ACTUALITATE
EXCLUSIV FOTO. Primul restaurant slow-food din Cluj-Napoca. Mâncarea se gătește în 8-12 ore și este mai sănătoasă. Vezi meniul
Primul restaurant din Cluj-Napoca, în care se va aplica conceptul de slow-food, se va deschide la începutul lunii mai în urma unei investiții de aproape 400.000 de euro.
Restaurantul Naz se adresează clienților care doresc să încerce o mâncare preparată încet, domol, cu carne gătită la abur și fum, cu 8-12 ore înainte, și care este mai sănătoasă, păstrându-și caracteristicile nutritive, aromele și gustul.
Administratorul noului local, Ioan Bășea, a declarat pentru Cluj24 că slow-food este un concept opus fast-food-ului, mâncarea gătită și consumată în grabă.
”Avem conceptele de fast-food și slow-food. Dacă la fast-food mâncarea se pregătește rapid, pentru ca un client să poate mânca cât mai repede, slow-food, concept lansat de italieni prin 1986 și promovat insistent de americani, înseamnă mâncare gătită în timp îndelungat, domol, fără a forța termic preparatele, indiferent că vorbim de carne sau legume.
Astfel, la slow-food, preparatele își păstrează caracteristicile, nutrienții, vitaminele, suculența, se gătesc sub abur și se afumă, se înlătură partea de prăjit cu ulei, iar pregătirea alimentelor durează între 8 și 12 ore.
Mâncarea este mult mai sănătoasă. Naz este un restaurant pentru mofturoși, pentru cei care fac nazuri la mâncare, care preferă preparate de calitate”, a explicat Bășea.
Smoker din Texas de 20.000 de euro
Restaurantul a fost dotat cu aparatură de bucătărie de ultimă generație, ”vedeta” fiind un smoker, un cuptor electric adus din Texas (SUA), care a costat 20.000 de euro, și care îmbină gătitul cărnii de vită, porc, pui, curcan sau pește la abur cu afumatul, folosindu-se arome diverse de fum.
”Dacă…
Citește mai mult pe Botosani24.ro