Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV. O mamă refugiată din Ucraina face MANICHIURA clujencelor. SURPRIZA clientei care a emoționat-o. Află povestea

Publicat

whatsapp image 2022 04 17 at 10.23.04 pm e1650483241160.jpeg

Lena este o mamă din Ucraina care s-a refugiat la Cluj la doar câteva zile după izbucnirea războiului. Datorită comunității clujene, ca printr-o minune, a primit șansa de a continua să lucreze, în țara natală fiind manichiuristă. În plus, fiul său a împlinit un an în aprilie și pe lângă aniversarea sa, Lena s-a bucurat de multe alte surprize din partea clujenilor.

„Când a început războiul, pe 24 februarie, am înțeles că suntem în pericol și am decis ca eu și copilul să plecăm din țară. Trei zile mai târziu, prietenii mei și cu mine am părăsit Ucraina.

Voiam să zburăm în Dubai dar cum copilul nu are pașaport, am rămas în România, la Cluj-Napoca. Inițial, am locuit cu o familie care se știa cu prietenii din Ucraina. Ne-a oferit multă iubire și toate lucrurile necesare”, povestește Lena pentru Cluj24.

Clujul, un loc sigur și cu multe oportunități pentru familia de refugiați

După o perioadă tulburătoare, mama ucraineancă a simțit, în sfârșit, că fiul său e în siguranță, așa că a îmbrățișat oportunitatea de a rămâne în orașul transilvan și a început să meargă la biserică alături de familia gazdă, cu care se ruga pentru un viitor cu pace.

„Nu am vrut să deranjăm, așa că o lună mai târziu, Flaviu Siladi, proprietarul casei, ne-a ajutat să găsim un spațiu numai pentru noi. O prietenă de-a lui, Sandra Nicolae, ne-a oferit un apartament în care locuiesc cu mama și copilul”, explică aceasta.

Clujenii s-au mobilizat pentru a-i oferi un job: „Lucrez la salon, dar și acasă”

În Ucraina obișnuia să se ocupe de manichiură, iar când a ajuns în România nu a putut să stea fără să muncească. În plus, avea nevoie să se…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Droguri la Botoșani. Tânăr ARESTAT preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Umbla cu toate drogurile în mașină

Publicat

droguri.jpeg

Publicitate

Polițiștii Serviciului de Combaterea a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, au anunțat astăzi că au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că o persoană ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină), către consumatori, din județul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Explozia de la Dedeman Botoşani: Cei doi pacienţi internaţi la Floreasca sunt în continuare intubaţi şi în stare gravă

Publicat

whatsapp image 2024 06 07 at 10.51.03 1000x600.jpeg

Publicitate

Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul Floreasca, în urma exploziei produse la magazinul Dedeman din Botoşani, sunt în continuare intubaţi şi în stare gravă, arată datele comunicate, luni, de Ministerul Sănătăţii (MS). În acelaşi timp, doi dintre pacienţii internaţi la Iaşi au evoluţie favorabilă, însă al treilea a fost reintubat întrucât starea lui s-a agravat, fiind instabilă. Cei doi pacienţi internaţi la Botoşani au o stare generală bună şi o evoluţie favorabilă, scrie news.ro.

Potrivit MS, în ceea ce îi priveşte pe cei trei pacienţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, doi pacienţi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Remus Dăscălescu, candidat MRS: Am votat pentru demnitate, pentru onoare, pentru oamenii simpli

Publicat

dascalescu.jpg

Publicitate

Remus Dăscălescu, om de afaceri și candidat al Partidului Mișcarea România Suverană la primăria municipiului Botoșani, a votat de la ora 09:30 la Grupul Școlar Gheorghe Asachi, fostul Electrocontact din municipiul Botoșani.

“Am votat pentru demnitate, pentru onoare, pentru oamenii simpli ai acestui oraș frumos. Am votat pentru toți botoșănenii”, a transmis Remus Dăscălescu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alegeri locale 2024: Prezență de aproape 18% la vot până la ora 12.00 la Botoșani. În județ o comună a depășit 40%

Publicat

botosani ora 12.jpg

Publicitate

Prezența la vot la Botoșani este în media din celorlalte județe din România, însă la ora 12.00 era la pragul de 18%.

Până la ora 12.00 în multe de comune se depășise prezența de 25% iar la Dimăcheni se depășise chiar o prezență de 40%.

Din cei 374.728 cetățeni înscriși pe listele de vot din județul Botoșani, până la ora 12, au ajuns în cele 432 de secții de votare doar 69.082 de persoane.

Iată și prezența în județ de la ora 12.00, conform roaep.ro:

Publicitate


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe