EVENIMENT
Elev de 15 ani, în stare gravă, după ce a căzut de pe o balustradă, într-o şcoală din Satu Mare. A fost transportat la Cluj cu elicopterul SMURD
Un elev în vârstă de 15 ani s-a accidentat grav, vineri, după ce a căzut de pe balustradă, la Şcola Gimnazială din Odoreu, fiind necesară transportarea sa cu elicopterul SMURD la un spital din Cluj-Napoca.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Paula Gabor, incidentul a fost sesizat pe numărul unic 112 şi a avut loc vineri dimineaţă, atunci când un elev de 15 ani s-a urcat pe o balustradă, la etajul doi al şcolii, de unde a căzut şi s-a accidentat grav.
Reprezentanţii Inspectorului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare precizează, printr-un comunicat de presă, faptul că elevul era cunoscut ca având grave probleme de comportament în şcoală şi în afara ei.
„În cursul zilei de 25 octombrie, un elev din clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Odoreu a căzut de pe balustrada scărilor din şcoală, în pauza de la ora 9,,00. Profesorul de serviciu a chemat imediat ambulanţa şi elevul a fost transportat la UPU Satu Mare. După incident, elevul era conştient şi foarte agitat. Directorul şcolii a anunţat despre producerea accidentului poliţia din localitate, primăria şi inspectoratul şcolar judeţean. Elevul, cunoscut cu grave probleme de comportament în şcoală şi în afara ei, era cuprins într-un program de consiliere la cabinetul şcolar. A fost elevul şcolii în clasele I-V, după care a frecventat clasele VI-VIII la Liceul cu Program Sportiv din Satu Mare. Declarat repetent în clasa a VIII-a la Liceul cu Program Sportiv, s-a înscris din septembrie, pentru a repeta clasa, la Şcoala Gimnazială Odoreu”, se arată în comunicatul menţionat.
Potrivit sursei citate, elevul a venit la şcoală doar în apropierea orei 9,00, s-a dus în clasa lui, iar mai apoi a ieşit în pauză şi s-a urcat pe balustrada de pe care a căzut.
Şeful ISJ Satu Mare, Călin Durla, a precizat, pentru AGERPRES, că starea elevului a necesitat solicitarea elicopterului SMURD pentru transportul său la Cluj-Napoca.
ISJ Satu Mare a dispus realizarea unei anchete pentru cercetarea circumstanţelor în care s-a produs accidentul, o altă anchetă fiind demarată de Poliţie. AGERPRES
EVENIMENT
Ciucă, despre intrarea României în Schengen cu granițele terestre de la 1 ianuarie 2025: ”Nu se poate împlini tehnic”
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, spune că a fost singurul politician român primit de cancelarul Nehamer la Viena și că s-a discutat doar acordul politic pentru intrarea României în Schengen cu granițele terestre.
După ce Marcel Ciolacu a anunțat termenul de 1 ianuarie 2025 pentru intrarea României în Spațiul Schengen cu granițele terestre, Ciucă menționează că este ”o chestiune ce nu se poate împlini tehnic”.
”Am…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Ad Libitum Voices, clujenii care au cucerit Occidentul pe patru voci din patru inimi
Au pornit împreună la drum, în Cluj, dintr-o întâmplare, în urmă cu 12 ani, iar acum se pregătesc să cucerească lumea. Au cântat pe mai toate scenele din România și din Europa, dar vor să ajungă să își încânte fanii din Brazilia la ei acasă.
Trupa Ad Libitum Voices, prescurtat ADLV, e mai mult decât muzică, e o poveste despre pasiune, muncă și succes.
Toți cei patru muzicieni sunt absolvenți ai Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj-Napoca și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cărțile funciare pentru locatarii a zece blocuri din Câmpeni sunt gata. Ce spune primarul orașului
Primăria Câmpeni a primit, pe 19 noiembrie, de la președintele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), Laurențiu Blaga, cărțile funciare pentru locatarii a 10 blocuri din oraș. Potrivit primarului Cristian Dan Pașca, aceste cărți funciare conțin înscrierea provizorie a terenurilor aferente blocurilor respective, iar în perioada următoare administrația locală va începe să le predea locatarilor.
…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Gălăgie la bloc: ce drepturi au locatarii. Sancțiunile prevăzute de lege pentru tulburarea liniștii publice
Gălăgie la bloc: legislația actuală prevede reguli privind respectarea orelor de liniște în blocurile de apartamente, dar și sancțiuni pentru vecinii care fac zgomot și îi deranjează pe ceilalți. Mai mult, sunt prevăzute și situații în care astfel de fapte sunt considerate infracțiuni.
Ordinea și liniștea publică sunt reglementate de Legea nr. 61/1991. Aceasta care stabilește sancțiuni pentru încălcarea normelor…
Citește mai mult pe Alba24.ro