EVENIMENT
Elevii de la Școala Nr. 7 din municipiul Botoșani și Școala din Știubieni, în vizită la Redacția Botoșani24.ro

Zeci de copii din Botoșani au ales ca activitate, în cadrul Programului Național ”Școala Altfel”, o provocare atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.
Pe lângă vizitele la muzee și ateliere de creație, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Botoșani au ales redacția Botoșani24.ro, unde au încercat să intre în tainele jurnalismului și au pus întrebări despre activitatea unui ziar online.
Tot la redacția Botoșani24.ro au ajuns astăzi și elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 din Știubieni, cu toții fiind pentru prima dată când au ajuns în redacția unui ziar.
Copiii au fost deosebit de încântați când au văzut cum arată o redacție de ziar, un platou de filmare, au aflat cum sunt documentate articolele de presă, cum sunt redactate acestea și cum sunt împărțite sarcinile între jurnaliști, în funcție de domeniul fiecăruia.
De asemenea, unii elevi de clasa a VI-a s-au arătat interesați să îmbrățișeze această profesie, mai ales că, potrivit unora dintre ei, „Nu este nevoie de matematică”.
La plecare, după o ședință foto de grup, copiii au promis că vor reveni, unii chiar să devină și colegi de redacție.
“Despre puterea presei, despre libertate vs libertinaj, despre drepturi și responsabilități și despre cum să devenim profesioniști, în orice domeniu am lucra, copiii de la Școala Nr 7 din municipiul Botoșani avut șansa să discute cu editorul-șef al Botoșani24, Tudor Cărare. Activitatea a fost organizată de doamna profesoară Claudia Ciubotariu pentru elevii clasei a VIII a D”, au povestit profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Botoșani după această întâlnire și pe pagina de socializare a școlii.
Mai multe imagini gasiți în ziarul Botoșani24.ro

Primăvara, vechile credințe ale satelor transilvănene prind viață. Oamenii locului au păstrat, din generație în generație, învățături despre schimbarea anotimpurilor, menite să protejeze sănătatea și să aducă belșug.
În satul Boju, din județul Cluj, bătrânii spun că primele semne ale primăverii trebuie respectate cu grijă, altfel natura își poate cere tributul.
„În satul clujean Boju, bătrânii spun că «primăvara, până nu plouă bine, să se…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Consiliul Județean Cluj dă startul înscrierilor pentru finanțări nerambursabile. Cea mai mare sumă merge către culte

Consiliul Județean Cluj dă startul perioadei de depunere a cererilor pentru finanțări nerambursabile. Începând din acest an, cererile pot fi depuse exclusiv online, prin aplicația Ghișeul Unic.
Consiliul Județean Cluj a publicat pe site-ul propriu informațiile pentru obținerea fondurilor nerambursabile din bugetul forului administrativ județean pentru anul 2025. Organizațiile neguvernamentale și entitățile publice din județ care implementează programe și proiecte…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Un incendiu a fost semnalat luni seara în localitatea Albac. Potrivit ISU Alba, din primele date, incendiul este la o locuință.
La fața locului s-au deplasat pompierii din Câmpeni cu două autospeciale. Au fost mobilizați și voluntarii de la SVSU Albac.
Tot luni, după-amiaza, a mai fost anunțat un incendiu în satul Cobleș lângă Arieșeni. A fost afectată o anexă gospodărească. A intervenit SVSU Arieșeni.
EVENIMENT
Florin Danciu (jurnalist Cluj24): „După alegerile prezidențiale, la majoritatea partidelor se va schimba total leadership-ul”

Jurnalistul Florin Danciu, invitat la Prima News în cadrul emisiunii lui Ciprian Aron, a realizat o amplă analiză a scenei politice din România, anticipând că alegerile prezidențiale vor aduce o schimbare profundă a leadership-ului în majoritatea partidelor.
Florin Danciu a subliniat că alegerile din 18 mai marchează un moment de profundă divizare în societatea românească, între tabăra suveranistă și cea pro-europeană. El consideră că, indiferent de rezultat,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro