Connect with us

EVENIMENT

Eroul zilei: Pompier aflat în timpul liber, salvează o familie dintr-o mașină răsturnată

Publicat

Cubin Ion a fost omul potrivit la momentul potrivit. Este pompierul erou care, deși era în timpul liber, nu a ezitat sa intervină în salvarea a cinci persoane, care s-au răsturnat cu mașina pe un drum din zona localității Gherteniș din județul Caraș-Severin.

Un accident rutier s-a produs duminică în jurul ore 14:00, în care un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe un drum din localitatea Gherteniș, județul Caraș-Severin. În autoturism se aflau membrii unei familii, din fiecare generație, părinți, bunici si copii.

Imediat după producerea accidentului, pompierul, care se afla în timpul său liber, a acționat imediat.

Între timp, la fața locului au oprit alte două mașini, iar mai mulți oameni au sărit în ajutor.

Sesizând că în mașină se afla un copil, pompierul nu a stat pe gânduri și a început procedura de salvare a acestuia. Portiera mașinii fiind blocată, a folosit o creangă drept pârghie, după care a evaluat condiția medicală a acestuia, verificând dacă micuțul prezintă hemoragie sau traumatism la coloana vertebrală pentru a îl putea transporta.

Misiunea de extragere a copilului a fost îngreunată și de faptul că acestsa era speriat si plângea, însă pompierul erou a știut cum să gestioneze și această situație.

”Nu te speria micuțule, sunt pompier”, au fost cuvintele pe care i le-a adresat băiatului pentru a-l liniști și a-i câștiga încrederea.

După ce l-a lăsat în grija celorlalte persoane care au sărit în ajutor, s-a întors să salveze restul membrilor familiei, blocate în autoturism. Familia băiatului a fost scoasă cu succes din autoturismul răsturnat.

Eroul e-a oferit ingrijiri medicale membrilor familiei, până la sosirea cadrelor medicale.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. Când intră pensiile pe luna mai 2024, pe card și prin poștă

Publicat

pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. când intră

Pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. Când intră pensiile pe luna mai, pe card și prin poștă. Premierul a cerut ca banii să ajungă la pensionari înainte de Paște.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, să facă demersurile pentru ca toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Publicat

zapadaa 3.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de vreme rea. Se strică vremea la Cluj.

Până miercuri, 24 aprilie, sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare la munte, dar și intensificări ale vântului.

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Potrivit meteorologilor, de marți, 23 aprilie și până miercuri, 24 aprilie, la ora 8.00, aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Târgul de cArte Alba Transilvana, 10-12 mai 2024, la Alba Iulia. Lansări de carte, concerte, expoziții, conferințe. PROGRAM

Publicat

târgul de carte alba transilvana, 10 12 mai 2024, la alba

Târgul de cArte Alba Transilvana, ediția 2024, se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 10-12 mai. Vor fi trei zile cu 58 de lansări de carte, concerte, recitaluri, expoziții, conferințe.

Sunt organizate peste 70 de standuri expoziționale de carte din domenii precum: beletristică, dezvoltare personală, business, spiritualitate, hobby, cărți pentru copii sau volume de specialitate.

A 15-a ediție a Târgului de cArte Alba Transilvana se va desfășura pe esplanada Muzeului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie și comunicații. Precizările primarului Rotar

Publicat

Șase străzi din blaj vor beneficia de relocarea în subteran

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații. Este vorba despre străzile Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.

„O nouă veste bună! Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe