Connect with us

ACTUALITATE

Eurovision 2022: Ucraina pornește ca favorită la câștigarea concursului, în ciuda războiului cu Rusia

Publicat

trupa ucraina eurovision 2022
sursa foto captura video: Youtube / Eurovision Song Contest

Ucraina, cu piesa ”Stefania” interpretată de trupa de băieţi Kalush Orchestra, o combinaţie de hip-hop, muzică folclorică şi acorduri moderne, este marea favorită la câştigarea concursului Eurovision care anul acesta se desfăşoară în Italia, la Torino, relatează online ziarul spaniol El Mundo.

Concursul de muzică Eurovision începe săptămâna viitoare (10-14 mai), marcat de tensiunile geopolitice care zguduie continentul, cu Rusia exclusă din competiţie şi cu Ucraina ca marea favorită.

Citește și: Eurovision 2022: Ucraina, printre preferatele publicului la câștigarea concursului

„Voi găsi mereu drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile au fost distruse”, spune un refren al cântecului.

Potrivit site-ului eurovisionworld.com, Ucraina este marea favorită a principalelor case de pariuri, întrucât foarte mulţi telespectatori din Europa îşi vor folosi voturile ca un fel de declaraţie de solidaritate în urma invaziei ruse.

Este urmată de Italia, cu duo-ul Mahmood şi Blanco, şi Suedia cu cântăreaţa Cornelia Jakobs. În top-ul 10 al preferinţelor figurează şi Marea Britanie, Polonia, Grecia, Norvegia, Ţările de Jos şi Australia.

Organizatorii concursului au exclus Rusia a doua zi după lansarea invaziei în ţara vecină la sfârşitul lunii februarie.

Războiul va marca cu siguranţă evenimentul, dar „nu este ceva inedit”, a explicat istoricul Dean Vuletic, cercetător la Universitatea din Viena şi autor al unor cărţi de geopolitică legată de Eurovision.

YouTube video

„Publicul arată un puternic sprijin faţă de Ucraina, dar eu nu sunt foarte sigur că Ucraina va câştiga”, a spus el. „În 1993, Bosnia şi Croaţia nu au obţinut poziţii prea bune”, în pofida atacurilor Serbiei, a reamintit istoricul, subliniind că există şi alte piese de mare calitate.

Aproximativ 4.400 de fani afiliaţi la fan clubul OGAE (Organisation generale des Amateurs de l’Eurovision) au votat deja pentru cântecele lor preferate, iar Ucraina s-a clasat doar pe cea de-a 11-a poziţie, în timp ce Suedia, văzută din nou drept câştigătoare, s-a clasat în frunte, urmată de Italia şi Spania.

Chiar dacă nu vor câştiga Eurovision, mulţi sunt de părere că băieţii trupei Orchestra Kalush – care au avut nevoie de aprobare specială pentru a ieşi din Ucraina – vor fi marii câştigători prin simplul fapt de a putea participa la concurs.

„Faptul că se pot prezenta pe scenă, că au putut ieşi din ţară şi că au primit nenumărate mesaje de sprijin este deja o victorie pentru ei”, notează istoricului Dean Vuletic.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe