EVENIMENT
Elevii din clasele terminale încep școala fără înjumătățirea claselor. Cîmpeanu nu crede că pot recupera materia

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, nu crede că elevii din clasele terminale vor reuși să recupereze materia în luna care le-a rămas de mers la școală.
Cîmpeanu a spus că elevii din clasele terminale vor începe luni, 10 mai, școala, cu prezență fizică, integral, fără niciun fel de condiție de înjumătățire a claselor, pentru că nu au avut punte între vacanța dintre Paștele catolic și cel ortodox.
„Vor reveni integral cu prezență fizică în număr de 370.000 de elevi până pe data de 4 iunie cei de clasa a 12-a, când intră în perioada de pregătire pentru Bacalaureat, care va începe pe 28 iunie, și până pe 11 iunie cei de clasa a 8-a, când și ei vor începe pregătirea pentru Evaluarea Națională, care începe pe 22 iunie”, a spus ministrul, la Digi24.
Începând de miercuri, se întorc la școală 1.400.000 de elevi din învăţământul primar şi din grădiniţe. Acestora li se adaugă, de miercuri, elevii de clasele a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a 10-a și a 11-a din cele peste 2.000 de localităţi care acum au o rată de infectare sub 1 la mie.
„Este pentru prima oară când vor putea merge la școală cu prezență fizică, fără diferențiere de clasă sau scenariu, toți cei 27.000 de elevi din școlile speciale. De asemenea, indiferent de scenariu, toți cei aproape 250.000 de elevi înscriși în programul de ore remediale se vor putea duce la școală tot cu prezență fizică”, a adăugat Cîmpeanu.
Acesta spune că prezența fizică este extrem de importantă inclusiv pentru că există un număr mare de elevi cu anxietăți, deficit de atenție sau dezechilibre emoționale și chiar sociale.
Întrebat dacă este suficientă o lună pentru ca elevii din clasele terminale să recupereze ce au pierdut, ministrul a răspuns: „convingerea mea este că nu este suficient, cu atât mai mult cu cât elevii din celelalte clase vor avea șansa unor ore de recuperare pe parcursul întregului an școlar viitor 2021 – 2022, în timp ce elevii din clasele terminale nu vor avea nici măcar această șansă”.
Conform datelor, este vorba despre 2,2 milioane de elevi care revin fizic la școală. MEDIAFAX

ISU Cluj a transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert de avertizare către populația din comuna Mintiu Gherlii.
În zonă a fost raportată apariția unui urs.
ALERTĂ la Mintiu Gherlii. Un URS a fost văzut în localitate
Mesajul a fost transmis în jurul orei 11.00. La fața locului s-a deplasat preventiv o ambulanță SMURD, împreună cu un echipaj de jandarmi. Potrivit ISU Cluj, până acum nu au fost înregistrate solicitări din partea oamenilor din zonă.
Populația…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO PlantFEST Aiud 2025: palmieri și alte plante exotice, prezentate la târg. Planurile Primăriei pentru amenajări peisagistice

PlantFEST Aiud 2025. La Aiud se desfășoară în acest weekend PlantFEST 2025, care a transformat centrul orașului într-o adevărată grădină urbană. Târgul este organizat de Primărie și aduce împreună pasionații de flori, plante și grădinărit.
La eveniment participă zeci de expozanți cu diferite feluri de produse: flori, arbuști, pomi fructiferi, răsaduri, dar și unelte și utilaje pentru grădinărit.
Vizitatorii pot descoperi o mulțime de produse, cultivate atât de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Mobilizare. Zeci de persoane participă la căutarea fratelui primarului din Iara, dispărut de 10 zile

Mobilizare la Iara pentru căutarea lui Dani, fratele primarului comunei.
Daniel Popa, Dani cum îi spun apropiații, în vărstă de 51 de ani, a dispărut în data de 27 martie.
Mobilizare. Zeci de persoane participă la căutarea fratelui primarului din Iara
Sâmbătă, 5 aprilie, au reînceput căurările bărbatului dispărut de acasă. Ioan Popa, primarul comunei Iara, a cerut ajutorul tuturor celor care vor să se implice în căutarea fratelui său. Astfel, un anunț în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Poliția Rutieră Alba acționează cu radare pe trepiede mobile, prin sistemul e-SIGUR. Ce riscă șoferii și proprietarii mașinilor

Polițiștii rutieri acționează sâmbătă, 5 aprilie, cu sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, anunță IPJ Alba. Sunt vizate posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice, în zonele cu risc rutier din județul Alba.
Sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR folosește dispozitive radar, montate pe trepiede mobile. Acestea surprind în timp real vehiculele care depășesc limita legală de viteză sau care încalcă alte reguli de circulație.