Connect with us

ACTUALITATE

Elon Musk trage de timp în procesul cu Twitter. Aprilie 2023, ţinta miliardarului

Publicat

Elon Musk depune o moțiune împotriva cererii de accelerare a procesului cu Twitter. Avocații miliardarului se opun solicitării companiei ca procesul să înceapă în septembrie.

Elon Musk a depus o moțiune prin care se opune solicitării Twitter de a accelera procesul privind planul său de a rezilia acordul de 44 de miliarde de dolari pentru compania de socializare.

Avocații lui Musk, în documentele depuse la tribunalul Delaware Chancery, au declarat că „cererea nejustificată” a Twitter de a grăbi procesul în cazul fuziunii în două luni ar trebui respinsă, notează The Guardian.

Este cea mai recentă mișcare în ceea ce promite să fie o confruntare juridică majoră între Twitter și Musk. Compania cu sediul în San Francisco încearcă să rezolve luni de incertitudine pentru afacerea sa, în timp ce Musk încearcă să renunțe la tranzacție din cauza a ceea ce el spune că este problema „spam bot” a Twitter.

Twitter l-a dat marți în judecată pe Musk pentru încălcarea acordului de cumpărare a platformei de socializare, cerând unei instanțe din Delaware să îi ordone celei mai bogate persoane din lume să finalizeze fuziunea la prețul convenit de 54,20 dolari pe acțiune.

 

Elon Musk trage de timp în procesul cu Twitter. Aprilie 2023, ţinta miliardarului: compania a cerut ca procesul să înceapă în septembrie

 

Compania a cerut ca procesul să înceapă în septembrie, deoarece acordul de fuziune cu Musk se încheie pe 25 octombrie 2022.

Avocații lui Musk au argumentat că disputa privind conturile false a fost fundamentală pentru valoarea Twitter și a fost extrem de complexă din punct de vedere al faptelor și al experților. Aceștia au cerut o dată a procesului pe 13 februarie anul viitor sau după această dată.

Pachetul de finanțare a datoriilor angajat de bănci pentru achiziția lui Musk expiră în aprilie 2023. Aceasta înseamnă că, dacă procesul a început în februarie și nu s-a încheiat până în aprilie, afacerea ar putea să se prăbușească.

Elon Musk trage de timp în procesul cu Twitter. Aprilie 2023, ţinta miliardarului: acțiunile Twitter scad

Twitter a refuzat să comenteze ultima moțiune a lui Musk.

Acțiunile Twitter au scăzut cu aproximativ 1% în tranzacțiile extinse. MEDIAFAX

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Un grup de 26 de ţări promit un sprijin de peste 1,5 miliarde euro pentru Ucraina

Publicat

steag ucraina sursa foto pixabay

Reprezentanţii unui număr de 26 de ţări, reuniţi joi la Copenhaga, au promis un sprijin de peste 1,5 miliarde de euro pentru sporirea capacităţilor militare ale Ucrainei în războiul acesteia cu Rusia, a anunţat ministrul apărării danez Morten Bodskov într-o conferinţă de presă, transmit Reuters şi DPA.

”Această sumă poate creşte”, a adăugat Bodskov după încheierea conferinţei internaţionale a donatorilor pentru Ucraina.

Polonia, Slovacia şi Republica Cehă au convenit să extindă producţia de sisteme de artilerie, muniţii şi alte echipamente, a menţionat ministrul danez.

Într-o declaraţie comună, ţările participante s-au angajat să furnizeze sprijin militar constant pentru Ucraina şi au convenit să aibă în septembrie o videoconferinţă pe aceeaşi temă.

Douăzeci şi şase de ţări au trimis delegaţii la conferinţa de la Copenhaga, desfăşurată în completarea cooperării în cadrul Grupului de Contact pentru Ucraina, care coordonează livrările de arme pentru forţele armate ucrainene.

Co-gazdă a conferinţei, Marea Britanie a promis că va trimite mai multe sisteme lansatoare de rachete multiple Ucrainei. Un ”număr substanţial” de rachete ghidate M31A1, care pot lovi cu precizie ţinte aflate la o distanţă de până la 80 de kilometri, vor fi de asemenea trimise, a spus ministrul apărării britanic Ben Wallace.

Soldaţi ucraineni au fost deja instruiţi în Marea Britanie cu privire la modul de folosire a lansatoarelor, iar Londra a promis că în următoarele luni va pregăti 10.000 de infanterişti ucraineni.

Canada, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Ţările de Jos au anunţat că vor sprijini acest program.

Rusia a lansat la 24 februarie o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova afirmă constant că este vorba despre o ”operaţiune militară specială” de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

VINERI: Vernisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul din Alba Iulia

Publicat

afis 1000x600.jpg

Vineri, 12 august, de la ora 16:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în deschiderea celei de a IX-a ediție a Festivalului Roman Apulum. Traianus Optimus Princeps, va fi vernisată expoziția „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”.

Expoziția dorește să ilustreze o mică parte din sursele documentare care stau la baza desfășurării spectacolelor de reconstituire istorică antică.

Cu această ocazie vor fi expuse o serie de piese originale care au aparținut armatei romane, descoperite pe teritoriul județului Alba, aflate în patrimoniul muzeului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Julia, mamă cu copil din Ucraina, s-a refugiat la Cluj din prima zi a războiului: „Ucraina e cu 10 ani în urma României”

Publicat

whatsapp image 2022 08 08 at 2.11.50 pm 2 e1659964789550.jpeg

Asociația Cluj24 și Fundația Comunitară Cluj, cu sprijinul OXFAM, lansează de la 1 iunie campania ”Cluj pentru Ucraina”, al cărei scop este prezentarea refugiaților ucraineni stabiliți în județul nostru prin articole în limbile română și ucraineană.

Julia Holovko este o tânără mamă din Odessa, care s-a refugiat la Cluj din prima zi a războiului, împreună cu soțul, fiul și părinții săi.

„Am plecat atât de repede încât lumea nu apucase să se mobilizeze. Nu erau ajutoare la graniță, nici grupuri de Facebook, nimic”, spune ea, pentru Cluj24.

Au trecut prin Republica Moldova, prima…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Intrarea în Palatul Justiției din Alba Iulia, amenajată cu fotografii ale instanțelor din circumscripția Curții de Apel

Publicat

foto curte scaled e1660232617782 1000x600.jpg

Spațiul recent renovat de la intrarea principală în Palatul Justiției din Alba Iulia a fost amenajat cu fotografii ale instanțelor din circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia, realizate de fotograful Vasile Sârb. 

„Mulțumim domnului Vasile Sârb, fotograful Centrului de Cultură Augustin Bena, pentru contribuția artistică la finalizarea amenajării unui spațiu important al Palatului Justiției!

Fotografiile celor 17 clădiri ale instanțelor din circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia, realizate de fotograful Vasile Sârb, care au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe