Connect with us

ACTUALITATE

Experiment în Ucraina. Campanie agresivă de vaccinare a tuturor locuitorilor unui oraș

Publicat

Un experiment din Ucraina care a urmărit o campanie agresivă de vaccinare a majorității locuitorilor unui mic oraș a dat rezultatele scontate: rate foarte mici de infectare și nicio spitalizare Covid-19.

În aprilie, când Ucraina era încă în criză de vaccinuri, doar anumite categorii de populație, precum profesorii și medicii, s-au putut vaccina, conform World News Era.

Ministerul Sănătății a făcut o excepție pentru orașul Morshyn din vestul Ucrainei, permițând autorităților sanitare locale să încerce să îi vaccineze pe toți cei 6.000 de locuitori.

Morshyn a fost ales în parte pentru că economia sa, care depinde de turismul în stațiunile balneare și spa, s-a închis practic din cauza pandemiei și pentru că s-a crezut că oamenii vor fi receptivi la vaccinare pentru a-și putea relua activitatea.

Planul a fost de a administra cel puțin o doză de vaccin pentru 70 la sută din populație într-o lună. Dar, în ciuda stimulentului economic, neîncrederea în vaccinuri a reprezentat un obstacol. La nivel național, 56 la sută dintre ucraineni încă spun că nu se vor vaccina.

Autoritățile din Morshyn au trecut la ofensivă.

„Ne-am dat seama că trebuie să chemăm fiecare persoană în parte”, a declarat Dr. Henadiy Yukshynsky, medicul-șef al orașului, într-un interviu acordat presei locale: „Am creat cinci echipe speciale care au sunat oamenii și au explicat tuturor necesitatea vaccinării”.

Autoritățile locale au afișat panouri publicitare, au montat corturi, au realizat videoclipuri și pliante care pledează pentru vaccinare.

În cele din urmă, a fost nevoie de două luni pentru a vaccina 72% dintre locuitorii orașului, mult mai mult decât rata de 16% la nivel național din Ucraina, care este cea mai scăzută din Europa.

În întreaga țară, infecțiile și spitalizările sunt în creștere, cu o medie de 21.364 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână. Rata mortalității în Ucraina este mai mare acum decât în timpul primului val, cu o medie de 538 de decese pe zi. Panica începe să se instaleze, iar mai multe zone ale țării au fost desemnate „zone roșii” și plasate sub izolare parțială.

În Morshyn, însă, viața merge înainte. Orașul nu are niciun pacient spitalizat cu Covid-19 și are doar 19 cazuri de infecții, dintre care 15 la persoane care nu au fost vaccinate. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Leul românesc a crescut luni față de euro, după victoria lui Nicușor Dan. Ce urmează din punct de vedere economic

Publicat

„beneficiarii” veniturilor de lux sau milionarii de la stat ai

Publicitate

Leul românesc a crescut luni față de euro. Este cea mai mare creștere din ultimii 3 ani și este pusă pe seama faptului că Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale, scrie alba24.ro

EUR/RON scade cu până la 1,2%, cel mai mult din octombrie 2022, la 5,0437.
USD/RON scade cu până la 1,2%, la 4,4966.
”Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale cu un rezultat simbolic, care păstrează România pe parcursul pro-european.

Totuși, nu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biroul Electoral Central a centralizat, până la ora 9:00, datele venite din 99,89% din totalul secțiilor de votare

Publicat

biroul electoral central a centralizat, până la ora 9:00, datele

Publicitate

Biroul Electoral Central a centralizat, până luni dimineața, la ora 9:00, datele venite din 99,89% din totalul secțiilor de votare.

Conform acestora, primarul Capitalei, Nicușor Dan, candidat independent, a obținut, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, un număr de 6.165.741 voturi (53,61%), iar contracandidatul său, liderul AUR George Simion – 5.335.752 de voturi (46,39%).

Din totalul de 19.945 de secții de votare au fost…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ANM: Procesele de dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor desfășura mai lent în zonele depresionare în nord și centru

Publicat

anm: procesele de dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor

Publicitate

Ritmurile de vegetație la speciile de câmp și pomi-viticole vor avea o evoluție în general normală pe majoritatea suprafețelor agricole, pe parcursul următoarelor zile, iar în zonele depresionare din nordul și centrul țării procesele de creștere și dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor desfășura ușor mai lent, potrivit prognozei agrometeorologice emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă până pe 23…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei, şi cei împreună cu el

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul sfinţit mucenic patrichie, episcopul prusei, şi

Publicitate

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Negre, din ţinutul Bitiniei. Acolo, mulţime de bolnavi veneau să se vindece de bolile lor.

Pentru că ţinutul era foarte populat şi căutat de oameni, romanii, în timpul lui Iulian Apostatul (361-363), au aşezat o capişte şi o statuie a lui Esculap, în semn de mulţumire…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe