ACTUALITATE
EXCLUSIV FOTO. Primul restaurant slow-food din Cluj-Napoca. Mâncarea se gătește în 8-12 ore și este mai sănătoasă. Vezi meniul

Primul restaurant din Cluj-Napoca, în care se va aplica conceptul de slow-food, se va deschide la începutul lunii mai în urma unei investiții de aproape 400.000 de euro.
Restaurantul Naz se adresează clienților care doresc să încerce o mâncare preparată încet, domol, cu carne gătită la abur și fum, cu 8-12 ore înainte, și care este mai sănătoasă, păstrându-și caracteristicile nutritive, aromele și gustul.
Administratorul noului local, Ioan Bășea, a declarat pentru Cluj24 că slow-food este un concept opus fast-food-ului, mâncarea gătită și consumată în grabă.
”Avem conceptele de fast-food și slow-food. Dacă la fast-food mâncarea se pregătește rapid, pentru ca un client să poate mânca cât mai repede, slow-food, concept lansat de italieni prin 1986 și promovat insistent de americani, înseamnă mâncare gătită în timp îndelungat, domol, fără a forța termic preparatele, indiferent că vorbim de carne sau legume.
Astfel, la slow-food, preparatele își păstrează caracteristicile, nutrienții, vitaminele, suculența, se gătesc sub abur și se afumă, se înlătură partea de prăjit cu ulei, iar pregătirea alimentelor durează între 8 și 12 ore.
Mâncarea este mult mai sănătoasă. Naz este un restaurant pentru mofturoși, pentru cei care fac nazuri la mâncare, care preferă preparate de calitate”, a explicat Bășea.
Smoker din Texas de 20.000 de euro
Restaurantul a fost dotat cu aparatură de bucătărie de ultimă generație, ”vedeta” fiind un smoker, un cuptor electric adus din Texas (SUA), care a costat 20.000 de euro, și care îmbină gătitul cărnii de vită, porc, pui, curcan sau pește la abur cu afumatul, folosindu-se arome diverse de fum.
”Dacă…
ACTUALITATE
Și deținuții din Penitenciarul Botoșani au votat și în turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro