Connect with us

EVENIMENT

Impresionanta poveste de viață a uneia dintre puținele femei inginer minier din România

Publicat

elvira dumitrescu 2 (1)

Elvira Dumitrescu este una dintre puținele femei inginer minier din România și o adevărată pionieră în domeniul ei de activitate. Povestea Elvirei Dumitrescu este una inspirațională, ilustrând atât puterea pasiunii și a angajamentului în cariera profesională, cât și în ceea ce privește atitudinea pozitivă și entuziasmul pentru viață.

Născută în Basarabia, are 84 de ani și continuă să lucreze, reprezentând un exemplu de pasiune și dedicare pentru profesia sa.

De-a lungul carierei sale, Elvira a călătorit mult și a adunat experiențe prețioase din diverse colțuri ale lumii, îmbogățindu-și cunoștințele și înțelegerea în domeniul ingineriei miniere.

Această deschidere către experiențe noi a contribuit la dezvoltarea sa ca profesionist și i-a oferit o perspectivă amplă asupra industriei miniere.

Cu toate acestea, pasiunile ei nu se opresc aici.

Elvira este cunoscută pentru energia ei contagioasă și pentru dragostea sa pentru dans.

Îi place să se distreze și să împărtășească bucuria
vieții cu cei din jurul ei, molipsindu-i pe toți cu entuziasmul său.

Ca inginer minier, Elvira Dumitrescu s-a remarcat ca un profesionist desăvârșit, aducând contribuții semnificative în domeniul său de activitate.

Experiența sa vastă și abilitățile tehnice remarcabile au făcut-o un model pentru tinerii ingineri care își doresc să urmeze această cale.

Povestea Elvirei Dumitrescu este una inspirațională, ilustrând puterea pasiunii și a angajamentului în cariera profesională.

Prin munca sa și prin personalitatea sa vibrantă, Elvira a demonstrat că vârsta nu este un obstacol și că pasiunea autentică poate servi drept sursă
inepuizabilă de energie și inspirație.

Așadar, Elvira Dumitrescu rămâne un exemplu remarcabil atât în domeniul ingineriei miniere, cât și în ceea ce privește atitudinea pozitivă și entuziasmul pentru viață.

elvira 1 (1)

Impresionanta poveste de viata a uneia din puținele femei inginer minier din România: la 84 de ani, încă lucrează, merge la cursuri de tango și îi molipsește pe cei din jur cu energia ei

Elvira Dumitrescu, o prezență remarcabilă originară din frumoasa Basarabie, a contribuit semnificativ la domeniul ingineriei și construcțiilor din România.

Născută în satul Bulboaca în frumoasa Basarabie, a devenit una dintre puținele femei inginer minier din țară, lăsându-și amprenta asupra unor proiecte majore din România.

Născută într-o zi de 11 februarie, Elvira Dumitrescu a fost inspirată de marele inventator Thomas Edison, care spunea că munca stăruitoare, perseverența și bunul simț sunt esențiale pentru a înfăptui ceva valoros.

Aceste cuvinte au ghidat-o pe parcursul întregii sale vieți profesionale, avându-l pe Edison ca model.

A împărtășit pasiunea pentru cunoaștere cu studenții

Cu o activitate profesională de peste 50 de ani, Elvira Dumitrescu a fost mentor pentru sute de oameni îndrăgostiți de această profesie.

A reușit să capteze atenția studenților prezentând cursurile într-un mod aparte și cu totul altfel, aducând nuanțe de basm în fiecare lecție.

Cu pasiunea sa pentru cunoaștere fără limite, a ales să împărtășească toate informațiile dobândite, fiind cadru didactic la Institutul de Mine din Petroșani timp de șapte ani.

A iubit nu doar profesia, ci și experiențele de viață, colecționând amintiri și călătorind în lumea întreagă.

„Când Dumnezeu îți dă șansa să faci o facultate dificil de acceptat de o femeie trebuie să-i mulțumești!”

Acestea sunt cuvintele cu care a început conversația cu doamna inginer Elvira Dumitrescu.

Ascultând-o vorbind, ne-au venit în minte cuvintele lui Albert Einstein: „Arta supremă a profesorului este de a trezi bucuria exprimării creatoare și bucuria cunoașterii…”.

A ales să trezească în studenții pe care i-a îndrumat, nu doar bucuria cunoașterii ci și dorința de a descoperi tainele ascunse ale minelor din România.

Dar cum așchia niciodată nu sare departe de trup, aceasta a moștenit de la mama sa aceasta fiind tot cadru didactic.

În toată activitatea sa, și-a pus amprenta într-un mod original, încercând să eficientizeze inclusiv procesul educațional: „Am reușit să conving pe profesorul conducător de disciplină, să nu le ceară studenților la examene să învețe formule și demonstrații infinite și inutile, ci să le pretindă să înțeleagă DE CE se aplică unele metode și să poată explica modul de desfășurare a lucrărilor în subteran, exploatarea propriu zisă…

Recunosc, am fost severă în cei 7 ani de stat la catedră.

Am avut perioade când eram la catedră și 12 ore pe zi, îmi plăcea mult ceea ce făceam și nu mă simțeam obosită”, ne-a povestit Elvira Dumitrescu.

Casa – un mic muzeu al amintirilor

Casa sa este ca un mic muzeu, adăpostind colecții de clopoței adunați din întreaga lume din vacantele în care a fost, produse tradiționale din toate zonele țării creând un colt rustic de poveste care te poarta parca în lumea satului tradițional.

Colecția de farfurii pictate manual din toate colțurile țării și cea de chei vechi, vin să întregească tabloul rustic.

Pasiunea sa principală pentru pietre, a determinat-o să își creeze o frumoasă colecție de pietre, fiecare piatră cu povestea ei.

În timpul liber, merge cu drag la cursuri de tango, dansul fiind pentru ea una dintre marile bucurii ale vieții.

Și-a adus contribuția la cele mai mari lucrări din România

Ca inginer minier și directoare a unuia dintre cele mai mari laboratoare în construcții, Elvira Dumitrescu și-a pus amprenta pe multe dintre cele mai mari lucrări din România.

„Lucrările la care am participat cu Laboratorul CCF au fost nenumărate.

Prin încercările efectuate pe materiale de construcţii şi direct pe construcţii, am contribuit la realizarea: Metroului Bucureşti, Catedralei Mântuirii Neamului (la  care lucrările sunt în desfăşurare), Palatului Parlamentului, Aeroportului Henri Coandă dar şi alte aeroporturi din ţară (Craiova, Feteşti, Tulcea, Satu Mare), podului suprateran Basarab, podurile Pipera, Ciurel, Cernavodă, Sighişoara, diguri Constanţa. De asemenea am avut prezentări la conferințe internaționale” ne-a precizat doamna inginer.

Elvira Dumitrescu reprezintă un exemplu remarcabil de perseverență, pasiune și dedicare în domeniul ingineriei și construcțiilor din România.

La ceas aniversar, ne înclinăm și îi urăm bucurii alături de prieteni și cei dragi!

Aurel ȘERBAN

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 100 de șoferi trași pe dreapta de polițiștii din Alba, în 24 de ore. Câți conducători auto s-au ales cu sancțiuni

Publicat

peste 100 de șoferi trași pe dreapta de polițiștii din

În 24 de ore, polițiștii din Alba au tras pe dreapta 107 soferi, pe DN 1 și DN 7. Este vorba despre o acțiune care are ca scop creșterea siguranței rutiere.

În perioada 26-27 aprilie, polițiștii au constatat 70 de abateri pentru care au dat amenzi. Acțiunea a fost comunicată de reprezentanții IPJ Alba, sâmbătă 27 aprilie. 

Potrivit IPJ Alba, în cadrul acțiunilor au fost verificați, prin intermediul aplicației eDAC, 107 conducători auto și au fost constatate 70 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Acțiune de ecologizare a pompierilor din Câmpeni. Au strâns gunoaiele de pe malul Arieșului

Publicat

acțiune de ecologizare a pompierilor din câmpeni. au strâns gunoaiele

Ziua pământului a fost marcată de pompierii militari printr-o acțiune de ecologizare. Este vorba despre pompierii militari din Câmpeni care au mers pe malul râului Arieș. 

Aceștia au adunat gunoaiele aruncate de oameni sau aduse de ape.

Pompierii din cadrul Secției de Pompieri Câmpeni au participat in cursul zilei de vineri, 26 aprilie, la o acțiune de ecologizare alături de alte instituții din județ.

Acțiunea de ecologizare a avut loc pe malul râului Arieș și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sănătatea SP Cluj, învinsă pe teren propriu de CS Minaur Baia Mare

Publicat

sanatatea cluj 3.jpeg

Sănătatea SP Cluj a pierdut vineri confruntarea cu CS Minaur Baia Mare. Partida din etapa a V-a din play out-ul ligii a treia s-a încheiat cu scorul de 2-4.

Gazdele au deschis scorul prin golul marcat de Andrei Dioszegi în minutul 11 al partidei, însă nu au reușit să țină de rezultat. Stănescu a marcat pentru echipa sa și a egalat în minutul 16.

Sănătatea SP Cluj învinsă de CS Minaur Baia MareSănătatea SP Cluj învinsă de CS Minaur Baia Mare

Clujenii au rămas cu un om în minus după ce Denis Paul a primit al doilea galben. Repriza începe totuși în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a rămas o femeie din Câmpeni fără un portofel plin de euro. Ce a găsit în fața casei, la câteva zile după furt

Publicat

cum a rămas o femeie din câmpeni fără un portofel

Cum a rămas o femeie din Câmpeni fără un portofel plin de euro. Este vorba despre un caz care a primit o soluționare în recent, din partea magistraților din Câmpeni. 

Mai exact în data de 16 aprilie 2024, magistrații au închis dosarul deoarece nu au putut identifica cine a furat portofelul femeii.

Fapta s-a petrecut în data de 29 septembrie 2023.

Atunci femeia a mers cu bicicleta la sora ei și și-a lăsat portmoneul, într-o plasă, pe portbagajul bicicletei. Când a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe