-Liliana Bălăucă, argint la patru vâsle feminin, prin Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Drugă, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş, şi bronz la dublu rame masculin, prin Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu.
Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Turdeanca Laura Roșca, moartă pe plajă la Mamaia, înmormântată duminică

Publicat

laura rosca e1696095905812.jpg

Tânăra Laura Roșca, găsită moartă pe plaja din Mamaia, va fi înmormântată, duminică, la Turda, trupul neînsuflețit al acesteia fiind redat familiei după ce a avut loc autopsia la IML în Constanța.

Cunoscută sub numele de DJ Lalla, tânăra de 34 de ani lucra la DJ la un post de radio din București.

O persoană a anunțat autoritățile că a găsit pe plajă mai  multe obiecte care au aparținut fetei, și anume un telefon mobil, căşti audio şi o pereche…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Sărbătoare la Blaj: Volei Alba Blaj a cucerit Supercupa României. Atmosferă senzațională în noua Sală Polivalentă

Publicat

video sărbătoare la blaj: volei alba blaj a cucerit supercupa

Supercupa României la volei a fost sâmbătă primul eveniment de excepție găzduit de noua Sală Polivalentă Alba Blaj.

Volei Alba Blaj și Arcada Galați au câștigat Supercupa României la volei feminin și masculin, după două meciuri de excepție disputate în fața a 2000 de spectatori.

Volei feminin: Volei Alba Blaj a cucerit Supercupa României

Campioana României CSM Volei Alba Blaj a câștigat pentru a doua oară în istoria clubului Supercupa României. În noua Sală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Invitaţie de la cluburile Rotary din Cluj-Napoca la “Promenada Inimilor 2023”. Vezi activităţile utile cardiacilor

Publicat

inima.jpg

Cluburile Rotary din Cluj-Napoca împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii îi invită pe clujeni la “Promenada Inimilor 2023”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

„Cluburile Rotary din Cluj-Napoca, continuă și în 2023, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune păstrarea unui stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică de minim 30…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CNAS va deconta noi servicii medicale pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, din 1 octombrie

Publicat

cnas va deconta noi servicii medicale pentru persoanele diagnosticate cu

​De la 1 octombrie, copiii și adulții diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare bolnav.

CNAS a anunțat că va demara un nou subprogram național de sănătate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe