Connect with us

EVENIMENT

Evenimente în București, anunțate de Brigada Rutieră: Trafic restricționat în anumite zone

Publicat

calea victoriei bucuresti 6
fotografie cu caracter ilustrativ

Mai multe evenimente organizate în București au fost anunțate de Brigada Rutieră, iar în urma acestora traficul va fi restricționat în anumite zone.

Astfel, în zilele de 6 şi 7 mai, între orele 9.00 – 23.00, se va desfăşura “Festival du Bonheur”, pe Şos. Pavel D. Kiseleff.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în intervalul 5 mai, ora 22.00, până în data de 8 mai, ora 6.00, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Pavel D. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Str. Arh. Ion Mincu şi Str. Monetăriei, cu devierea traficului pe arterele adiacente.

Totodată, în perioada 5 – 8 mai, va fi restricţionat accesul în alveolele de pe Şos. Pavel D. Kiseleff.

„Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier şi de prevenire a accidentelor de circulaţie. De asemenea, solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa”, informează Brigada Rutieră.

PROGRAM

Pe 6 mai, între orele 12.00 – 22.00, va fi organizată o adunare publică după următorul program:

– între orele 12.00 – 13.00, adunarea participanţilor în Piaţa Universităţii – zona fântâni arteziene

– între orele 13.00 – 16.00, adunare publică în Piaţa Universităţii – zona fântâni arteziene

– între orele 16.00 – 17.00, deplasarea participanţilor pe banda I de circulaţie, pe traseul Piaţa Universităţii (zona fântâni arteziene) – traversare dreapta la intersecţia Str. Ion Câmpineanu cu Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Gheorghe Magheru – Piaţa Romană – Bd. Lascăr Catargiu – punct final Piaţa Victoriei (alveola centrală)

– între orele 17.00 – 21.30, adunare publică în Piaţa Victoriei (alveola centrală)

– între orele 21.30 – 22.00, defluirea totală a participanţilor.

Traversarea participanţilor se va face din alveola media către alveola centrală, din dreptul semaforului de pe Şos. Kiseleff, sub îndrumarea poliţiştilor rutieri.

RECOMANDĂRI

Brigada Rutieră cere şoferilor să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor.

Tot în 6 mai, dar între orele 12.00 – 20.30, va fi organizată o adunare publică după următorul program:

– între orele 12.00 – 13.00, adunarea participanţilor la sediul Palatului Parlamentului, în alveola parcul Izvor

– între orele 13.00 – 17.00, adunare publică în sediul Palatului Parlamentului, în alveola parcul Izvor

– între orele 17.00 – 18.00, deplasarea participanţilor pe banda I de circulaţie, pe traseul alveola parc Izvor – Str. Izvor – dreapta Str. Bogdan Petriceicu-Haşdeu – stânga Splaiul Independenţei – stânga Pod Cotroceni – Şos. Cotroceni – punct final trotuarul aferent Grădinii Botanice de vis-a-vis de Palatul Cotroceni

– între orele 18.00 – 20.00, adunare publică pe trotuarul aferent Grădinii Botanice de vis-a-vis de Palatul Cotroceni

– între orele 20.00 – 20.30, defluirea totală a participanţilor.

„Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri”, adaugă Brigada Rutieră.

Eveniment cultural-artistic dedicat proiectului “Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană”

Totodată, în perioada 29 aprilie – 8 octombrie 2023, doar în zilele de sâmbătă şi duminică, Primăria Municipiului Bucureşti – Centrul de Proiecte Culturale ARCUB va organiza evenimentul cultural-artistic dedicat proiectului “Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană”, după cum urmează:

– Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, fără afectarea traficului rutier în intersecţiile din capetele segmentului restricţionat, în data de 07 mai 2023, între orele 09.00-23.00.

Pe aceste tronsoane se vor desfăşura activităţi dedicate publicului larg, şi anume mini concerte stradale, spectacole de teatru şi dans, ateliere pentru copii, statui vivante, studiouri foto.

Pe durata restricţiilor instituite se va permite traversul pe Calea Victoriei, la intersecţiile cu Str. Sevastopol, Str. Gheorghe Manu, Bd. Dacia, Str. Ion Câmpineanu, Bd. Regina Elisabeta, Str. Ştirbei Vodă. Totodată, se va permite circulaţia pe Calea Victoriei, pe tronsonul cuprins între Str. Ştirbei Vodă şi Str. Dem. I. Dobrescu.

Perimetrele restricţionate vor fi împrejmuite corespunzător, astfel încât în zonele de travers auto pietonii să fie direcţionaţi către trotuare, respectiv treceri pentru pietoni.

Organizatorul va asigura o bandă de circulaţie pe Şos. Kiseleff, pe segmentul de drum cuprins între Str. Arh. Ion Mincu şi Str. Monetăriei, pentru accesul autovehiculelor de intervenţie.

Acces pentru riverani

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă, conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor, pe următoarele străzi:

– Str. Frumoasă, între Str. Sevastopol şi Calea Victoriei

– Str. Gina Patrichi, între Bd. Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei

– Calea Griviţei, între Str. C-tin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către Str. Banului.

Rute alternative:

– Piaţa Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piaţa Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piaţa Universităţii – Bd. I.C. Brătianu – Piaţa Unirii – Splaiul Independenţei

– Piaţa Victoriei – Str. Buzeşti – Str. Berzei.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Ateliere de încondeiat ouă, la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

Publicat

video: ateliere de încondeiat ouă, la palatul principilor transilvaniei din

În perioada 22 – 27 aprilie și 29 aprilie – 2 mai, la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia au loc ateliere de încondeiat ouă de Paște.

Atelierele sunt destinate persoanelor cu vârsta de peste 7 ani și se vor desfășura din oră în oră, în intervalul 10:00 – 15:00.

„Copiii fac un desen pe ouăle golite. Urmează o serie de linii trase cu condeiul apoi o serie de vopsiri, cu culori sintentice. Normal se vopsea cu culori vegetale, numai atelierul fiind atât de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Trei persoane, prinse de jandarmii clujeni cu droguri asupra lor

Publicat

22.04.jpeg

Echipaje de jandarmerie aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, aflate în misiune de asigurare a ordinii publice pe raza municipiului Cluj-Napoca, au identificat, în weekend, trei persoane de 25, 29, respectiv 39 de ani, asupra cărora au fost găsite droguri, respectiv 15 bucăți de cristale care conțineau o substanță tip praf de culoare albă.

”Având în vedere suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise, jandarmii au întocmit pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ITM Alba: Amenzi de 8.300 de lei și 11 avertismente date de inspectorii de muncă, după controale la firme din județ

Publicat

itm alba: amenzi de 8.300 de lei și 11 avertismente

Inspectorii de muncă din Alba au aplicat, în perioada 25-19 aprilie, trei amenzi în valoare totală de 8.300 de lei și 11 avertismente, după controale la firme din județ.

În domeniul relaţiilor de muncă, ITM Alba a verificat 48 de agenți economici, cu un număr total de 429 de salariați. Au fost descoperite 110 de nereguli și aplicate o amendă de 300 de lei și 5 avertismente.

Principalele deficienţe constatate în controale:

  • nu se conduce corect evidența timpului lucrat;
  • nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști

Publicat

prognoza meteo anm pe regiuni, până în 5 mai. cum

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști. Chiar dacă în această săptămână vor fi alternanțe termice semnificative, cu zile în care va fi mai frig decât de obicei, vremea se va schimba odată cu ultimele zile ale lunii aprilie. 

Potrivit meteorologilor, de Florii vremea va fi frumoasă în mare parte din țară și este posibil ca ploile să lipsească. Apoi, în preajma Sărbătorilor de Paști vremea intră într-un proces de răcire….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe