Connect with us

EVENIMENT

Elevii de la Școala Nr. 7 din municipiul Botoșani și Școala din Știubieni, în vizită la Redacția Botoșani24.ro

Publicat

elevi vizita botosani 24 1

Zeci de copii din Botoșani au ales ca activitate, în cadrul Programului Național ”Școala Altfel”, o provocare atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. 

Pe lângă vizitele la muzee și ateliere de creație, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Botoșani au ales redacția Botoșani24.ro, unde au încercat să intre în tainele jurnalismului și au pus întrebări despre activitatea unui ziar online.

Tot la redacția Botoșani24.ro au ajuns astăzi și elevii Școlii Gimnaziale nr. 1  din Știubieni, cu toții fiind pentru prima dată când au ajuns în redacția unui ziar.

Copiii au fost deosebit de încântați când au văzut cum arată o redacție de ziar, un platou de filmare, au aflat cum sunt documentate articolele de presă, cum sunt redactate acestea și cum sunt împărțite sarcinile între jurnaliști, în funcție de domeniul fiecăruia.

De asemenea, unii elevi de clasa a VI-a s-au arătat interesați să îmbrățișeze această profesie, mai ales că, potrivit unora dintre ei, „Nu este nevoie de matematică”.

La plecare, după o ședință foto de grup, copiii au promis că vor reveni, unii chiar să devină și colegi de redacție.

“Despre puterea presei, despre libertate vs libertinaj, despre drepturi și responsabilități și despre cum să devenim profesioniști, în orice domeniu am lucra, copiii de la Școala Nr 7 din municipiul Botoșani avut șansa să discute cu editorul-șef al Botoșani24, Tudor Cărare. Activitatea a fost organizată de doamna profesoară Claudia Ciubotariu pentru elevii clasei a VIII a D”, au povestit profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Botoșani după această întâlnire și pe pagina de socializare a școlii.

Mai multe imagini gasiți în ziarul Botoșani24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Trei ani de la includerea Roșiei Montane în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Se lansează o platformă despre istoria mineritului

Publicat

trei ani de la includerea roșiei montane în lista patrimoniului

Pe 27 iulie 2024, se împlinesc trei ani de la includerea localității Roșia Montană în lista obiectivelor de patrimoniu mondial UNESCO.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 3.000 de permise de ȘEDERE și mai mult de o mie de avize de angajare pentru STRĂINI emise în primele 6 luni la Cluj

Publicat

imigrari e1658384873644.jpg

Peste 3.000 de permise de ședere și mai mult de o mie, mai exact 1.133 de avize de angajare pentru străini au fost emise de către Servicul pentru Imigrări în primele 6 luni din 2024 la Cluj.

„Trendul este unul ascendent față de primul semestru al anului 2023 la capitolul rezidență, însă descendent la capitolul muncă ilegală”, ne-a declarat Marian-Daniel Iacob-Calcinosky, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj.

Peste 3.000 de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare Cod Galben de furtuni în Alba, joi după-amiaza. Ploi torențiale și descărcări electrice. Localitățile vizate

Publicat

avertizare cod galben de furtuni în alba, joi după amiaza. ploi

Meteorologii au emis joi după-amiaza o avertizare Cod Galben de furtuni valabilă în județul Alba.

sursa: meteoromania.ro


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Închisoare cu executare pentru un tânăr care și-a jefuit bunicul. Unde ținea bărbatul din Alba câteva mii de euro ascunși

Publicat

Închisoare cu executare pentru un tânăr care și a jefuit bunicul.

Închisoare cu executare pentru un tânăr care și-a jefuit bunicul. Este o decizie dată de magistrații Judecătoriei Blaj, într-un dosar de furt. Inculpat în dosar este un tânăr de 27 de ani, cunoscut cu antecedente penale, care și-a jefuit bunicul. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe