Connect with us

EVENIMENT

Evenimentul „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” revine cu un nou sezon. Pistele de bicicletă se vor închide pentru prima dată

Publicat

biciclete bucuresti pista de biciclete sursa foto facebook pmb
Arhivă foto

Evenimentul „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, care are loc în aer liber în Capitală, se întoarce cu un nou sezon, începând din weekendul 29-30 aprilie 2023 pe Calea Victoriei. Noutatea acestui sezon constă în faptul că, pentru prima dată, se vor închide și pistele de biciclete. Evenimentul va avea loc până pe 8 octombrie.

Evenimentul propune bucureştenilor o serie de manifestări artistice şi educaţionale organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituţiile culturale, operatorii independenţi şi artiştii Bucureştiului.

Pentru a ajunge la cât mai mulţi locuitori ai Bucureştiului, dar şi pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate în spaţiul public, „Străzi deschise” se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Bucureşti şi în anumite weekenduri din sezonul estival al Capitalei.

Primul weekend 29-30 aprilie 2023

Calea Victoriei se deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00 şi devine scena unor spectacole de stradă pregătite de teatre şi instituţii culturale ale oraşului.

Din programul artistic al primului weekend „Străzi deschise” fac parte numere de circ pentru copii, expoziţii ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa Filipescu Cesianu şi evenimente de seară, printre care spectacole de circ şi parada personajelor Circul Metropolitan Bucureşti, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca şi întâlniri cu artişti animatori pe picioroange pregătite pentru programul „Străzi deschise” de creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a Municipiului Bucureşti.

Restricţii rutiere

Calea Victoriei – În perioada 29-30 aprilie 2023, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.
Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00.

În premieră, pentru siguranţa participanţilor, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

PROGRAM ARTISTIC „STRĂZI DESCHISE” | WEEKEND 29-30 aprilie 2023

SÂMBĂTĂ, 29 aprilie 2023

Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii
17:00 – 17:40: Spectacole de circ – spectacole acrobaţii, parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti (Circul Metropolitan Bucureşti)

Calea Victoriei: Zona Casa Capşa – Cercul Militar Naţional
10:00 – 12:00 / 17:00 – 19:00: Artişti animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)

Calea Victoriei: Muzeul Naţional de Istorie a României
17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Români la porţile lumii – partea I – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu
10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziţii (Muzeul Municipiului Bucureşti)

DUMINICĂ, 30 APRILIE 2023

Zona Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii

10:00 – 12:00: Artişti animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)
17:00 – 19:00: Artişti animatori pe picioroange, pantomimă – numere de circ (CREART)

Zona Calea Victoriei – Muzeul Naţional de Istorie a României
17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Români la porţile lumii – partea a IIa – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu
10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziţii (Muzeul Municipiului Bucureşti).

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști

Publicat

prognoza meteo anm pe regiuni, până în 5 mai. cum

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști. Chiar dacă în această săptămână vor fi alternanțe termice semnificative, cu zile în care va fi mai frig decât de obicei, vremea se va schimba odată cu ultimele zile ale lunii aprilie. 

Potrivit meteorologilor, de Florii vremea va fi frumoasă în mare parte din țară și este posibil ca ploile să lipsească. Apoi, în preajma Sărbătorilor de Paști vremea intră într-un proces de răcire….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

IMPORTANT. Sistare temporară a gazului în 5 localități din județul Cluj. Anunțul Delgaz Grid

Publicat

gaz pixabay.webp.webp

Pentru a permite companiei Transgaz efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de transport al gazelor naturale, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaz, marți, 23 aprilie., începând cu ora 09.00 până miercuri, 24 aprilie ora 12.00, în 5 localități din județul Cluj:  Soporu de Câmpie, Iacobeni, Iacobeni-Valea Largă, Cătunu Morii, Fânațe-Ceanu Mare.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer din comuna Bucium, prins de polițiști băut la volan, pe un drum din județul Hunedoara. S-a ales cu dosar penal

Publicat

1660556213 etilotest.jpg

Un șofer în vârstă de 31 de ani din comuna Bucium a fost prins de polițiștii din Hunedoara în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Hunedoara, la data de 19 aprilie 2024, în jurul orei 17:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Baia de Criș au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Bucium, județul Alba, care se deplasa pe DN 76, din direcția Vața de Jos –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Pod din spaghete Barilla nr. 7 al echipei de studenți UTCN, locul 3 la un concurs în Slovenia.

Publicat

img 5525 e1713713971701.jpeg

O echipă de studenți a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) a obținut locul 3 la un concurs în Slovenia, cu un pod din spaghete care a rezistat la o încărcătură de 56 de kilograme.

Șef lucrări dr. ing. Cristian Mojolic, coordonatorul echipei de studenți, a declarat pentru Cluj24 că, la concursul desfășurat în orașul Maribor, au fost înscrise 33 de echipe din 4 țări, formate din studenți sau liceeni.

”Concursul din paste făinoase <<How strong is the…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe