Connect with us

EVENIMENT

Erou și după muncă: Un bărbat leșinat într-un magazin din Dorohoi a primit a doua șansă la viață

Publicat

Aflat în timpul liber, un pompier a intervenit prompt în momentul în care a văzut că un bărbat a căzut inconștient, iar mulțimea adunată în jur cerea disperată ajutor. Totul s-a petrecut într-un supermarket din municipiul Dorohoi, iar eroul tocmai ieșise din tura de serviciu.

Fără să stea pe gânduri, pompierul a sărit în ajutor și a început să facă ce știe el mai bine: să acorde ajutor oamenilor aflați în situații limită, să salveze vieți.

”O mulțime strânsă în jurul unui om căzut, strigăte de ajutor și panică. Cam așa am putea descrie ce s-a întâmplat, în această dimineață, într-un supermarket din municipiul Dorohoi.

Gabriel, salvator în cadrul Detașamentul de Pompieri Dorohoi, calm și cu stăpânire de sine, specifică meseriei pe care a îmbrățișat-o cu 13 ani în urmă, a început să facă ce știe mai bine: să acorde ajutor oamenilor aflați în situații limită, să salveze vieți.
Gabriel a povestit apoi cum s-a întâmplat:

”Am ieșit dimineață din tura de serviciu și am intrat în supermarket să cumpăr câte ceva pentru băiatul meu de doi ani. La un moment dat, am auzit strigăte de ajutor. Un bărbat de peste 50 de ani era căzut jos. M-am apropiat și l-am evaluat. Era inconștient. I-am aplicat manevrele de resuscitare până când a ajuns echipajul Serviciului Județean de Ambulanță. În total, am aplicat manevrele de resuscitate 15 minute. Toată lumea mă urmărea cu sufletul la gură”, povestește plutonierul major Gabriel Ghebac.

Bărbatul a fost preluat și transportat la Spitalul Municipal din Dorohoi, în curs de resuscitare. La spital, acesta și-a revenit.

Potrivit managerului spitalului, dr. Valerian Andrieș, bărbatul este stabil din punct de vedere hemodinamic.

Cu modestie, Gabriel susține că a reacționat așa cum orice om trebuie să facă în astfel de situații.

„Mă bucur că am ajutat acest om. Aceasta este cea mai mare satisfacție. Orice om trebuie să acorde primul ajutor”, susține pompierul salvator.

Într-o astfel de situație, primele minute sunt vitale. Gabriel, pompier abia ieșit din tură de serviciu, a făcut diferența dintre viață și moarte, demonstrând că salvatorii sunt întotdeauna alături semeni.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură” în Alba. Elevii premiați și cei calificați la etapa națională

Publicat

rezultate la concursul național ”universul cunoașterii prin lectură” în alba.

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură”, etapa județeană Alba, au fost comunicate de inspectoratul școlar. Au participat 100 elevi din unitățile de învățământ din mediul rural din județ.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

Publicat

parc nou manastur.jpg

Un parc a luat locul unei centrale termice în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Zona este acum un loc unde mănășturenii, mici și mari, se bucură de relaxare și mișcare.

Proiectul realizat în cartierul Mănăștur de Primăria Cluj-Napoca a inclus demolarea centralei termice, care se afla între blocuri.

Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

„Clujul cartierelor:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin de protecție doar pe hârtie: Un bărbat din Cugir și-a tâlhărit fosta iubită. Nu avea voie să se apropie de ea

Publicat

ordin de protecție doar pe hârtie: un bărbat din cugir

Ordinele de protecție de multe ori sunt încălcate de către bărbații agresivi. În lipsa unor măsuri reale de protecție, precum brățările electronice de monitorizare, femeile abuzate sunt în continuare în pericol. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. Dosarele pot fi înregistrate până în 17 mai. Acte necesare și procedura

Publicat

titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. dosarele pot fi

Titularizare 2024: Candidații își pot depune dosarele de înregistrare la concursul național, până în 17 mai. Proba scrisă va fi organizată în 17 iulie, iar în iunie se desfășoară inspecțiile la clasă.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe