Connect with us

EDUCATIE

Elevii cu COVID-19 pot susţine examenele naţionale izolaţi. Metodologia prevede chiar şi în spital

Publicat

ministrul educatiei

Elevii care sunt diagnosticaţi cu COVID-19 pot susţine examenele de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, a declarat, duminică seara, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

„Aceştia (n.r. copii diagnosticaţi cu COVID-19) pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a spus Anisie, la Digi24.

Întrebată ce se întâmplă cu copiii ai căror părinţi se află în grupă de risc, se află în izolare sau în carantină, Monica Anisie a spus că se va sfătui cu ministrul Sănătăţii în acest sens.

„Mă voi sfătui în acest sens cu ministrul Sănătăţii şi voi prevedea această situaţie în Ordinul comun”, a precizat ministrul. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EDUCATIE

Peste 2.500 de copii ucraineni, înscriși în grădinițele și școlile din România

Publicat

Arhivă foto

Peste 2.500 de copii ucraineni sunt înscriși în grădinițele și școlile din România, a anunțat vineri Ministerul Educației.

Potrivit datelor centralizate și comunicate de inspectoratele școlare județene Ministerului Educației, vineri, erau depuse 2.627 de cereri pentru înscrierea ca audienți a copiilor refugiați din Ucraina.

Dintre acestea, 994 vizau preșcolari și 1.633 elevi.

Ministerul Educației a informat că 2.554 de copii au fost repartizați sau înscriși deja ca audienți în școli și grădinițe.

Dintre aceștia, 950 sunt preșcolari și 1.564 elevi.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elevii ucraineni se vor putea înscrie în liceele din România pe locuri speciale

Publicat

elevi scoala cursuri examen 8 scaled 1 1000x600.jpg

Elevii din Ucraina se vor putea înscrie, fără examenul de Evaluare Națională, în liceele din România pe locuri speciale, anunță, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi, posibilitatea înscrierii elevilor care provin din Ucraina fără susținerea examenului de Evaluare Națională, prin excepție, pe locuri care să fie în plus față de locurile destinate elevilor români.

„Este o modalitate de sprijin pentru acei copii ucraineni care doresc să-și continue studiile liceale în ânvățământul românesc”, spune Cîmpeanu.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Educației subliniază că anul acesta nu vor fi schimbări pentru elevi la examenele naţionale

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, subliniază că anul acesta nu vor fi schimbări pentru elevi la examenele naţionale, însă va fi o administrare de tip pilot a lor în judeţele Dâmboviţa şi Călăraşi.

„Pentru elevi nu vor fi niciun fel de schimbări, însă vom avea organizată o administrare de tip pilot în judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa pentru evaluarea naţională şi bacalaureat. Acest lucru înseamnă că lucrările, atunci când vor fi predate, (…) vor fi scanate în prezenţa elevului, apoi vor fi transmise către evaluatori, în sistem digital, într-o manieră secretizată; deci, cei doi evaluatori nu se vor cunoaşte între ei, nu vor putea să schimbe impresii între ei şi sunt convins că în acest fel evaluările vor fi mai relevante, mai obiective.

De asemenea, pentru prima oară, rezultatele vor putea să fie colectate la nivel de item, în aşa fel încât nu vom avea în aceste două judeţe medii globale, ci rezultatul pe fiecare dintre subiectele care fac parte din lucrările în cadrul examenelor naţionale”, le-a spus Sorin Cîmpeanu jurnaliştilor, miercuri, la evenimentul „Starea Naţiunii: Nivelul Literaţiei Digitale în România”.

El a atras atenţia că, dacă rezultatele vor fi cele aşteptate, această modalitate de administrare a examenelor naţionale va fi generalizată.

„Schimbări pentru elev vor putea să fie doar începând cu anul 2023, în măsura în care legile educaţiei, care sunt o obligaţie urmare a proiectului ‘România educată’, vor putea fi lansate foarte rapid în consultare publică, vor beneficia de un proces amplu de consultare publică, vor fi adoptate şi va fi şi timpul necesar pentru legislaţie subsecventă”, a adăugat Sorin Cîmpeanu. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Guvernul priveşte cu desconsiderare oamenii din sistemul educaţional (lider sindical)

Publicat

educatie pixabay carti scoala.jpg

Guvernul are în acest moment o atitudine de desconsiderare faţă de oamenii din sistemul educaţional şi, dacă dorim educaţie de calitate, ca în Vest, trebuie ca profesorii să fie plătiţi şi trataţi precum cei din Vest, a afirmat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Sindicatele din învăţământ organizează miercuri un pichet în Piaţa Victoriei pentru a atrage atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar şi superior.

La acţiunea de protest sunt aşteptaţi aproximativ 500 de membri de sindicat.

„Sunt probleme legate de salarizarea personalului nedidactic, în primul şi în primul rând didactic auxiliar, şi alte restanţe pe care Guvernul României le are faţă de angajaţii din sistemul educaţional. Sunt nemulţumiri legate de blocarea angajărilor în sistemul de învăţământ preuniversitar. Avem o mulţime de posturi unice.

În situaţia în care se pune în practică ceea ce au declarat reprezentanţii Guvernului, vom avea probleme legate de funcţionalitatea grădiniţelor, creşelor şi a unităţilor din sistemul universitar din România”, a precizat Nistor.

În plus, există nemulţumiri cu privire la intenţia Guvernului de a transfera Palatele Copiilor şi cluburile sportive în subordinea autorităţilor locale, existând riscul ca acestea să fie desfiinţate.

Guvernul priveşte cu desconsiderare oamenii din sistemul educaţional (lider sindical): Ce a mai spus preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”

„Deocamdată nu avem niciun semnal din partea autorităţilor. Am înaintat adrese oficiale prim-ministrului şi Ministerului Educaţiei, pentru a le aduce la cunoştinţă că sunt probleme care trebuie rezolvate. Sperăm ca astăzi să înţeleagă despre ce este vorba şi că au nişte obligaţii. Dacă vor învăţământ de calitate, oamenii trebuie să fie plătiţi corespunzător. Dacă vrei şcoli ca în Vest, atunci să aibă un comportament faţă de profesori la fel ca şi omologii lor din Vest”, a mai spus liderul sindical.

Întrebat cum ar caracteriza atitudinea actualului Guvern faţă de angajaţii din sistemul educaţional, el a răspuns: „Desconsiderare”.

Protestul este organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, în numele celor peste 300.000 de salariaţi din învăţământ ale căror drepturi şi interese le reprezintă.

Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate