Connect with us

ACTUALITATE

Elicopterul prăbuşit pe munte, dezasamblat şi coborât pe bucăţi în comuna Săpânţa

Publicat

avion buzau

Epava elicopterului de fabricaţie sovietică, Kamov Ka-26, descoperită de un cioban pe un versant muntos în vecinătatea comunei Săpânţa, la câţiva kilometri depărtare de graniţa româno-ucraineană, este dezasamblată şi coborâtă pe bucăţi în comuna Săpânţa, au precizat joi, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Conform aceleiaşi surse, operaţiunea de dezasamblare a elicopterului a demarat la începutul săptămânii şi este îngreunată de condiţiile greu accesibile în zona muntoasă unde s-a prăbuşit aparatul de zbor.

După aducerea tuturor bucăţilor în comuna Săpânţa, resturile epavei vor fi evaluate de specialiştii în domeniul aviaţiei pentru a descoperi posibilele cauze care au determinat prăbuşirea elicopterului în zona montană a localităţii.

Potrivit unor surse din apropierea anchete, cel mai probabil aparatul de zbor, care nu poartă însemnele ale ţării de origine sau vreunei companii, e posibil să fi executat un zbor clandestin pentru transportul ţigărilor de contrabandă, operaţiuni care se întâmplă în mod frecvent la frontiera româno-ucraineană.

De asemenea, reprezentanţii IPJ Maramureş au menţionat la momentul descoperirii, în urmă cu o săptămână, că cel mai probabil elicopterul a intrat ilegal în spaţiul aerian românesc.

Totodată, în urma cercetărilor s-a stabilit, în baza documentelor găsite la locul prăbuşirii, că elicopterul a fost pilotat de Dimitri Evghenievici Kostikov, în vârsta de 47 de ani, din Belarus. Pilotul ar mai fi supravieţuit după prăbuşire aproximativ 24 de ore, acesta suferind multiple fracturi şi traumatisme. Decesul a survenit atât din cauza traumatismelor, dar şi a temperaturii scăzute înregistrate pe munte în momentul prăbuşirii. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Crima care a zguduit Alba Iulia și Teiușul, în perioada interbelică: De ce a fost ucis un jurnalist în clădirea unei bănci

Publicat

whatsapp image 2022 09 27 at 16.33.05 1000x600.jpeg

O crimă macabră zgudia opinia publică, în anul 1921, în Teiuș și în Alba Iulia. Un funcționar al băncii ”Isvorul”, dar și redactor al ziarului ”Alba-Iulia”, era ucis cu sânge rece de o bandă de tâlhari care voiau să fure aproape 200.000 de fraci dintr-o casă de marcat. 

Este vorba despre ”Crima dela Teiuș” cum au numit-o ziarele vremii, unde victimă a căzut I.Sima. Acesta a fost ucis într-o încăpere, dintr-o clădire în care funcționa banca ”Isvorul”, pe lângă hotelul „Leul”. Hoții credeau că bărbatul avea asupra sa cheia de la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O nepaleză și un britanic din Cluj, expulzați de polițiștii de la Imigrări

Publicat

1664303230 imigrari e1658384873644.jpg

O femeie din Nepal, care nu a respectat decizia de returnare a fost îndepărtată sub escortă de polițiștii de imigrări din Cluj. Un bărbat din Marea  Britanie,  care  desfășura activități lucrative fără aviz de muncă, la  o  societate  comercială  din  județ,  a primit  decizie  de returnare,  iar societatea  comercială  a fost  sancționată  cu 15.000  de lei.

La data de 24 septembrie a.c., politiștii de imigrări din Cluj, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie, în vârstă de 25 de ani, din Nepal, care nu a respectat termenul de plecare voluntară menționat în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un parc fotovoltaic: 270.000 de lei, alocați pentru SF. Unde va fi amplasat

Publicat

cetatea alba carolina soare apus.jpg

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un parc fotovoltaic în municipiu, pentru asigurarea parțială a consumului de energie electrică aferent clădirilor instituției, dar și sistemului de iluminat public. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat luni, 26 septembrie, servicii de elaborare a documentației tehnico-economice – faza Studiu de Fezabilitate,  în vederea construirii unui parc fotovoltaic la nivelul municipiului. Valoarea achiziției este de 270.000 de lei.

Potrivit reprezentanților primăriei, parcul fotovoltaic ar urma să fie amplasat în zona de dezvoltare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

RECENZII. Ce spun TURIȘTII cazați în hotelurile CLUJENE. Furt în hotel de 5 stele, gălăgie și alte nemulțumiri

Publicat

marten bjork n ikqdcyrg0 unsplash scaled e1664220007966.jpg

Aflat în inima Transillvaniei, Cluj-Napoca este orașul de pe Someș unde istoria și cultura se îmbină cu contemporaneitatea, localitatea fiind una dintre cele mai mari atracții turistice din România. Renumit pentru diversitate, modernitate și pentru faptul că e un centru studențesc, s-ar putea spune că orașul e de 5 stele. Dar cum rămâne cu ospitalitatea? Am răsfoit recenziile pe care turiștii le-au lăsat în urma șederii la hotelurile din Cluj-Napoca, pentru a vedea cât de mulțumiți sunt de primirea ardelenilor și, acolo unde e cazul, la ce anume mai este de lucrat.

La o simplă căutare pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe