Connect with us

EVENIMENT

Elev tâlhărit în Brăila, la acelaşi liceu unde un alt elev a fost înjunghiat

Publicat

Un alt caz de tâlhărie asupra unui elev de 15 ani s-a petrecut vineri, la Colegiul „Gh. M. Murgoci” din municipiul Brăila, liceu unde, în urmă cu 17 zile, un alt elev a fost înjunghiat şi tâlhărit.

„Poliţiştii au fost sesizaţi vineri seară, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 14:20, un elev ar fi fost agresat la plecarea de la liceu. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe un elev în vârstă de 15 ani, care în timp ce se afla cu un prieten, după terminarea orelor de curs, ar fi fost interceptaţi şi ameninţaţi cu acte de violenta de un alt tânăr, cu scopul de a-i da bani, reuşind să obţină de la minorul de 15 ani suma de 2 lei. În acest moment există un cerc de suspecţi, desfăşurându-se activităţi pentru depistarea autorului. S-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată”, a informat IPJ Brăila.

Citește și:  Incident ȘOCANT în Brăila: Băiat de 15 ani înjunghiat pe stradă şi tâlhărit de alţi doi minori

Pe 22 ianuarie, un adolescent de 15 ani, elev la Colegiul „Gh. M. Murgoci”, a fost înjunghiat şi tâlhărit de doi minori de 10 ani şi, respectiv, 17 ani, chiar în faţa liceului unde învăţa.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către UPU Brăila cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un minor, în vârstă de 15 ani, din Brăila, care ar fi fost agresat. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în timp ce se afla pe Calea Călăraşilor, ar fi fost abordat de două persoane, care l-ar fi ameninţat şi l-ar fi înţepat cu un cuţit, cu scopul de a le da bani’, declara atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan.

Sursa citată a mai spus că, folosind aceeaşi metodă, cei doi agresori ar fi abordat alţi doi minori, ambii în vârstă de 16 ani, din Brăila. Celelalte două victime ale agresiunilor nu au suferit vătămări corporale.

„Poliţiştii i-au identificat pe raza municipiului, pe doi minori cu vârstele de 10, respectiv 17 ani, bănuiţi de comiterea faptelor. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată şi tâlhărie calificat. S-a dispus cercetarea celor doi în stare de libertate”, a completat Laura Belciugan.

Imediat după producerea primului incident, prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, a convocat o şedinţă operativă cu tema asigurării siguranţei în şcoli, la şedinţă fiind invitaţi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, ai Poliţiei Locale, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, precum şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Colegiului Naţional „Gh. M. Murgoci”, locul unde s-a petrecut evenimentul.

De asemenea, primarul Brăilei, Marian Dragomir, a făcut un apel public la brăileni, prin care le-a cerut sprijinul pentru „eliminarea tuturor infractorilor din zona şcolilor şi din oraş”, prin transmiterea către poliţie de imagini şi informaţii privind persoanele care constituie grupuri infracţionale sau comercializează substanţe interzise.

„Eliminarea infractorilor din zona şcolilor şi din oraş reprezintă soluţia eficientă care ne oferă siguranţă. Poliţia Naţională, Jandarmeria şi Poliţia Locală intensifică în această perioadă monitorizarea zonelor din jurul unităţilor de învăţământ. Consider că prezenţa echipelor comune ale celor trei instituţii în zonele cu risc ridicat, conform prevederilor legale, va elimina elementele infracţionale din zona şcolilor şi va avea un impact pozitiv. Efectivele reunite ale celor trei instituţii publice: Poliţia Naţională, Jandarmeria şi Poliţia Naţională pot asigura liniştea unui oraş. Solicit tuturor brăilenilor sprijinul prin transmiterea de imagini şi/sau informaţii (imagini, nume sau porecle, zonele frecventate, intervale orare, etc) privind persoanele care comercializează substanţe interzise (etnobotanice, droguri) şi constituie grupuri infracţionale către Poliţia Naţională. Acţiunea în apărare de tipul ‘pazei de frica infractorilor’ nu va rezolva problema. Consider obligatorie intervenţia în forţă a Poliţiei Naţionale, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, pentru a-i determina pe infractori sau instigatori să înţeleagă că, dacă nu le-a plăcut şcoala la timpul potrivit, nu le va face bine să revină pentru a-i deranja pe alţii şi le mulţumesc anticipat tuturor celor implicaţi”, a scris Dragomir pe contul său de socializare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Actele de hărțuire la locul de muncă sunt considerate și cele petrecute în delegații sau team building-uri. Lege promulgată

Publicat

actele de hărțuire la locul de muncă sunt considerate și

Hărțuirea la locul de muncă va include și actele de acest fel, petrecute în delegații, team building-uri sau alte spații private ori publice în legătură cu locul de muncă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 28 martie, o lege cu aplicare în domeniu.

Este vorba despre Legea pentru ratificarea Convenţiei nr.190/2019 privind eliminarea violenţei şi a hărţuirii în lumea muncii.

Convenția a fost adoptată la cea de-a 108-a sesiune a Conferinţei Internaţionale a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT pe strada Armatei din Turda. Două autotrenuri și două autoturisme IMPLICATE

Publicat

accident turda 2 e1711625435195.jpg

Un accident rutier a avut loc, joi, pe str. Armatei din Turda. Au fost implicate două autotrenuri și două autoturisme.

„Pompierii de la Detașamentul Turda intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Armatei din Turda. Din primele date, în accident au fost implicate două autotrenuri și două autoturisme. Nu au existat victime încarcerate, însă 4 persoane sunt evaluate de către echipajele medicale. Acestea au refuzat transportul la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria vrea să înscrie orașul Alba Iulia în competiția pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România” în anul 2026

Publicat

primăria vrea să înscrie orașul alba iulia în competiția pentru

Primăria vrea să înscrie orașul Alba Iulia în competiția pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România”, în anul 2026. În trecut titul a fost deținut de orașe precum Timișoara, Constanța, Iași, Baia Mare sau Bacău.

În 2024, titlul este deținut de Ploiești, iar în 2025 ”Capitala Tineretului” va fi Vaslui.

Intenția de a participa în competiție a fost lansată de Primăria Alba Iulia, într-o postare scurtă, miercuri, 27 martie 2024.

În postarea respectivă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificări la statutul cadrelor militare. Cum pot deveni soldații și gradații profesioniști, subofițeri MApN. Condiții

Publicat

modificări la statutul cadrelor militare. cum pot deveni soldații și

Ministerul Apărării Naționale propune formarea subofițerilor din rândul soldaților și gradaților profesioniști care au absolvit liceul, cu diplomă de bacalaureat. Este o modalitate de a reduce criza de personal din cadrul Armatei.

Proiectul a intrat la aprobare în ședința Guvernului din 28 martie.

MApN evidențiază ”necesitatea organizării imediate a cursurilor de formare a subofițerilor, luptători și specialiști militari, din rândul soldaților și gradaților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe