EVENIMENT
Europarlamentare 2019: Final de campanie electorala, De sâmbătă se interzice difuzarea de mesaje electorale
Campania electorală pentru alegerile europarlamentare se încheie sâmbătă la ora 7,00. Timp de 30 de zile, partidele intrate în cursa pentru un loc în Parlamentul European, dar şi candidaţii independenţi au încercat să convingă electoratul că merită să îl reprezinte la Bruxelles.
Tot în această perioadă, alegătorii au fost informaţi şi cu privire la referendumul naţional consultativ convocat de preşedintele Klaus Iohannis pe teme legate de Justiţie. Cetăţenii cu drept de vot urmează să-şi spună părerea pe temele propuse de şeful statului tot duminică.
Citește și Alegeri europarlamentare 2019. Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat paşii pe care trebuie să îi parcurgă alegătorul
Conform legislaţiei în vigoare, după încheierea campaniei electorale, se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate.
Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, împreună cu membrii acestuia, trebuie să fie prezent la sediul secţiei de votare, sâmbătă, la ora 18,00, fiind obligat să dispună măsurile necesare pentru asigurarea ordinii şi corectitudinii operaţiunilor de votare. El dispune îndepărtarea materialelor de propagandă electorală de orice tip din şi de pe sediul secţiei de votare, potrivit prevederilor legale.
Duminică, activitatea biroului electoral al secţiei de votare începe la ora 6,00, iar secţiile de votare se vor deschide la ora 7,00, alegătorii putând să îşi exercite dreptul de vot până la ora 21,00.
Citește și Europarlamentare 2019. Duminică, alegeri pentru PE şi referendum pe Justiţie. Peste 18 milioane de alegători, aşteptaţi la vot
În ziua votării, între orele 7,00 – 21,00, sunt interzise comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei unde se desfăşoară alegerile.
Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare este obligat să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii.
În ziua votării este interzisă prezentarea sondajelor la ieşirea de la urne, înainte de încheierea votării.
Pentru cele două scrutine de duminică alegătorii vor primi trei buletine – unul pentru alegerile europarlamentare şi două pentru referendum. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia.
Alegătorii votează în aceleaşi secţii, în acelaşi interval de timp, între orele 7,00 – 21,00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea „VOTAT”, pe buletine de vot separate – unul pentru alegerile europarlamentare şi câte unul pentru fiecare întrebare a referendumului.
La referendum, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin „Da” sau „Nu” cu privire la următoarele întrebări:
1. ”Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
2. ”Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.
În cursa electorală pentru un loc în Parlamentul European au intrat 13 formaţiuni politice şi 3 candidaţi independenţi.
Au depus liste pentru Parlamentul European – PSD, Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale – BUN. În competiţie sunt şi trei candidaţi independenţi – Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.
Peste 18.000.000 de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la urne. Pentru cele două scrutine vor fi organizate 18.730 de secţii de votare pe teritoriul naţional, în străinătate cetăţenii români putând să voteze în 441 de secţii. AGERPRES
EVENIMENT
FOTO: Pompierii din Alba Iulia intervin cu autoscara pe o stradă din oraș, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție
Pompierii din Alba Iulia au fost solicitați să intervină sâmbătă dimineața, o stradă din municipiu.
Este vorba despre tencuiala desprinsă de pe fațada unui bloc.
Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia se deplasează în municipiul Alba Iulia, pe strada Vasile Goldiș, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție.
Pompierii intervin cu o autoscară.
Revenim cu detalii.
sursa foto: ISU…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Petrecerile de karaoke au devenit o atracție pentru tot mai mulți clujeni, fie că vor să se distreze cu prietenii, fie că au un talent pe care îl pregătesc pentru scene mai mari.
În mijlocul acestei efervescențe muzicale, Spațiu Music Pub s-a transformat într-un loc unde vocile celor obișnuiți să cânte sub duș se întâlnesc cu cele care au potențial de competiții mari.
Spațiul unde clujenii se antrenează pentru Vocea României
Ce face specială…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ion Dumitrel: România are nevoie de predictibilitate și de onoarea celor care își păstrează cuvântul dat (P.E)
Am tot auzit în ultima vreme cum alegerile din perioada următoare sunt despre politicieni, partide și interese nemărturisite publicului larg. Pe mine și echipa PNL Alba ne cunoașteți de mai bine de două decenii, ne știți competența, faptele, promisiunile îndeplinite și dragostea pentru județul Alba.
În viață, când nu știi ce să crezi, te ghidezi după faptele oamenilor și după capacitatea lor simplă și…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
CNAS: Persoanele asigurate beneficiază gratuit de servicii de prevenție, de depistare, confirmare și monitorizare a bolilor grave
CNAS: Persoanele asigurate beneficiază gratuit de servicii de prevenție. Persoanele asigurate pot beneficia de servicii de prevenție, de depistare, confirmare și monitorizare a bolilor grave, decontate de sistemul asigurărilor sociale de sănătate.
Potrivit CNAS, pentru a beneficia de servicii de prevenție, o persoană asigurată trebuie să urmeze câțiva pași.
Persoanele asigurate beneficiază gratuit de servicii de…
Citește mai mult pe Alba24.ro