Connect with us

ACTUALITATE

Excursii personalizate şi călătorii de o zi către zece destinaţii turistice, lansate printr-un start-up

Publicat

apuseni

Cea mai nouă ofertă turistică prezentată de Centrul de Informare Turistică din municipiul Sfântu Gheorghe cuprinde călătorii de o zi către zece destinaţii din judeţul Covasna, dar şi din afara acestuia, precum şi excursii personalizate.

Ideea aparţine unui tânăr din Sfântu Gheorghe,  Bogyó Ernő, care a obţinut finanţare printr-un program start-up, iar printre destinaţii se regăsesc Cheile Bicazului-Lacul Roşu, Transfăgărăşan-Bâlea Lac, Praid-Sovata, Lacul Sfânta Ana-Tinovul Mohoş-Balvanyos-Observatorul de urşi, Şumuleu Ciuc, precum şi Muzeul etnografic în aer liber din localitatea covăsneană Cernat.

Excursiile durează între 8 şi 10 ore, în funcţie de distanţă, iar turiştii pot beneficia de diferite experienţe, cum ar fi un picnic pe malul lacului Pădureni sau vizitarea unor ateliere de meşteşuguri tradiţionale, a declarat Baló Ildikó, reprezentanta Centrului de informare turistică.

„Eu zic că este o noutate pentru mulţi turişti. (…) Spre exemplu, la Muzeul „Haszmann Pal” din Cernat sunt foarte multe activităţi organizate şi nu neapărat pentru copii. Spre exemplu, se poate încerca prepararea cozonacului secuiesc sau a kurtoskolacs, cum se spune în limba maghiară, dar şi a turtei dulci. Dar e bine să se facă o programare prealabilă pentru ca şi gazdele să se pregătească dacă vine un grup de turişti. (…) Dar nu numai la Cernat, turiştii se pot duce şi la Târgu Secuiesc, pentru că şi acolo este un atelier de turtă dulce. (…) Eu recomand şi meşteşugarii din zona Baraolt. (…) Acum, depinde cine ce vrea, dar dacă vine cineva cu copiii, eu recomand prima dată atelierul de turtă dulce, pentru că acolo pot decora şi pot vedea cum se face, după aia prepararea colacului secuiesc, care este o noutate pentru foarte mulţi turişti şi după aceea recomand acele meşteşuguri tradiţionale, cum este fierăritul sau pictura pe mobilă”, a declarat Baló Ildikó.

Bogyó Ernő, care a absolvit Facultatea de turism, a declarat pentru AGERPRES că a pornit această micuţă afacere de la ideea că România are foarte multe de oferit din punct de vedere turistic, trebuie doar descoperită, aşa că din banii obţinuţi prin programul start-up a cumpărat două microbuze şi a început să creeze trasee turistice de o zi, pentru grupuri de minimum cinci persoane.

El a menţionat că în primele zece destinaţii pe care le propune a dorit să includă atât câteva dintre cele mai cunoscute obiective turistice, cât şi locuri mai puţin ştiute.

„Am ales aceste trasee pentru că, din experienţa mea în domeniu, am descoperit că turiştii care vin aici spun că nu au văzut aproape nimic şi atunci m-am gândit la această modalitate de a-i face să cunoască mai bine regiunea. (…) Traseele nu sunt bătute în cuie, dimpotrivă, suntem foarte flexibili, putem să îi ducem oriunde vor, nu doar în Transilvania, ci şi în Delta Dunării, dacă doresc. Practic, turiştii pot beneficia de trasee personalizate în funcţie de timp, imaginaţie şi preferinţe”, a spus Bogyó Ernő. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Miliarde de lei pentru calea ferată a Clujului. Firmele se ÎNGHESUIE la caşcaval

Publicat

cale ferata e1601819120768.jpg

CFR SA a primit 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,2 km).

„Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că 19 operatori economici au depus oferte la procedurile de licitaţie deschisă pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,2 km), pentru creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

În cadrul procedurilor de licitaţie publică, împărţite în patru loturi, au fost depuse următoarele oferte pentru fiecare lot, astfel:

Lot 1 Cluj-Napoca – Aghireş – 5 operatori economici

1. Asocierea FCC CONSTRUCCION S.A., CCN ALTYAPI YATIRIMLARI VE INŞAAT ANONIM ŞIRKETI ANKARA SUCURSALA BUCURESTI, GULERMAK…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vești bune pentru turiștii din patru țări: Japonia îşi redeschide graniţele, pentru prima dată după mai bine de doi ani

Publicat

Pentru prima dată după mai mult de doi ani, Japonia va reîncepe să primească în această lună turişti străini din patru ţări – Statele Unite, Australia, Thailanda şi Singapore – în cadrul unui demers strict reglementat, a anunţat marţi guvernul nipon, potrivit AFP.

Turiştii vor vizita arhipelagul în cadrul unor călătorii organizate: vor fi însoţiţi de ghizi oficiali şi vor urma itinerare fixate în avans. În plus, vor trebui să facă dovada administrării a trei doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 şi să fi încheiat o asigurare medicală privată, potrivit unui comunicat al Agenţiei japoneze de turism.

Japonia şi-a închis graniţele pentru vizitatorii externi la începutul pandemiei de coronavirus şi abia recent a început să ridice restricţiile de la frontieră.

Prim-ministrul Fumio Kishida doreşte o redeschidere mai largă, însă majoritatea opiniei publice japoneze este în continuare reticentă la această problemă.

Japonia îşi redeschide graniţele, pentru prima dată după mai bine de doi ani: De când intră în vigoare măsura

De marţi, ţara acceptă din nou intrarea persoanelor care se deplasează în scop de afaceri, în special studenţi şi călători din străinătate, dar cu limitări în ceea ce priveşte numărul persoanelor – 10.000 de persoane în fiecare zi potrivit reglementărilor curente. Plafonul ar urma să se dubleze începând din iunie, potrivit presei locale.

Deşi alte ţări care au adoptat restricţii drastice similare vizând intrarea pe teritoriul lor (Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore) şi-au redeschis graniţele în ultimele luni, Japonia şi-a păstrat până în prezent graniţele închise.

Exigenţele actuale, care includ prezentarea unui rezultat negativ la un test COVID-19 efectuat într-un interval de 72 de ore înaintea zborului spre Japonia şi realizarea unui nou test la sosirea în ţară, se vor aplica de asemenea turiştilor străini aşteptaţi în această lună, a precizat Agenţia japoneză de turism pentru AFP, adăugând că numărul acestora nu este încă stabilit.

Anterior pandemiei, Japonia miza extensiv pe turism pentru a-şi susţine economia. În 2019, a primit 31,9 milioane de vizitatori străini, un nou record, şi viza pragul de 40 de milioane pentru 2020, anul când erau programate iniţial Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pandemia a compromis acest obiectiv, iar JO de la Tokyo s-au ţinut în cele din urmă în absenţa publicului în 2021. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Titularizare 2022: Înscrierile se încheie marți, 17 mai. Lista actualizată a posturilor din Alba și calendarul examenelor

Publicat

examen 3 1.jpg

Înscrierile pentru concursul de Titularizare 2022 se încheie în 17 mai. Spre deosebire de anul trecut, în acest an, sunt scoase la concurs și sunt posturi didactice pentru specializarea „educator-puericultor” și la înscriere au fost reintroduse adeverința de integritate comportamentală și cazierul.

Proba scrisă va fi organizată în 13 iulie.

Vezi LISTA posturi pentru Titularizare 2022 în Alba, actualizată de IȘJ în 6 mai.

Vezi LISTA posturi pentru Titularizare 2022 în Alba, actualizată de IȘJ în 27 aprilie.

Lista posturilor La Titularizare 2022 în fiecare județ din România poate fi văzută AICI

Ce este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Spaniolii doresc să construiască un parc eolian la Cluj

Publicat

turbine eoliene.jpg

Trei spanioli s-au asociat în proiectul Transilvania Wind și vor să ridice un parc eolian în județul Cluj, la vest de Vișag.

Investiția va fi realizată pe o suprafață de 195 de hectare, unde vor fi amplasate 9 turbine eoliene.

Parcul eolian propus va avea o capacitate maximă de producție de 49,50 MW, ceea ce reprezintă un procent de 0,70% din totalul producției energetice a României, respectiv de 3,22% din totalul producției eoliene actuale.

Producția de energie din surse eoliene va crește cu 70%

Momentan în județ mai există centrale eoliene la Cutca și Tureni, cu un total de cca 0,6 MW producție de energie verde. Aportul viitorului parc eolian la puterea totală generată prin producție de energie verde va fi de peste 70%.

Amplasamentul este situat în partea nordică a comunei Săcuieu, în extravilan, la 2 km de intravilanul localității Vișagu, respectiv la circa 6 km de intravilanul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe