EVENIMENT
Etapa a doua a Programului Iluminat Public 2022 a înregistrat 515 solicitări, la o săptămână de la lansare. Precizările AFM
Cea de-a doua sesiune de înscriere în Programul Iluminat Public 2022 a înregistrat, în doar o săptămână de la lansare, un număr de 515 solicitări din partea unităţilor administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu, a informat, vineri, 6 ianuarie 2023, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat transmis AGERPRES.
„Faptul că bugetele alocate pentru cele două ediţii ale programului au fost epuizate într-un timp atât de scurt ne confirmă încă o dată faptul că există un interes deosebit de mare din partea unităţilor administrativ-teritoriale.
Acest program reprezintă un sprijin pentru comunele, oraşele şi municipiile din România care doresc să-şi modernizeze sistemele de iluminat public, întrucât proiectul de ghid prevede o finanţare de până la 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie.
Aceste îmbunătăţiri se vor reflecta în optimizarea consumului de energie şi, implicit, în reducerea facturilor la utilităţi, precum şi în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu.
Potrivit sursei citate, în cadrul programului, finanţarea se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale, după cum urmează: pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori – maximum un milion de lei; pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 de locuitori – maximum două milioane de lei; pentru oraşe – maximum trei milioane de lei; pentru municipii de rang 0 – municipiul Bucureşti – maximum 50 milioane de lei; pentru municipii de rang I – maximum şase milioane de lei; pentru municipii de rang II – maximum cinci milioane de lei.
Finanţarea se acordă în pondere de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.
Etapa a doua a programului Iluminat Public a fost lansată de AFM în data de 30 decembrie 2022. Agerpres
EVENIMENT
Stațiile ITP din Alba și din țară sunt NEFUNCȚIONALE vineri dimineața. RAR va respecta programările, dar nu va elibera documente
Stațiile ITP din Alba, dar și din țară, sunt nefuncționale vineri dimineața, din cauza unui incident tehnic care a dus la blocarea serverelor Registrului Auto Român. Acestea nu pot face conexiunea cu baza de date a RAR.
Directorul RAR Alba, Nicolae Rîșteiu, a preciza pentru Alba24 că instituția pe care o conduce va face în continuare toate operațiunile pentru clienții care au programări, doar că nu este posibilă…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Familia Sărmaș, imperiu imobiliar în construcție. Ridică un bloc de lux într-o zonă din Bistrița aflată în plină expansiune
Sabin Sărmaș, deputat de Cluj în Parlamentul României și candidat independent pentru un nou mandat, își atrage atenția nu doar prin activitatea politică, ci și prin afacerile imobiliare ale familiei sale.
Sub imaginea construită de fostul deputat PNL Sabin Sărmaș, aceea a unui om simplu, pasionat de natură și drumeții, se ascunde un imperiu imobiliar în construcție, controlat de familia acestuia (inclusiv părinții, soția și soacra lui). Sabin Sărmaș se…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Planul unui bărbat din Sebeș pentru a se răzbuna pe soție. O plimbare pe malul râului s-a transformat într-un coșmar
A pus la cale un plan pentru a se răzbuna pe cea cu care este căsătorit de mai bine de 30 de ani. Sunt detalii cutremurătoare scrise de magistrații Judecătoriei Sebeș, într-o motivare de instanță. Bărbatul a fost recent condamnat la închisoare cu executare pentru violență în familie. O primă decizie a fost dată la Sebeș, pe data de 18 noiembrie 2024.
Bărbatul în cauză a acționat clar: După ce și-a desfigurat…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO Se închide circulația pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița. Rafale de vânt extrem de puternice au rupt indicatoare rutiere
Autoritățile au decis vineri dimineața închiderea circulației rutiere pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița, din cauza rafalelor de vânt extrem de puternice. Potrivit autorităților, vântul bate cu peste 120 km/h, exstând pericolul ca TIR-urile să fie răsturnate și chiar aruncate de pe viaducte.
„Pe Sibiu – Boița rafalele de vânt sunt extreme. Avem indicatoare rutiere rupte, un panou fonoabsorbant rupt. Personalul…
Citește mai mult pe Alba24.ro