Connect with us

EVENIMENT

Europa trebuie să se aştepte la un al doilea val de COVID-19, avertizează directorul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor

Publicat

hata covid

Europa trebuie să se pregătească pentru un al doilea val de COVID-19, a avertizat directoarea Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, într-un moment în care numeroase ţări au anunţat ieşirea din izolare, relatează AFP.

Problema nu este de a şti dacă va exista un nou val de contaminări, ci „când va avea loc şi ce amploare va avea”, a afirmat Andrea Ammon într-un interviu acordat joi cotidianului britanic The Guardian.

„Virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie”, a adăugat ea, subliniind că cifrele privind imunitatea populaţiei nu sunt încurajatoare: „85% până la 90%” dintre cetăţeni rămân expuşi la maladia COVID-19.

„Nu vreau să prezint o imagine catastrofică, dar cred că trebuie să fim realişti. Nu este momentul, acum, de a ne relaxa complet”, a adăugat ea.

Europa este continentul cel mai afectat de pandemie, cu aproape 2 milioane de cazuri confirmate, dintre care 169.932 mortale, în principal în Regatul Unit, în Franţa şi în Spania, potrivit unui bilanţ întocmit joi de AFP.

În total, planeta a atins pragul de cinci milioane de cazuri, între care 328.220 de decese

Centrul de prevenţie, mică agenţie a UE cu sediul în Suedia care are un rol de consiliere în privinţa controlului bolilor infecţioase, a indicat, la începutul lui mai, că „valul iniţial de transmisie a trecut de vârf”, înregistrându-se o scădere a numărului de noi cazuri în majoritatea ţărilor UE.

În contextul în care numeroase ţări europene au început să ridice restricţiile legate de izolare, Andrea Ammon estimează totuşi că un al doilea val nu va fi neapărat dezastruos, dacă oamenii continuă să respecte regulile de distanţare.

Sătui de restricţii, în special „acum când vedem clar că numărul de infectări a scăzut, oamenii cred că s-a terminat. Dar nu este cazul”, a avertizat ea.

Guvernele au „subestimat”, la începutul crizei, viteza de propagare a virusului, la care au contribuit vacanţele din Munţii Alpi de la începutul lui martie, a mai spus ea.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Comunicat: Alba Iulia își va completa flota care asigură transportul public local cu alte 27 de autovehicule nepoluante

Publicat

comunicat: alba iulia își va completa flota care asigură transportul

În ultimii ani, Alba Iulia a reușit să obțină peste 100 de milioane de lei, fonduri europene, pentru a intra în rândul lumii care nu doar că înțelege importanța luptei antipoluare, dar și face ceva concret în direcția asta, pornind de la transportul public.

Până la sfârșitul anului viitor, pe străzile din Alba Iulia vor circula 40 de autobuze și microbuze electrice.

Astfel, începând cu 2018, Alba Iulia s-a aflat printre primele municipalități care a prins valul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele Tribunalului Cluj, judecătorul Ioan Gaga, desemnat președintele Biroului Electoral Județean (BEJ)

Publicat

vot stampile vot.jpg

Președintele Tribunalului Cluj, judecătorul Ioan Gaga, a fost desemnat prin tragere la sorți președintele Biroului Electoral Județean (BEJ) Cluj pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie.

De asemenea, ca locțiilor a fost desemnată judecătorul Anca Rad, care este purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj.

Din BEJ, alături de Gaga și Rad, mai face parte și Loredana Rusu, reprezentant al Autorității Electorale Permanente (AEP).

BEJ Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ghid chirii 2024: Cum se impozitează, cum se stabilește venitul impozabil și cum se declară. Noutăți ANAF. Document OFICIAL

Publicat

ghid chirii 2024: cum se impozitează, cum se stabilește venitul

Ghid chirii 2024: Cum se impozitează chiriile, cum se stabilește venitul impozabil și cum se declară. Noutăți oficiale ANAF. Document

ANAF a publicat pe portalul propriu Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile din patrimoniul personal.

Într-o manieră accesibilă și simplificată, ghidul conține informații utile privind definirea veniturilor din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

”Lovitură” pentru mafia lemnului: Pensionar din Alba, condamnat la închisoare după ce a tăiat cinci copaci

Publicat

274658927 687465535783420 8129394078059259643 n 960x600.jpg

Procurorii și judecătorii din Alba Iulia au dat o ”lovitură pentru mafia lemnului” din județ. Recent au condamnat un pensionar pentru cinci copaci tăiați ilegal. L-au condamnat la aproape patru ani de la comiterea faptei.

Bărbatul a fost condamnat pentru tăiere ilegală de arbori și apoi pentru furt de arbori. Deși fapta s-a petrecut în decembrie 2020, magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat abia în 16 aprilie 2024. Decizia este abia în primă instanță.

Ce fapte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe