Connect with us

ACTUALITATE

Experiment inedit în Franţa: Concerte de probă cu peste 1.000 de participanți, pentru a testa răspândirea coronavirusului

Publicat

Franţa va proba eficacitatea măsurilor anti-COVID-19 în marile aglomeraţii de public la trei concerte cu peste 1.000 de participanţi, care se vor desfăşura în următoare luni în oraşele Paris şi Marsilia, a anunţat marţi ministrul francez al culturii Roselyne Bachelot, relatează agenţia EFE.

Într-un interviu acordat postului LCI, Roselyne Bachelot s-a declarat optimistă cu privire la o posibilă redeschidere a sălilor de evenimente la care publicul stă pe scaune, dar mai degrabă pesimistă asupra acelora unde spectatorii stau în picioare, acestea fiind şi cele pentru care se vor face aceste experimente.

Planul constă în organizarea a două concerte în sala Le Dome din Marsilia, ce are o capacitate de 8.000 de spectatori, plus încă unul în centrul sportiv Bercy din Paris.

Intrarea la aceste concerte va fi gratuită, dar participanţii vor fi numai voluntari sănătoşi, cu vârste între 20 şi 40 de ani, şi toţi vor purta mască.

Cei peste 1.000 de participanţi la fiecare dintre concerte vor fi testaţi pentru COVID-19 în ziua concertului, apoi vor efectua alte două teste, după 7 şi 14 zile, astfel încât să poată fi evaluată posibila transmitere a virusului în timpul acestor evenimente.

Dacă demersul va fi dus la bun sfârşit, pe 8 aprilie se va desfăşura la Marsilia un mare congres medical la care vor fi analizate rezultatele şi va fi studiat un sistem care să poată fi aplicat pe ansamblul Franţei.

Activitatea culturală de concerte, cinema şi teatru este suspendată în această ţară din 29 octombrie, când a fost decretat al doilea lockdown pentru a frâna răspândirea coronavirusului. Agerpres

sursa foto: Walkerssk de la Pixabay

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe