Connect with us

ACTUALITATE

Elicopter de stins incendii trimis la Brezoi. O pădure de stejari arde pe o suprafaţă de 7 hectare

Publicat

incendiu padure

Un elicopter va sosi joi dimineaţa la Brezoi pentru a interveni la stingerea incendiului ce a izbucnit marţi seara într-o pădure de stejari din apropierea oraşului Brezoi, la câteva zeci de kilometri distanţă de focarul de la Malaia, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit acestora, focul, înteţit şi de vânt, s-a extins în ultimele 24 de ore, în prezent, suprafaţa afectată fiind de peste 7 hectare.

 

„În cursul acestei după-amieze au fost suplimentate forţele de intervenţie cu 41 de pompieri şi 33 de membri ai SVSU Brezoi şi ai Ocolului Silvic privat Cozia Negoiu, care se ocupă de administrarea acestui fond forestier. Incendiul s-a extins pe zone aproape inaccesibile (versanţi de stâncă abrupţi, cu înclinaţie mai mare de 80 de grade, pe care se află vegetaţie cu grad mare de uscăciune), favorizat de viteza mare a vântului din zonă. Suprafaţa afectată este de aproximativ 7-8 hectare, dar este greu de estimat, întrucât vântul împrăştie fumul pe distanţe mari”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Marţi seara, un incendiu violent a izbucnit într-o pădure de stejari din oraşul Brezoi, iniţial pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, pentru stingerea lui intervenind 10 angajaţi ai ocolului silvic şi un echipaj de pompieri.

Acesta este cel de-al doilea incendiu de pădure din judeţul Vâlcea din ultimele două săptămâni, după cel de la Malaia, în care au fost mistuite peste 28 de hectare de teren dintr-o zonă împădurită a munţilor Lotrului şi pentru stingerea căruia a fost solicitat, de asemenea, sprijin aerian. Elicopterul trimis de la Inspectoratul General de Aviaţie în ajutorul pompierilor vâlceni a acţionat la Malaia săptămâna trecută, timp de patru zile. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO. Unde-s mulți, PUTEREA crește! Uniți, învingem nesimțirea. Ce-au făcut câțiva clujeni cu o mașină parcată AIUREA

Publicat

masina.jpg

Problema locurilor de parcare este una reală în Cluj-Napoca. Invers proporțional cu numărul acestora a crescut și nesimțirea unor șoferi, care-și lasă mașinile care pe unde apucă, fără a mai ține cont că blochează pe cineva sau încurcă traficul.

Într-o asemenea situație, mai mulți clujeni au pus mână de la mână și, după ce au legănat-o puțin ca s-o adoarmă, au luat pe sus mașina parcată în mijlocul drumului și au mutat-o lângă trotuar.


„Momentu ăla când nu răspunzi la telefon dar îți mută cineva mașina 🤣🤣🤣🤣”, a comentat cel care a postat filmarea.

Ultimele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Un șofer din Alba a accidentat mortal un biciclist, pe un drum din Satu Mare

Publicat

accident satu mare sofer de alba sursa domide ovidiu 960x600.jpg

Un șofer de 40 de ani, din județul Alba, a lovit un biciclist pe un drum din Satu Mare. 

La data de 6 decembrie a.c., polițiștii sătmăreni au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că pe DN 19, în localitatea Dorolț ar fi avut loc un eveniment rutier, soldat cu o victimă.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 74 de ani, din aceeași localitate, în calitate de biciclist, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat, de 40 de ani, din județul Alba.

În urma impactului a rezultat decesul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa

Publicat

tompa gabor.jpg

Gábor Tompa, directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a fost reales în unanimitate în funcția de președinte al UTE.

Alegerile președintelui Uniunii Teatrelor din Europa (UTE) și a consiliului director au avut loc în data de 4 decembrie la Stary Teatr din Cracovia.

Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa

Reprezentanții teatrelor care fac parte din Uniune l-au reales în unanimitate pe Gábor Tompa, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, în funcția de președinte, cu un nou mandat de doi ani.

Din noul consiliu director al…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Începe „deranjul” în centrul municipiului Alba Iulia și pe străzi din Bărăbanț. Primăria a predat amplasamentul, constructorului

Publicat

318309175 562061022596631 3591728647516752359 n.jpg

La Alba Iulia vor începe în curând lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere pe străzile Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei. Primarul Gabriel Pleșa a anunțat că marți, 6 decembrie a avut loc predarea amplasamentului pentru Lotul 2, parte din primul proiect de mobilitate urbană din municipiu.

În cadrul acestui proiect va fi reabilitată și modernizată infrastructura rutieră, pe principalele artere de circulație din Alba Iulia, cuprinzând străzile: Ardealului, T. Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei. Contractul a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe