Connect with us

ACTUALITATE

Elevii Colegiului Naţional Diaconovici-Tietz din Caraș Severin, locul II la concursul de robotică InfoEducaţie

Publicat

elevi

O echipă de elevi ai Colegiului Naţional Diaconovici-Tietz din Reşiţa s-a întors acasă cu premiul al II-lea de la unul dintre cele mai importante concursuri de robotică din ţară, InfoEducaţie.

„Elevii noştri au reuşit o performanţă extraordinară, prin munca depusă de aproape un an, la concursul InfoEducaţie, care se desfăşoară la nivel naţional şi care, zic eu, este printre cele mai importante concursuri din ţară, chiar mai important decât Olimpiada de informatică, deoarece, în acest concurs se bat proiecte ce se desfăşoară pe o perioadă lungă de timp. Pe lângă partea de hardware, copiii învaţă şi partea de programare, software. Ei, de exemplu, pe lângă C++, au folosit şi partea de inteligenţă artificială, au folosit diverse interacţiuni între sistemele de operare, eficientizare, optimizare şi toate aceste lucruri pe care nu le învaţă la şcoală în mod curent, dar pe care, pur şi simplu, le-au descoperit, le-au învăţat şi cred că pot fi angajaţi în orice firmă, cu ceea ce ştiu la ora actuală”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Cristian Ogăşanu, profesor de informatică la Colegiul Naţional Diaconovici-Tietz.

Tinerii au prezentat un robot pe care l-au construit de la zero şi care poate fi folosit inclusiv pentru misiuni de salvare. Criteriul care a dus la obţinerea unui premiu de către acest robot îl reprezintă faptul că este unul modular, explică elevul Marius Suflea.

„Robotul a fost construit de la zero. Fiecare circuit a fost făcut de noi. În momentul de faţă se prezintă ca un produs final. El poate fi vândut chiar. Acesta este conceput pentru a îndeplini anumite misiuni, în special misiuni de salvare, pentru că el ar putea ajunge acolo unde oamenii nu ar putea ajunge sau le-ar fi greu. Dar e făcut să nu aibă o singură utilitate, aşa încât, de exemplu, poate ajuta la stingerea unui incendiu. Robotul are o inteligenţă artificială şi poate fi învăţat să recunoască obiecte şi poate să facă distincţia între foc şi altceva. Acest robot este unul modular şi nu este încă varianta finală. El nu poate stinge un incendiu întreg, dar creierul său şi toate componentele sale pot fi puse pe un robot mai mare. Scalabilitatea este cheia, aici”, precizează Marius Suflea.

În perioada 2-8 august, elevii Daniel Moica, Marius Suflea şi Cristian Toth de la Colegiul Naţional Diaconovici Tietz din Reşiţa au participat la faza naţională a concursului Info Educaţie, ediţia a 26-a, ce a avut loc în Tabăra Gălăciuc, din judeţul Vrancea, unde Cristian Toth a obţinut o menţiune la secţiunea web, iar Daniel Moica şi Marius Suflea au obţinut locul al II-lea la secţiunea robotică.

„Aş dori să felicit echipa Colegiului Naţional Diaconovici-Tietz, care a reprezentat anul acesta nu doar şcoala noastră, ci şi judeţul Caraş-Severin, pentru rezultatele obţinute, respectiv, locul al II-lea la secţiunea robot şi o menţiune la secţiunea web, care demonstrează, încă o dată, că această şcoală este una de prestigiu nu doar la nivel judeţean, dar şi la nivel naţional şi că actul educaţional este, aici, unul de calitate. Felicit în aceeaşi măsură şi pe profesorul lor coordonator, Cristian Ogăşan, şi elevii Daniel Moica, Marius Suflea, Cristian Tot, dar şi pe elevul Filip Bonciu, chiar dacă în acest an nu a reuşit să obţină un premiu. Sunt convinsă că anul viitor va reuşi”, a directorul Colegiului Naţional Diaconovici-Tietz, Viorica Gârtoi.

Concursul naţional InfoEducaţie este cel mai popular concurs practic de informatică aplicată din România, la care participă tot mai mulţi tineri pasionaţi de acest domeniu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Femeie de 43 de ani din Vârfu Câmpului, dată dispărută. Polițiștii cer sprijinul populației

Publicat

femeie de 43 de ani din vârfu câmpului, dată dispărută.

Publicitate

Notă: IJP Botoșani a anunțat că persoana a fost identificată în județul Dolj. Nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Știrea inițială:

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei în vârstă de 43 de ani, Cutic Daniela, din comuna Vârfu Câmpului, care a fost dată dispărută după ce a plecat de acasă pe 13 mai pentru a se deplasa în județul Buzău.

După ce a ajuns la destinație, femeia nu a mai putut fi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Părinții care nu își duc copiii agresori la consiliere psihologică ar putea face închisoare. Proiect de lege depus în Parlament

Publicat

părinții care nu își duc copiii agresori la consiliere psihologică

Publicitate

Un proiect de lege depus recent în Parlament propune înăsprirea sancțiunilor pentru părinții minorilor care comit acte de violență și nu respectă obligația de a-i duce la consiliere psihologică. Conform inițiativei legislative, aceștia ar putea fi pedepsiți cu închisoare de la 1 la 3 ani.

În prezent, singura măsură aplicabilă părinților era o simplă amendă, însoțită de recomandarea consilierii psihologice pentru copilul agresor – o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pericol invizibil în mediul online: DNSC avertizează că noi programe Infostealer fură date personale fără a lăsa urme

Publicat

un bărbat din municipiul botoșani a fost păcălit să vireze

Publicitate

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează cu privire la o nouă amenințare informatică gravă: proliferarea programelor malware de tip Infostealer, care fură date personale fără a lăsa urme vizibile.

Aceste aplicații periculoase acționează discret, fără să afecteze performanțele dispozitivului, dar reușesc să sustragă parole, date bancare, documente și alte informații sensibile, fără ca utilizatorii să…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vara 2025 începe cu surprize: Prognoza meteo pe patru săptămâni, până la mijlocul lui iunie

Publicat

vara 2025 începe cu surprize: prognoza meteo pe patru săptămâni,

Publicitate

Vara își face simțită prezența treptat, iar temperaturile vor crește în perioada următoare. Se vor înregistra inițial valori de 21–22°C, urmând ca spre sfârșitul lunii mai să urce până la 24–25°C.

Totuși, regimul termic va varia de la o regiune la alta. În Banat, Muntenia și nord-estul Moldovei, valorile termice vor fi mai ridicate, ajungând la 25°C încă din această săptămână. În București, maximele vor atinge chiar și 28°C.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe