Connect with us

EVENIMENT

Elevii de la Școala Nr. 7 din municipiul Botoșani și Școala din Știubieni, în vizită la Redacția Botoșani24.ro

Publicat

elevi vizita botosani 24 1

Zeci de copii din Botoșani au ales ca activitate, în cadrul Programului Național ”Școala Altfel”, o provocare atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. 

Pe lângă vizitele la muzee și ateliere de creație, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Botoșani au ales redacția Botoșani24.ro, unde au încercat să intre în tainele jurnalismului și au pus întrebări despre activitatea unui ziar online.

Tot la redacția Botoșani24.ro au ajuns astăzi și elevii Școlii Gimnaziale nr. 1  din Știubieni, cu toții fiind pentru prima dată când au ajuns în redacția unui ziar.

Copiii au fost deosebit de încântați când au văzut cum arată o redacție de ziar, un platou de filmare, au aflat cum sunt documentate articolele de presă, cum sunt redactate acestea și cum sunt împărțite sarcinile între jurnaliști, în funcție de domeniul fiecăruia.

De asemenea, unii elevi de clasa a VI-a s-au arătat interesați să îmbrățișeze această profesie, mai ales că, potrivit unora dintre ei, „Nu este nevoie de matematică”.

La plecare, după o ședință foto de grup, copiii au promis că vor reveni, unii chiar să devină și colegi de redacție.

“Despre puterea presei, despre libertate vs libertinaj, despre drepturi și responsabilități și despre cum să devenim profesioniști, în orice domeniu am lucra, copiii de la Școala Nr 7 din municipiul Botoșani avut șansa să discute cu editorul-șef al Botoșani24, Tudor Cărare. Activitatea a fost organizată de doamna profesoară Claudia Ciubotariu pentru elevii clasei a VIII a D”, au povestit profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Botoșani după această întâlnire și pe pagina de socializare a școlii.

Mai multe imagini gasiți în ziarul Botoșani24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Grădinița ”Scufița Roșie” din Alba Iulia, modernizată cu bani din PNRR. Cât vor costa lucrările și care este stadiul investiției

Publicat

grădinița ”scufița roșie” din alba iulia, modernizată cu bani din

Primăria Alba Iulia actualizează datele investiției pentru modernizarea Grădiniței nr. 7 ”Scufița Roșie”. Majoritatea sumei necesare pentru lucrări este asigurată din fonduri PNRR.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident urmat de incendiu, în Gilău. Trei persoane au ajuns la spital

Publicat

accident gilau.jpeg

Un autoturism a lovit un cap de pod, apoi a luat foc, pe DN1, în localitatea Gilău. Trei persoane au fost transportate la spital în urma accidentului.

Un accident urmat de incendiu a avut loc joi după-masă, pe DN1 Cluj-Huedin, la Gilău. O mașină a lovit un cap de pod, apoi a luat foc, transmite Centrul Infotrafic al IGPR. Traficul în zonă a fost oprit pe perioada intervenției.

O mașină a intrat într-un cap de pod

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Lucrări aflate în derulare la Blaj: modernizarea unor străzi, construirea stadionului din Tiur și întreținerea zonelor verzi

Publicat

foto lucrări aflate în derulare la blaj: modernizarea unor străzi,

Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar a prezentat joi care sunt lucrările aflate în derulare în municipiu.

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi șoferi prinși beți la volan, în timp ce conduceau pe străzile din Aiud. Ce alcoolemie a arătat aparatul etilotest

Publicat

doi șoferi prinși beți la volan, în timp ce conduceau

Doi șoferi din Alba s-au ales cu dosare penale după ce au fost trași pe dreapta de polițiștii rutieri. Aceștia au fost prinși beți la volan, pe străzile din Aiud. 

La data de 19 iunie 2024, în jurul...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe