Connect with us

ACTUALITATE

Expert contabil judiciar, trimis în judecată pentru stabilirea unei valori diminuate pentru acţiuni

Publicat

dna

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv în lipsă, a expertului judiciar contabil Antoneta Mîra, pentru participaţie improprie la stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând operatorilor economici la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare ori de executare silită, de reorganizare sau lichidare judiciară ori cu ocazia unei operaţiuni comerciale.

„În cursul anului 2015, în contextul derulării unei acţiuni de executare silită, Antoneta Mîra, în calitate de expert contabil judiciar, a întocmit un raport de expertiză contabilă judiciară, în cuprinsul căruia a stabilit o valoare diminuată faţă de valoarea comercială reală a unui pachet de 278.888 acţiuni aparţinând SC Institutul de Cercetare şi Proiectare Tehnologică pentru Construcţii de Maşini SA, deţinute de statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului”, informează un comunicat al DNA transmis, marţi, AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, prin aceste demersuri, inculpata a urmărit obţinerea de către creditor – o societate de transport aerian – a pachetului de acţiuni la o valoare mult diminuată faţă de valoarea comercială reală.

„Ulterior, acest raport de expertiză contabilă judiciară a fost înaintat executorului judecătoresc desemnat cu desfăşurarea procedurii de executare silită care, la data de 01 octombrie 2015, fără vinovăţie, a fost determinat să adjudece în favoarea creditorului întregul pachet de acţiuni la preţul de 697.220 lei, adică exact la valoarea stabilită de expertul contabil prin raportul de expertiză tehnică şi contabilă”, se arată în comunicat.

Procurorii mai susţin că valoarea respectivă era una mult diminuată (de circa 28,45 ori) faţă de valoarea comercială reală. La data de 2 august 2015, valoarea comercială reală a pachetului de acţiuni era de 19.840.000 lei.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra celor 278.888 acţiuni deţinute de către societatea de transport aerian la SC Institutul de Cercetare şi Proiectare Tehnologică pentru Construcţii de Maşini SA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Noi posturi scoase la CONCURS de Spitalul de Urgență Cluj. Caută personal MEDICAL, auxilar și TESA, pe perioadă determinată

Publicat

spital urgenta facebook.jpg

După ce a scos la concurs zeci de posturi pe perioadă nedeterminată, Spitalul Județean de Urgență Cluj anunță concurs și pentru mai multe posturi vacante temporar.

Astfel, spitalul organizează concurs pentru ocuparea de posturi de personal medical, personal auxiliar și TESA.

Posturi scoase la concurs de Spitalul de Urgență Cluj

Înscrierile se fac în perioada 29 iunie – 5 iulie, iar concursul va fi organizat pentru posturi vacante temporar.

  • asistent medical generalist principal – 8 posturi – diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală, grad principal, 5 ani…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bani pentru profesori și elevi la Alba Iulia, din bugetul local. Cum se acordă granturile pentru stimularea performanței școlare

Publicat

taxe tva bani impozite sursa alba24 1000x600.jpg

Consiliul Local Alba Iulia are de aprobat, în ședința din iunie, metodologia prin care profesori din municipiu și elevi cu rezultate deosebite vor primi bani, ca stimulent pentru performanță școlară și în procesul educațional.

Inițiatorii proiectului precizează că în municipiu ”există un număr relativ important de unități de învățământ preuniversitar care au nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a garanta un serviciu public de învățământ de calitate”.

Prin urmare, sunt stabilite criterii de acordare a unor granturi pentru unitățile de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

TIFF vine din nou la Oradea. Când va avea loc festivalul

Publicat

tiff cluj 28062022.jpg

După încheierea unei noi ediții, cea de-a 21-a, a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Cluj-Napoca, organizatorii au anunțat că s-a înregistrat un record în istoria evenimentului, mai precis au fost 102.000 de plătitori de bilete. De asemenea, aceștia au precizat că filmele TIFF vor ajunge și-n alte orașe din țară, printre care și Oradea.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sfaturile experților pentru a te proteja pe timp de caniculă: Ce să faci ca să nu ajungi victimă a temperaturilor ridicate

Publicat

caldura canicula e1566549203305.jpg

Următoarele trei zile vor fi arzătoare. Meteorologii au anunțat trei zile cu temperaturi cuprinse între 33 și 37 de grade. Județul Alba, alături de marte parte a județelor din țară se află sub un cod galben de caniculă. 

În acest context, experții în temperaturi ridicate și pompierii de la ISU Alba transmit populației o serie de sfaturi pentru ca cetățenii să treacă cu bine de perioada cu temperaturi ridicate.

Pe platforma fiipregătit.ro au fost exemplificate mai multe măsuri pe care populația le poate pune în practică.

CITEȘTE ȘI: Urmează trei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe