Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV. O mamă refugiată din Ucraina face MANICHIURA clujencelor. SURPRIZA clientei care a emoționat-o. Află povestea

Publicat

whatsapp image 2022 04 17 at 10.23.04 pm e1650483241160.jpeg

Lena este o mamă din Ucraina care s-a refugiat la Cluj la doar câteva zile după izbucnirea războiului. Datorită comunității clujene, ca printr-o minune, a primit șansa de a continua să lucreze, în țara natală fiind manichiuristă. În plus, fiul său a împlinit un an în aprilie și pe lângă aniversarea sa, Lena s-a bucurat de multe alte surprize din partea clujenilor.

„Când a început războiul, pe 24 februarie, am înțeles că suntem în pericol și am decis ca eu și copilul să plecăm din țară. Trei zile mai târziu, prietenii mei și cu mine am părăsit Ucraina.

Voiam să zburăm în Dubai dar cum copilul nu are pașaport, am rămas în România, la Cluj-Napoca. Inițial, am locuit cu o familie care se știa cu prietenii din Ucraina. Ne-a oferit multă iubire și toate lucrurile necesare”, povestește Lena pentru Cluj24.

Clujul, un loc sigur și cu multe oportunități pentru familia de refugiați

După o perioadă tulburătoare, mama ucraineancă a simțit, în sfârșit, că fiul său e în siguranță, așa că a îmbrățișat oportunitatea de a rămâne în orașul transilvan și a început să meargă la biserică alături de familia gazdă, cu care se ruga pentru un viitor cu pace.

„Nu am vrut să deranjăm, așa că o lună mai târziu, Flaviu Siladi, proprietarul casei, ne-a ajutat să găsim un spațiu numai pentru noi. O prietenă de-a lui, Sandra Nicolae, ne-a oferit un apartament în care locuiesc cu mama și copilul”, explică aceasta.

Clujenii s-au mobilizat pentru a-i oferi un job: „Lucrez la salon, dar și acasă”

În Ucraina obișnuia să se ocupe de manichiură, iar când a ajuns în România nu a putut să stea fără să muncească. În plus, avea nevoie să se…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru o femeie de 88 de ani

Publicat

elicopter.jpg

Publicitate

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani în aceasă seară pentru a prelua o femeie de 88 de ani, aflată în stare gravă.

Femeie a superit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin, respectiv la spitalul de specialitate din Iași.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani, iar măsurile de siguranță au fost asigurate de G.I. BOTOȘANI.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale  care doresc să acceseze credite bancare

Publicat

cerere adeverinta apia primarie 1000x600.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 24 iulie 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervențiilor în sectorul zootehnic, gestionate de APIA, respectiv pentru:

ü  PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte
ü  PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită
ü  PD-23 Sprijin cuplat pentru venit –bivolițe de lapte
ü  PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine

 

Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și cu fondurile de garantare din domeniul agricol.

Aceste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 45 de ani, cu permisul suspendat, scos din trafic de polițiștii din Flămânzi

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, marți, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: 166 de amenzi, 10 permise suspendate, în ultimele 24 de ore

Publicat

264e0fad 1fb0 46ba abca 7baae33de193 1 1000x600.jpg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.965 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe