Connect with us

ACTUALITATE

Este vaccinarea copiilor o necesitate? Răspunsul specialiştilor

Publicat

Serul de la Pfizer e administrat acum şi copiilor din USA de peste 12 ani, cu acordul FDA. În SUA sunt cam 80 de milioane de copii sub 18 ani. Experţii cred că dozele ar trebui de fapt să ajungă în ţările sărace, care se bazează doar pe donaţii.

Serul de la Pfizer e administrat acum şi copiilor americani de peste 12 ani, cu acordul Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente. Părerile oamenilor de ştiinţă sunt însă împărţite. Şi asta pentru că milioane de oameni din ţările mai sărace aşteaptă încă primul vaccin, iar experţii au susţinut, cel puţin până acum, că acest grup – copiii – prezintă un risc scăzut de infectare.

Medicul pediatru Yvonne Maldonado susţine vaccinarea copiilor.

„Copiii se infectează de fapt şi am văzut peste trei milioane şi jumătate de copii din SUA infectaţi cu SARS-COV-2 mii de spitalizări şi între trei şi şase sute de decese. COVID-19 se află în prezent în primele 10 cauze ale deceselor la copii de când a început pandemia”, a spus prof. Yvonne Maldonado, medic pediatru, epidemiolog, Universitatea Stanford School of Medicine.

În SUA sunt cam 80 de milioane de copii sub 18 ani. Asta înseamnă 25% din întreaga lor populaţie. Şi atunci devine clar că vaccinarea copiilor poate fi o tactică importantă în lupta cu virusul SARS-COV-2.

În România avem 800.000 de copii între 12 şi 16 ani.

Profesorul Adam Finn, care face parte din comitetul pentru vaccinare din UK, spune că ar trebui să ne focusăm atenţia doar pe grupurile vulnerabile din rândul copiilor.

„În Marea Britanie, în special, am identificat copii cu boli neuromusculare severe şi boli respiratorii asociat. Şi acei copii ar trebui să beneficieze de imunizare şi protecţie, deoarece pot fi identificaţi ca fiind expuşi riscului”, a afirmat prof. Adam Finn, Comitetul mixt pentru vaccinare.

Practic profesorul spune că dacă am imuniza doar grupurile expuse, nu am risipi milioane de doze de vaccin, care de altfel, ar putea să ajungă în ţările sărace, care au mare nevoie de vaccin şi care se bazează doar pe donaţii în lupta cruntă cu virusul. Parerile sunt însă împărţite.

„Eu sunt pediatru şi vaccinolog şi trebuie să spun că avem tendinţa de a subestima impactul bolilor asupra copiilor şi să ne concentrăm pentru persoanele care au o voce politică mai puternică”, a declarat prof. Yvonne Maldonado.

„Nu doar că foarte puţini dintre aceştia se îmbolnăvesc şi foarte, foarte puţini dintre ei mor de COVID, este, de asemenea, că există un număr limitat de vaccinuri în acest moment şi că aceste provizii trebuie direcţionate spre prevenirea deceselo”, a spus profesorul Adam Finn, Comitetul mixt pentru vaccinare (Marea Britanie).

Disputa experţilor ar putea fi încheiată într-un singur fel. Prin studii concrete.

„În cele din urmă, când vom avea probe privind siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor la copii, vom începe să le vedem folosite la copiii din şcoală, deoarece ştim, în special şcolile secundare, vedem focare şi suspectăm că ar putea alimentează infecţiile înapoi în comunitate”, a afirmat prof. Jonathan Ball, virolog molecular, Universitatea din Nottingham.

În Europa vedem o imagine foarte diferită. Agenţia Europeană a Medicamentului nu ia deocamdată în considerare vaccinarea tinerilor fără comorbidităţi.

Sursa: Mediafax

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Peste 40 de amenzi aplicate în cadrul unei acțiuni organizată pentru prevenirea indisciplinei pietonilor și bicicliștilor

Publicat

pietoni.jpg

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare indisciplina pietonilor sau a bicicliștilor, din municipiul Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate în intervalul orar 15:00-19:00, pe artere rutiere, atât din municipiul Botoșani, cât și din zonele rurale aflate în competența Biroului Rutier, pentru reducerea riscului rutier și impunerea unui climat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Sfânta Liturghie în cadrul Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob” în biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea

Publicat

foto: sfânta liturghie în cadrul cercului pastoral misionar „sfântul ioan iacob”

Publicitate

Într-o atmosferă de rugăciune, comuniune și profundă trăire duhovnicească, biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea a devenit astăzi locul în care inimile și gândurile preoților și credincioșilor s-au unit în jurul luminii credinței. A fost o zi aparte, marcată de întâlnirea Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob”, care a adus împreună slujitori ai altarului și suflete dornice de întărire…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Senatorul PSD Doina Federovici cere ambulanțe noi pentru Botoșani

Publicat

senatorul psd doina federovici cere ambulanțe noi pentru botoșani

Publicitate

Atunci când sănătatea este în joc, fiecare minut contează. Pentru cei aflați în situații critice, ambulanțele poate face diferența. Din acest motiv, starea tehnică a ambulanțelor și prezența lor în timp util pe teren este o chestiune de siguranță publică și de respect față de viața botoșănenilor.

În acest context, senatorul PSD Doina Federovici a adresat, de la tribuna Senatului, o întrebare oficială șefului Departamentului pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Localitatea săracă din județul Botoșani care poate deveni pion principal în reconstrucția Ucrainei

Publicat

localitatea săracă din județul botoșani care poate deveni pion principal

Publicitate

Darabani, cel mai nordic oraș din România, ar putea deveni port terestru și un punct cheie în reconstrucția Ucrainei de după război. Autoritățile locale fac demersuri, inclusiv în relația cu Ucraina, pentru deschiderea unui nou punct vamal cu țara vecină, dar și realizarea unui hub economic la graniță, scrie ADEVĂRUL

Discuțiile privind reconstrucția Ucrainei includ și viitorul zonelor de frontieră care au șansa de a se transforma în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe