Connect with us

EVENIMENT

Elevă răpită și obligată să întrețină relații sexuale cu primarul unei comune din județul Iași, chiar în sediul Primăriei

Publicat

Primarul unei comune din județul Iași se află în centrul unui scandal uriaș în urma publicării motivării deciziei pronunțate de magistrați într-un dosar de proxenetism, în care mai mulți bărbați din Pașcani sunt acuzaţi că ar fi racolat şi obligat 12 fete să se prostitueze, unele dintre ele minore, faptele având loc în perioada 2007-2009.

Damian Butnariu, primarul din Mogoşeşti-Siret a recunoscut în faţa judecătorilor că a beneficiat de serviciile sexuale ale unor copile traficate, mai exact, a făcut sex cu două fete de 17 ani, chiar în sediul primăriei, plătind pentru acest serviciu 100 de lei unui traficant de carne vie din zona Paşcaniului.

Potrivit publicației ziaruldeiasi.ro, numele lui Damian Butnariu a ajuns în scriptele poliţiştilor de la Paşcani, pentru prima dată, în 2007. Atunci, o fată de 17 ani, pe nume Diana, între timp căsătorită, a formulat o plângere împotriva proxenetului Adrian Buduroi, pe care îl acuza că a răpit-o, atât pe ea, cât şi pe sora sa.

„Ar fi fost traficată de inculpatul Buduroi, fiind obligată să întreţină relaţii sexuale cu o persoană numită Damian (primarul comunei Mogoşeşti-Siret), pentru o sumă de bani de care a beneficiat inculpatul Buduroi“, se arată în documentele de la dosar.

Diana și sora sa în vârstă de 16 ani au fost racolate, șantajate și abuzate de unul dintre proxeneți

În declarația dată la poliție, Diana a povestit ce s-a întâmplat înainte de a ajunge ca prostituată în biroul primarului din Mogoşeşti-Siret. Fata a spus că, în acea vară, ea şi sora sa – în vârstă de 16 ani – au avut un conflict cu mama lor şi au plecat de acasă. Amândouă erau bursiere şi primeau alocaţie, şi au decis să se mute cu gazdă în Paşcani. Un tânăr la care au apelat le-a dus la Adrian Buduroi, care locuia în suburbia Fântânele din Paşcani. Acesta le-a abuzat sexual încă din a doua seară, scenele fiind filmate.

„În zilele următoare, inculpatul a constrâns-o pe persoana vătămată să întreţină relaţii sexuale cu el ameninţând-o că va face publice înregistrări video ale relaţiilor sexuale întreţinute cu victima“, se arată în motivarea sentinţei pronunțate de magistrați.

După câteva zile, mama celor două surori a făcut plângere, iar Buduroi a trimis fetele la Poliţie.

Răpită de la școală și amenințată cu moartea, Diana a fost vândută primarului pentru 100 de lei

Ulterior, în toamna anului 2007, Adrian Buduroi a aşteptat-o pe Diana să iasă de la şcoală şi a ameninţat-o că o va omorî dacă nu va urca în maşina sa. Acolo, se mai afla o copilă de 17 ani, şi un alt bărbat. Buduroi a dus fetele în Mogoşeşti-Siret, mai exact în sediul Primăriei, „unde le-au obligat să întreţină raporturi sexuale normale şi orale cu martorul Butnariu Damian“.

„Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei“, precizează judecătorii de la Tribunal, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019.

În acelaşi document se mai precizează că primarul şi-a menţinut declaraţia şi în timpul procesului.

Potrivit raportului de evaluare psihologică a Dianei, „Aceasta suferă de sindrom de stres postraumatic şi tulburări asociate acestuia (anxietate, depresie, furie şi iritabilitate crescute, experienţe intruzive, evitare defensivă, disociere, conflicte sexuale, comportament sexual disfuncţional, percepţie de sine afectată, comportamet suicidar, comportament sexual neadecvat, simptome somatice), ca urmare a experienţei traumatice la care a fost supusă de inculpatul Buduroi Adrian (viol, lipsire de libertate, trafic). Mai reţine instanţa că, potrivit specialiştilor, victima a descris cu claritate experienţa traumatică, iar limbajul nonverbal a fost congruent cu limbajul verbal“, se mai arată în documentul citat.

Adrian Buduroi, proxenetul care i-a vândut minore lui Butnariu, a fost condamnat în prima instanță la 15 ani de închisoare. Pe lista condamnaţilor de la Tribunal se numără şi fiul unui fost poliţist din Paşcani, Constantin Cojocaru, zis „Calcan“, un interlop renumit în zonă. Acesta a primit 18 ani de închisoare, el fiind implicat şi într-un dosar de trafic de droguri. Andrei Afloarei, un alt acuzat, a primit 9 ani de închisoare, în timp ce în cazul unei femei acuzate faptele s-au prescris.

Sentinţa nu este definitivă şi, în perioada următoare, procesul se va relua la Curtea de Apel Iaşi.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Șofer din Abrud, prins cu alcoolemie record, la volan. Unde a fost oprit și ce măsuri au luat polițiștii

Publicat

Șofer din abrud, prins cu alcoolemie record, la volan. unde

Un șofer din Abrud a fost prins cu alcoolemie record la volan. Acesta a fost oprit de polițiști pe o stradă din oraș. Tânărul s-a ales cu dosar penal.

Potrivit IPJ Alba, în 24 aprilie, în jurul orei 14.30, polițiștii rutieri din Abrud au depistat un bărbat de 29 de ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Moților din Abrud. Se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilitest, a rezultat valoarea de 2,15…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Candidatura pentru un nou mandat de primar la Căpușu Mare a lui Gheorghe Iancu (PNL), respinsă de Biroul Electoral

Publicat

primar capusu mare.jpg

Candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Căpușu Mare a lui Gheorghe Iancu (PNL) la alegerile din 9 iunie a fost respinsă, miercuri, de Biroul Electoral de Circumscripție Comunală, decizia putând fi contestată la Judecătoria Huedin.

”Biroul Electoral de Circumscripție Comunală nr. 23 Căpușu Mare, constatând că la data de 19.04.2024 au fost depuse: cele patru dosare de candidatură, având în vedere faptul că în urma verificărilor s-a stabilit că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. Ghid cu detalii pentru părinți de la Ministerul Educației. Documente, calendar, condiții

Publicat

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. ghid cu detalii pentru

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. Ministerul Educației face precizări pentru părinți. Perioada de reînscrieri începe din 20 mai, iar înscrierile se desfășoară din 27 mai.

În grupele de nivel antepreșcolar (creșă) pot fi înscriși copiii cu vârsta de până la 3 ani, în limita locurilor disponibile.

În grupele de nivel preșcolar (grădiniță) pot fi înscriși copiii cu vârste între 3 și 6 ani, în limita locurilor disponibile.

Prin cifra de școlarizare se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare meteo: Ploi abundente până vineri dimineața. În unele zone vor fi furtuni și grindină, iar la munte va ninge

Publicat

cod portocaliu de vreme rea în alba: averse torențiale, descărcări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță ploi și furtuni pentru următoarea perioadă, în majoritatea regiunilor. La munte, la altitudini mari, vor fi ninsori și lapoviță.

Până vineri, 26 aprilie, ora 6.00, va ploua în sudul, centrul și estul țării.

Vor fi mai ales averse. În regiunile sud-estice, acestea vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe