Connect with us

ACTUALITATE

„Eminescu… aeterna poetica”, activitate culturală a Muzeului Județean Botoșani, în colaborare cu două școli de prestigiu

Publicat

muzeul judetean 1000x600.jpg

Eminescu… aeterna poetica

 

 

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică-Etnografie, în colaborare cu Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani și cu Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani, organizează, în data de 14 ianuarie 2022, începând cu ora 11.00, activitatea culturală intitulată „Eminescu… aeterna poetica”.

Spiritul lui Eminescu dăinuie. Genialitatea lui răscolește și azi generații de tineri, care îl descoperă și îl redescoperă pe poetul plecat spre lume de pe plaiuri botoșănene. Omagierea lui nu poate fi niciodată excesivă. Astfel încât momentele artistice ce au ca sursă de inspirație creația eminesciană, susținute de Corul Liceului de Artă coordonat de prof. Alexandru Mocanu, de elevul Teodor Gireadă, îndrumat de prof. Mihaela Arhip, alături de realizarea unei expoziții de artă plastică cu lucrări ale elevilor Liceului de Artă, coordonați de prof. Genoveva Dolhescu, precum și ale elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 11, îndrumați de prof. Alina Gavril, vin să aducă o dată în plus în prim-plan amintirea unui Eminescu fără vârstă și fără sfârșit.

Iubitorii de muzică, de poezie și de artă plastică sunt așteptați la sediul Muzeului de Etnografie din Bulevardul Mihai Eminescu nr. 50, activitatea derulându-se cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare.

 

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea promulgată de Ghica a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe