Connect with us

ACTUALITATE

EUROVISION 2021: Olanda se pregăteşte de marele concurs al muzicii europene cu restricţii sanitare stricte

Publicat

Cu paietele şi emoţiile de rigoare, concursul Eurovision se întoarce: obligată să anuleze ediţia de anul trecut, Olanda se pregăteşte săptămâna aceasta de marea sărbătoare a muzicii europene, cu reprezentanta Franţei printre favoriţi, relatează duminică AFP.

Aproximativ 3.500 de persoane, cu obligaţia prezentării unui test negativ de COVID-19 şi purtării măştii sanitare, vor asista la marea finală de sâmbătă, 22 mai, care va avea loc în oraşul-port Rotterdam. În schimb, candidaţii vor trebuie să păstreze izolarea într-un fel de „bulă specială”.

YouTube video

Cântăreaţa franceză Barbara Pravi, comparată adesea cu Edith Piaf, se află în fruntea pronosticurilor cu cântecul ei „Voila”, care i-ar putea aduce Franţei prima sa victorie după 44 de ani.

YouTube video

Lista favoriţilor îi include de asemenea pe reprezentaţii Italiei, trupa rock Maneskin cu piesa „Zitti E Buoni”, şi Maltei, tânăra cântăreaţa Destiny Chukunyere, de origine nigeriană, cu o piesă în engleză şi cu titlul în franceză „Je me casse”

YouTube video

Ediţia din 2020 a Eurovision a fost anulată pentru prima dată în istoria organizării acestei competiţii muzicale în contextul pandemiei de COVID-19.

YouTube video

Grea dezamăgire pentru Olanda care a câştigat dreptul de organziare în urma victoriei obţinută de „crooner-ul” său Duncan Laurence în 2019. Ediţia din 2019 a fost urmărită de 182 de milioane de telespectatori.

Pentru spectatorii obişnuiţi să vadă defilând o maree de drapeluri şi de artişti internaţionali îmbrăţişându-se, ediţia din 2021 va fi puţin diferită.

Deşi majoritatea candidaţilor din cele 39 de ţări vor face deplasarea la Rotterdam, alţii precum cel din Austria, de exemplu, vor participa online prin înregistrări video.

Delegaţiile naţionale prezente vor fi supuse unor reguli sanitare stricte, precum separarea strictă a publicului şi obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore. Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă, şi cele două semifinale de marţi, 18 mai, şi de joi, 20 mai, şi la repetiţiile generale. Această cifră reprezintă doar 20% la sută din capacitatea sa totală.

Dincolo de aceste restricţii, concursul rămâne fidel propriei tradiţii: un spectacol plin de culoare, cu o serie de personalităţi extraordinare şi tensiuni naţionale.

Cântăreaţa franceză Barbara Pravi s-a declarat „mândră şi nerăbdătoare” să participe la acest concurs. Ea întruchipează speranţele Franţei, care nu a mai câştigat concursul de la victoria lui Marie Myriam din 1977.

La rândul său, cântăreaţa malteză Destiny Chukunyere, în vârstă de 18 ani, atras atenţia cu cântecul său „Je me casse” studioului Sony Music, cu care a semnat un contact în aprilie.

YouTube video

În schimb, piesa feministă „Russian Woman” a cântăreţei ruse Manizha, a fost criticată de conservatorii din Rusia.

YouTube video

La rândul său, reprezentanta Ciprului, Elena Tsagrinou, a fost nevoită să se apere de criticile bisericii ortodoxe, care a considerat „satanice” versurile piesei sale, „El Diablo”. AGERPRES

 

* Sursa foto din deschidere: Eurovision 2021/Facebook.com

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe