Connect with us

ACTUALITATE

Emil Boc vorbește despre o nouă criză a gunoaielor în Cluj, cu tot cu noul CMID și un deceniu de zbateri pe fonduri europene

Publicat

deseuri judet cluj e1584957908631.jpg

Deși suntem considerați Capitală a Transilvaniei, iată că la Cluj încă se mai vorbește despre o nouă criză a deșeurilor. A spus-o astăzi clar primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. 

Deja nu se mai ridică gunoiul în mai multe localități din județ, după o notificare bruscă de majorare a tarifelor cu până la 200 de lei pe tonă, primită de primari de la RADP Cluj-Napoca, administratorul rampei temporare.

Primarii, cum sunt cei din Chinteni și Apahida, au atras atenția asupra faptului că această majorare nu a fost aprobată de nimeni din conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitare “Eco-Metropolitan” Cluj (ADI), gestionarul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, iar situația de astăzi este inacceptabilă.

„Toată această problemă o administrează Consiliul Județean și Asociația de Dezvoltare Intercomunitare „Eco-Metropolitan” Cluj. Ce pot să spun este că RADP-ul s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Inundaţii în Cluj. Cod galben pentru 20 de bazine hidrografice. Care sunt râurile vizate până duminică

Publicat

inundatie1.jpg

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de inundaţii pe râuri din 20 de bazine hidrografice, valabil până duminică la ora 9:00.

Cod galben de inundaţii în Cluj

Bazinele afectate sunt: Vişeu, Iza, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crisul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Moldova, Bistriţa, Trotuş.

Conform prognozei de specialitate, se pot înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

SUA aprobă al 14-lea pachet de asistență de securitate pentru Ucraina

Publicat

sua steag america sursa foto pixabay

Pentagonul a anunțat un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina în valoare de 820 de milioane de dolari, relatează CNBC.

Cea de-a 14-a livrare de echipamente din stocurile militare americane include muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate – HIMARS.

De asemenea, Pentagonul va furniza Ucrainei două sisteme avansate de rachete sol-aer NASAMS, precum și până la 150.000 de obuze de artilerie de 155 mm și patru radare.

Noul pachet aduce angajamentul SUA la aproximativ 6,9 miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Paranghelie de Cluj cu manele. Guţă Magnificul: Azi voi fi la Cămăraşu, am deja ceva la bord, am nevoie de voi ca de aer

Publicat

guta manele.jpg

Manelistul Nicolae Guţă a lansat un apel le reţelele de socializare, prin care îşi asigură fanii că va fi prezent la festivalul de manele de la Cămăraşu, Cluj. Anunţul său vine după ce mai mulţi „nebinevoitori”, cum i-a numit, au susţinut că el nu ar fi prezent în localitatea clujeană.

VEZI AMĂNUNTE DESPRE FESTIVAL:

MANELE estivale aproape de Cluj. ONE Festival se ține la Cămărașu în 1 și 2 iulie. Jandarmii vor fi la DATORIE

„Vă salută cu drag al vostru Nicolae Guţă Magnificul şi ţin să vă anunţ că astăzi voi fi prezent la Cămăraşu”, cu „toată formaţia şi cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șeful ARF: Autoritățile locale au primit dreptul să organizeze serviciile de transport public feroviar de interes local

Publicat

tren cale ferata locomotiva sursa alba24 1000x600.jpeg

O măsură foarte importantă pentru transportul feroviar local, a fost anunțată de președintele Autorității pentru Reformă Feroviară, Ștefan Roșeanu.

Potrivit acestuia, autoritățile locale se vor putea implica în stabilirea serviciilor publice feroviare de interes pentru comunitatea pe care o reprezintă și în contractarea acestor servicii pentru a putea fi implementate la calitatea dorită.

”Odată cu actualizarea OUG 12/1998, aprobată de Guvern pe 30 iunie și publicată în Monitorul Oficial pe 1 iulie 2022, România se aliniază conceptelor europene…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe