Connect with us

ACTUALITATE

Elveţia începe distribuirea vaccinului anti-COVID-19. Vârstnicii au prioritate la vaccinare

Publicat

Elveţia a primit marţi primele doze de vaccin anti-COVID-19 şi va demara în curând o campanie naţională de vaccinare, într-o perioadă în care această ţară a impus restricţii pentru o lună în ceea ce priveşte reuniunile publice, în tentativa sa de a reduce ratele de infectare cu noul coronavirus, care se menţin la niveluri foarte ridicate, au anunţat oficiali din domeniul sănătăţii, citaţi de Reuters.

Autoritatea cu rol de reglementare a medicamentelor din Elveţia a autorizat sâmbătă vaccinul dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de grupul american Pfizer şi partenerul său german BioNTech în urma unei decizii despre care oficialii elveţieni afirmă că reprezintă prima aprobare de acest tip realizată în cadrul unei proceduri standard.

O tranşă iniţială de 107.000 de doze vor fi distribuite în cantoanele elveţiene pentru ca inocularea persoanelor vârstnice să poată să înceapă, inclusiv a tuturor rezidenţilor de peste 75 de ani şi a celor cu afecţiuni medicale preexistente.

„În următoarele şapte zile, vor putea să înceapă programele de vaccinare personalizată”, a declarat Virginie Masserey, reprezentantă a Agenţiei Federale pentru Sănătate din Elveţia, într-o conferinţă de presă organizată la Berna.

Spre deosebire de vaccinările intens mediatizate din Marea Britanie, oficialii din Elveţia ţin la distanţă companiile media de azilurile pentru bătrâni în care vor avea loc primele vaccinări împotriva maladiei COVID-19.

„Maggie a Elveţiei va rămâne necunoscută”

„Maggie a Elveţiei va rămâne necunoscută”, a titrat tabloidul Blick, referindu-se la Margaret Keenan, o bunică britanică în vârstă de 90 de ani care a devenit la începutul lunii decembrie prima persoană din lume care a primit – în afara studiilor clinice – vaccinul Pfizer-BioNTech.

În Elveţia, campania naţională de vaccinare a grupurilor de risc va începe pe 4 ianuarie.

Livrările suplimentare de 250.000 de doze pe lună şi aprobarea probabilă a altor vaccinuri aflate în prezent în etapa de analiză oferă speranţa ca orice persoană din Elveţia care doreşte să primească un vaccin în regim de gratuitate să poată să beneficieze de acesta până la jumătatea anului 2021, au anunţat oficialii elveţieni din domeniul sănătăţii.

Restricții în Elveția, după ce bilanțul deceselor a depășit 6.000

Numărul cazurilor de COVID-19 din Elveţia şi din Liechtenstein a depăşit pragul de 400.000, iar bilanţul deceselor este de peste 6.000, determinând guvernul elveţian să decidă săptămâna trecută închiderea restaurantelor pentru o lună şi să îi îndemne pe rezidenţi să rămână în locuinţele lor pe durata sărbătorilor de iarnă.

Elveţia a semnat un contract cu alianţa Pfizer-BioNTech pentru a primi 3 milioane de doze de vaccin, suficiente pentru a oferi unui număr de 1,5 milioane de rezidenţi cele două doze, administrate la un interval de trei săptămâni. În total, Elveţia a comandat 15 milioane de doze de la diverşi producători de vaccinuri anti-COVID-19, inclusiv în virtutea unor contracte semnate cu companiile Moderna şi AstraZeneca. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Corni, cu permisul suspendat și 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, aventuri în trafic la oraș, în Botoșani

Publicat

etilotest bun.jpg

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani-Biroul Rutier au anunțat astăzi că la data de 23 martie 2024 oprit pentru control, pe  Bulevardul Mihai Eminescu un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din comuna Corni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea anulat dreptul de a conduce autovehicule.

Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Placheta de onoare a Poliției Române pentru cei trei polițiști de la Botoșani care l-au găsit pe micuțul Aryan Mahmood

Publicat

politisti premiati.jpg

Cei trei polițiști care l-au găsit pe Aryan Mahmood, în timpul căutărilor desfășurate în pădurea din apropierea localității Tudora, au primit distincții din partea Inspectoratului General al Poliției Române.

Anunțul a fost făcut astăzi de Inspectoratul de Poliție al Județului Botoșani, care a organizat întreaga operațiune de căutare a micuțului de doi anișori Aryan Mahmood, care s-a pierdut de bunici săptămâna trecută la Tudora.

“Aceștia au primit Placheta de onoare a Poliției Române pentru merite deosebite în activitatea desfășurată”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșăneanul de 55 de ani, care și-a omorât nevasta în scara blocului, a fost reținut

Publicat

retinut.jpg

Astazi, 22 martie, în urma probatoriului administrat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, față de bărbatul de 55 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor calificat.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani.

Botoșăneanul și-a ucis soția cu două lovituri de cuțit. Supărat că a introdus divorț, bărbatul a așteptat-o în scara blocului și i-a luat viața.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe